Woonstijl test; zoek uit welke interieurstijl bij je past

Of je nu je huis opnieuw gaat inrichten of dat je gaat verhuizen; je wilt een interieurstijl die helemaal bij je past. Een woonstijl waar je je bij thuis voelt.

Voor de één is dat niet ingewikkeld, want die weet zo ook wel wat hij of zij mooi en gezellig vindt. Maar het kan ook zo zijn dat je twijfelt. Of dat je gewoon nieuwsgierig bent naar de woonstijlen die er zijn.

In zulke gevallen kan het doen van een woonstijl test een uitkomst zijn. Je vindt diverse varianten woonstijl testen op internet. Wij hebben er een aantal voor je bekeken.

woonstijl test interieurstijl

Deze verschillende woonstijl testen kan je doen

Zoals gezegd kan je je lekker uitleven op dit gebied, want er zijn er genoeg te vinden. Tipje: doe er meer dan één! Dat zegt waarschijnlijk meer dan een enkele test.

Test je woontype bij Vtwonen 

Het bekende Vtwonen heeft uiteraard zijn eigen woonstijl test. Zij stellen dat het huis een weerspiegeling is van wie je bent. Om jouw persoonlijkheid dus om te kunnen zetten naar een bijpassend interieur, is er deze Vtwonen test.

Je krijgt hier vragen als welk type woning jouw droomhuis is, welke kleurenpalet je mooi vindt, maar ook hele andere vragen zoals over jouw ideale vakantie. Zo komt er dus meer uit dan enkel je wooninteresses! Het gaat dus ook om je persoonlijkheid, wat deze test wel zo leuk maakt!

Woonstijl test Goossens

Ook Goossens heeft zijn eigen woonstijl test. Hier worden 4 woonstijlen als mogelijkheid gebruikt. De vragen zijn hierbij echt puur op interieur gericht. Je krijgt daarna uitleg over jouw woonstijl met handige info over je favoriete kleurenpalet, welke meubels hierbij passen en bijvoorbeeld een checklist.

Flinders woonstijl quiz 

Op de site van Flinders krijg je info over woonstijlen en kan je dus ook een woonstijl test doen. Of zoals ze zelf zeggen: een woonstijl quiz. Hier is meer ruimte voor verschillende woonideeën, want er worden er hier zes besproken.

Je kunt dan ook bij de vragen uit meer antwoorden kiezen dan bij de Goossens woonstijl test. Je kiest bij iedere vraag welk interieur je het mooiste vindt. En dan krijg je aan het einde welke woonstijl je voorkeur heeft.

Of dit voor verrassende antwoorden zorgt? Je vindt in ieder geval wel veel informatie en stylingtips. En uiteraard welke spullen uit hun eigen assortiment erbij passen.

Je woonstijl ontdekken bij Fonq 

Webshop Fonq legt maar liefst 8 woonstijlen uit en geven je de kans om via een test jouw favoriet te vinden. Fonq stelt ook echt puur interieurvragen en neemt je zo mee door de materialen die je wilt in huis en welk kleurgebruik.

Fijn dat er meerdere stijlen zijn, zodat het gewoon nog beter aansluit bij jouw wensen. Ik kreeg twee stijlen als antwoord. Ook dat is wel fijn, want zo kun je het combineren op je eigen persoonlijke manier.

Ontdek je interieurstijl bij Thuisinterieur 

Thuisinterieur is niet alleen maar een webshop, maar een site een site met allerlei informatie over wonen. Naast advies krijgen en leuke spulletjes kan je hier dus ook een test doen.

Ontdek jouw woonstijl, noemen ze het zelf. Minpuntje bij deze test vind ik dat de kleurpaletten wel heel dichtbij elkaar liggen en er daarom weinig ‘schokkende’ keuzes zijn.

Daarnaast moet je kiezen welk moodboard je het mooist vind, maar die zijn bijna niet te zien. Maar goed, een leuke test en een site met veel info.

Persoonlijkheid of puur interieur

Zoals je hebt gezien gaan de meeste tests puur over je interieur. Vtwonen betrekt er ook je persoonlijkheid bij en maakt daarmee het verschil ten opzichte van de andere tests.

Zelf kan ik dit wel waarderen, maar natuurlijk is dat heel persoonlijk. Het is fijn om op alle sites meer te kunnen lezen over de verschillende woonstijlen. Zo kan je immers nog extra leuke ideetjes opdoen.

Waarom zou je een woonstijl test doen?

Er zijn meerdere redenen mogelijk waarom je een woonstijl test zou doen. Allereerst gewoon omdat je het leuk vindt om te doen. Maar uiteraard ook omdat je zelf inspiratie nodig hebt of zelfs twijfelt hoe je je kamer of andere vertrekken in wilt richten.

Het kan handig zijn om alvast een test te doen voordat je in gesprek gaat met een interieurstylist, bijvoorbeeld, zodat je alvast een beetje weet wat je wensen zijn. Een moodboard maken? Ook dan kan het handig zijn om een beetje rond te neuzen bij verschillende stijlen.

Je eigen test doen

Een andere manier om erachter te komen welke woonstijl het beste bij je past is het verzamelen van plaatjes die je aanspreken. Welke stijl en kleuren komen dan het meeste voor?

Of maak meerdere moodboards (ieder board een andere stijl) en kijk waar je het meest gelukkig van wordt!

Uiteraard kan je ook gewoon een specifieke stijl loslaten en in levenden lijve je laten inspireren bij woonwarenhuizen en dergelijke. Natuurlijk kan dat via internet, maar toch is in het echt beleven net mooier.

Je kunt het dan toch veel beter ervaren én de echte kleuren zien. Want het is maar net hoe de kleurenweergave van je beeldscherm is als het gaat om kleuren op een scherm. Dat kan in het echt heel anders uitpakken.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven