Je woonkamer warm en modern inrichten: 5 tips

Ben je er aan toe om je woonkamer een toffe upgrade te geven? Met deze 5 tips kan jij je woonkamer inrichten warm en modern qua sfeer.

Ga aan de slag met de eventuele meubels die je al hebt, voeg accessoires toe, of ga lekker shoppen voor nieuwe spullen. Maar wat je ook doet, hou rekening met deze tips als je je woonkamer een warme en moderne uitstraling wilt geven.

woonkamer inrichting met prachtige moderne warme uitstraling en beige bank
Bron: Pinterest Andjeni setal

Woonkamer inrichten, warm, modern en basic!

Ik heb zelf al heel wat inrichtingen achter de rug moet ik eerlijk toegeven. Toen ik Frank leerde kennen zat ik meer op de Afrikaanse tour en tijdens mijn twee zwangerschappen deed ik ook niets anders dan veranderingen doorvoeren in mijn interieur om weer een nieuwe look en feel te creëren.

De laatste tijd heb ik een warm moderne inrichting in mijn woonkamer weten door te voeren waar we allemaal -ook Frank en de kinderen- helemaal happy mee zijn. Deze kan zo wel een aantal jaren mee zou ik zelf zeggen. Gelukkig hebben we nog veel meer ruimtes in huis waar ik volledig uit mijn dak kan gaan als het om een nieuwe inrichting gaat.

1. Kies voor een rustige basis

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is dat je het beste kiest voor een rustige basis. Het maakt eigenlijk niet uit voor welke sfeer of uitstraling je gaat in je interieur. Een rustige basis zorgt ervoor dat je met accessoires of kleine accenten je woonkamer precies die uitstraling kan geven waar je naar op zoek bent.

Met een moderne basis kan je nog steeds je woonkamer heel warm inrichten. Het is dus zeker niet zo dat modern gelijk staat aan koud en kil. Nee, het zijn de accessoires en de materialen die ervoor zorgen dat ook een moderne inrichting een warme uitstraling kan hebben.

Tip: zelfs een Besta kast van IKEA kan je warm modern pimpen!

woonkamer inrichten, warm modern en gezellig

2. Werk met natuurlijke materialen om je woonkamer warm en modern in te richten

Natuurlijke materialen zorgen voor de warme sfeer waar jij zo naar op zoek bent in je woonkamer als je de inrichting nu heel modern hebt.

Werk bijvoorbeeld met (licht) hout bij het inrichten van je woonkamer als deze al heel modern is om er warmte in te krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan houten latjes panelen of een eettafel met een licht houten onderstel als je als hele moderne eetkamerstoelen hebt.

Donkere houten producten kan je beter achterwege laten in een moderne inrichting, deze geven niet de warme uitstraling waar je naar op zoek bent maar zijn eerder te ‘zwaar’ bij je moderne basis. En met een Roomba Combo j7+ hoef jij je met een lichte vloer geen zorgen te maken!

Heb je al een mooie combinatie van natuurlijke materialen en moderne meubelen, maar mis je toch nog wat warmte in je interieur? Denk dan aan inbetweens van een mooie linnen stof, of ga op zoek naar een nieuwe bank in een naturel kleur.

Ook een wollen tapijt zoals je hierboven ziet kan al heel veel doen! Of je gaat gewoon voor de nieuwe woontrend Boutique Fantastique.

prachtige warme moderne uitstraling met natuurlijke materialen in de woonkamer
Bron: Pinterest whitepicketfarmhouse

3. Werk met oude en nieuwe meubels door elkaar

Het gebeurt wel eens dat mensen een compleet nieuwe inrichting aanschaffen. En dan het liefst alles van dezelfde ‘lijn’ qua meubels in huis halen. Persoonlijk ben ik daar niet zo van. Het zorgt ervoor dat je ineens moet wennen aan een compleet nieuwe woonkamer of stijl in huis, en dat kan verkeerd aflopen.

Daar komt nog eens bij dat alles van dezelfde lijn aanschaffen vaak een heel onpersoonlijke uitstraling geeft in je inrichting. Alsof je zo een showroom hebt leeggekocht.

Je zal de eerste niet zijn waarbij het wennen aan die nieuwe inrichting dan niet gaat lukken! En daar zit je dan in je woonkamer met al je nieuwe moderne meubels waar je je helemaal niet happy in voelt.

Mijn advies als je toe bent aan een nieuwe uitstraling in huis? Begin bij de basis die je al hebt. Kijk of daar meubels tussen zitten die je écht heel lelijk vindt, of die écht aan vervanging toe zijn en koop daar iets nieuws voor in de stijl waar je naar op zoek bent. Mix en match met dat wat je nog hebt staan en kijk dit eerst een paar maanden aan.

Pas als je daarna nog steeds nieuwe meubelen wilt aanschaffen ga je weer eens verder shoppen.

woonkamer inrichten ronde bank warme sfeer
Bron: Zen Lifestyle

4. Met strakke lijnen en ronde vormen je woonkamer inrichten voor een warm moderne look

Zoals je misschien wel weet bestaat een moderne inrichting vaak uit strakke lijnen. Dat is heerlijk voor de basis. Maar als je geen ronde ‘warme’ vormen toevoegt dat bestaat de kans dat de sfeer kil blijft.

Denk dus bijvoorbeeld bij je kleinere meubels aan het toevoegen van een ronde bijzettafel bij die strakke bank. Of kies een tv meubel met afgeronde hoeken in plaats van super strakke lijnen, dit kijkt alweer een stuk vriendelijker.

Tip: als je toch aan een nieuwe bank toe bent, een bank zoals hierboven geeft in één klap een warme uitstraling aan je moderne interieur. Is hij niet prachtig?

naturel tinten in de woonkamer voor een wrme en moderne uitstraling en inrichting
Bron: Pinterest decoholic

5. Voeg accessoires en kaarsen toe

Wil je je woonkamer niet opnieuw inrichten maar wel een warm modern geheel creëren? Voeg dan gewoon wat mooie accessoires toe en bijvoorbeeld kaarsen.

Denk hierbij ook aan het gezegde ‘less is more’. Het gaat dus niet om de hoeveelheid accessoires die je toevoegt, maar eerder om de uitstraling die zo’n accessoire heeft. Kies ook hierin bewust voor zachte en warme materialen.

Zoek je bijvoorbeeld een kandelaar of vaas? Ga dan niet voor een metalen strak geval, maar kies zo’n prachtige ‘handgemaakte’ variant of een vaas of kandelaar met een licht pasteltintje. Deze geven al veel meer sfeer en een warme uitstraling aan de moderne inrichting van je woonkamer.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven