4 redenen waarom je internetverbinding ook na de achterdeur nog goed moet zijn

Waar zouden we zijn zonder goed internet thuis? Ik kan me er niets meer bij voorstellen, maar ook niet zonder goed wifi bereik in de tuin moet ik zeggen. En niet alleen ik, maar ook al die vrienden en vriendinnen van de kinderen zouden er niet blij van worden als de wifi in onze tuin niet goed zou zijn, ze chillen hier nogal regelmatig namelijk!

Allereerst is een van de belangrijkste zaken voor een goed wifi bereik in de tuin natuurlijk je provider. Als je niet tevreden bent over je abonnement, sluit je gemakkelijk een nieuwe af op Breedbandwinkel. Maar voor goede dekking in én rondom huis, moet je ook zelf wat doen. Alleen met je provider ben je er nog niet.

wifi bereik in tuin

Wifi bereik in tuin; waar kan je dat allemaal voor gebruiken?

Als jij denkt dat het voor jullie niet zo nodig is, wifi in de tuin, dan moet je toch even verder lezen, want er zijn genoeg redenen om ook in je tuin nog een goede internetverbinding te willen hebben. We bespreken er vier.

Internet en televisie op het terras

Als het lekker weer is, dan zit jij toch ook graag op je terras? En als je daar vertoeft, wil je er ook ongehinderd gebruik kunnen maken van je smartphone, tablet of laptop.

Dan is het wel zaak dat je kunt rekenen op een goed wifi bereik in je tuin, want met kabels slepen voor een vaste verbinding dat doen we natuurlijk niet meer.

Je moet dus zorgen voor een strategische plaatsing van je router of het verlengen van het wifi signaal. Maar misschien wil je zelfs ook televisie kunnen kijken op je terras, omdat je daar een televisietoestel voor beschikbaar hebt.

De makkelijkste manier om dat te doen is via de internetverbinding op een smart tv of met een Google Chromecast. Ook om die reden moet je wifi zeker tot op je terras reiken.

Zo hoef je nooit meer een programma te missen omdat je lekker buiten wilt blijven zitten. En voetballen of formule 1 kijken met vrienden? Ook dat doe je lekker buiten!

Zithoekje achteraan in de tuin

Nu kan je voor een goed wifi bereik zorgen in je tuin tot aan het terras, maar zelf zou ik niet stoppen op die plek.

Je hebt waarschijnlijk nog meer tuin dan alleen dat stukje terras toch? En wie van jullie heeft er zelfs de luxe dat je achter in de tuin nog een leuk zithoekje hebt? Zo’n heerlijk zitplekje in de tuin waar je bijvoorbeeld de middagzon of juist de avondzon nog hebt.

Ook daar wil je je smartphone of tablet gewoon kunnen gebruiken ter ontspanning. Dan wil je wel wifi tot je beschikking hebben om dat te kunnen doen, en daarvoor moet het signaal dus zeker tot daar reiken.

Online hulp bij het tuinieren

Als je tuin hebt, wil je er waarschijnlijk ook wat leuks mee doen. Dat kun je aan een hovenier en/of een tuinman overlaten, maar dat kost handen vol geld en neemt de lol van het zelf tuinieren weg.

Maar we zijn niet allemaal even handig of even goed op de hoogte van zaken om er een succes van te maken. Gelukkig zijn er online tal van hulpmiddelen die je kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld handige instructievideo’s.

Die wil je het liefst ter plekke kunnen bekijken, zodat je de instructies meteen kan volgen om je tuin aan te pakken. Drie keer raden wat je daarvoor nodig hebt: een goed wifi bereik in je tuin!

Een goed wifi bereik in tuin voor slimme apparaten

We weten inmiddels allemaal wel wat een smart home is, maar dat kan zich ook uitbreiden tot een smart home met een ‘slimme’ tuin.

Er bestaan immers ook allerlei slimme apparaten voor de tuin. Denk daarbij aan zaken als tuinverlichting en tuincamera’s die je vanaf je smartphone of tablet kunt bedienen. Maar ook zijn er slimme irrigatiesystemen voor de bewatering van je tuin en zelfs plantensensoren als je je tuin heel serieus neemt. En wat dacht je van een robotmaaier?

Als je wilt dat deze apparaten kunnen functioneren in je tuin, moeten ze beschikken over een goede draadloze internetverbinding.

Je wilt er ook niet in het seizoen dat je kunt gaan genieten van je tuin achter komen dat je internetontvangst daar niet op orde is.

Check nu hoe het met het wifi bereik in je tuin zit, of anders meteen wanneer je een nieuwe router installeert. Soms kan een betere locatie voor de router al een verschil maken, maar anders moet je overwegen te investeren in het hulpmiddelen voor het verlengen van je (draadloze) internetverbinding.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven