Wasparfum proefpakket, 9 fantastische merken

Een wasparfum proefpakket is ideaal om je eigen voorliefde voor geuren te ontdekken. Gebruik jij al een wasparfum bij het doen van de was? Wasparfums zijn heerlijk om toe te voegen en je was gaat er zalig van ruiken. Doe jij de was in het huishouden thuis, dan adviseer ik je zeker een van onderstaande proefpakketten eens te proberen.

Het fijne is ook dat er veel verschillende geuren zijn, zodat je er een heel persoonlijke draai aan kunt geven en kan wassen met de geuren die jij lekker vindt. Maar dat geeft ook meteen een probleem. Want welke geur moet je nu kiezen? Dat is precies de reden waarom een wasparfum proefpakket zo ontzettend handig is.

Je kan meerdere geuren proberen in een klein handig formaat. Vind je een geur wat minder lekker? Geen probleem, dan bestel je die in de toekomst in ieder geval niet als je een grotere fles wilt gebruiken. De geuren die je juist wel lekker vindt die hou je even apart zodat je weet dat je die in de toekomst in grotere flessen kan kopen, want dat is natuurlijk voordeliger.

wasparfum proefpakket

Wasparfum proefpakket kopen, welke zijn er en hoe bevallen ze?

De omschrijvingen van de geur van een wasparfum worden uiteraard zo fijn mogelijk omschreven, maar wat betekent het voor jouw neus? Het even kunnen uitproberen zou fijn zijn, want je zit vaak wel meteen aan een grotere fles vast. Gelukkig zijn er dus wasparfum proefpakketten te koop.

Fijn om zo een geur te ontdekken, maar ook om lekker te kunnen variëren. Of om cadeau te doen, natuurlijk. In dit blog lees je welke merken wasparfums een proefpakket aan bieden, wat je ervan kan verwachten én hoe duur ze zijn.

Bron: Bol.com

1. La Essenze di Elda proefpakket

Misschien wel het meest bekende merk. Dit wasparfum proefpakket kan je bij verschillende partijen kopen. De een levert een proefpakket van 7×10 ml, de ander een pakket met 10×10 ml of 12×10 ml en een derde heeft alleen een pakket van 24×10 ml.

Het enige verschil is dus hoeveel verschillende geuren je in het pakket hebt zitten. Wil je alle wasparfum geuren proberen? Dan ga je voor het 24×10 ml proefpakket van deze wasparfum. Je hebt dan 24 geuren en met 10 ml kan je 2 wassen draaien. Het proefpakket is dus goed voor zo’n 48 wasjes en kost dan tussen de € 35,00 – € 36,00.

Uiteraard is een kleiner proefpakket van La Essenze di Elda goedkoper. Dit merk biedt hele lekkere geuren welke veel positief beoordeeld worden.

In alle gevallen geldt dat dit proefpakket bestaat uit sachets. De zakjes wasparfum in het proefpakket zijn prima om zelf te gebruiken, maar niet echt leuk om cadeau te geven. Je was gaat er wél lekker van ruiken!

Je koopt dit merk bij verschillende partijen waaronder Bol.com

wasparfum proefpakket il bucato di adele

2. Il Bucato di Adele (de was van Adele) proefpakket

Er zijn gelukkig nog meer proefpakketten van andere merken te vinden, zoals dit leuke wasparfum proefpakket van Il Bucato di Adele. Dit merk komt uit Italië en is geproduceerd door een man die de geuren van thuis (vroeger bij zijn moeder) weer terug wilde halen.

Het proefpakket met wasparfum is eigenlijk ook gelijk een giftbox, dus ook heel tof om cadeau te doen. Voor €25,11 krijg je 10 x 20 ml. Tien verschillende geuren van het merk Il Bucato di Adele (de was van Adele betekent dit).

In principe zeggen ze dat je met ieder flesje 1 wasbeurt kan doen, maar mijn ervaring is dat er minimaal 2 wassen mee gedraaid kunnen worden. Zo goed blijven de geuren hangen.

Zeker fijn om zelf uit te proberen, maar door de verpakking heb je ook gewoon een heel leuk presentje in handen voor je moeder, zus of vriendin.

Ik heb de wasparfums van dit merk zelf ook uitgeprobeerd en ben daar zeker over te spreken. De was blijft heel lang lekker ruiken en ook de Bol.com reviews bewijzen wel dat dit merk wasparfum veel liefhebbers kent.

Hier lees je die reviews

Tip: Ze hebben van dit merk trouwens ook sprayflessen om schoon te maken. De allesreinigers gebruik je bijvoorbeeld op je Jemako doeken en binnen no-time ruikt je hele huis lekker!

wasparfum E.L.D.A
Bron: Lekkerewas

3. E.L.D.A. wasparfum proefpakket bij Lekkere Was

Bij Lekkerewas.nl kan je een proefpakket wasparfum kopen van E.L.D.A om zo wat geuren uit het assortiment te proberen.

Niet alleen fijn om zo eens te experimenteren, maar ook een leuk pakket om aan iemand cadeau te geven, vanwege de flesjes waar de wasparfum in zit. Dit ziet er toch anders uit dan die zakjes.

Een proefpakket is misschien niet helemaal het goede woord, want de flesjes zijn allemaal 100 ml (in plaats van de 10 ml van hierboven), maar het is wel een voordeelbundel waardoor je toch goedkoper kan proberen.

In dit wasparfum proefpakket zitten 4 geuren die allemaal een ‘letter’ hebben in plaats van een naam:

Wasparfum E – Cranberry met Granaatappel geur

Wasparfum met een zoete, zachte essence van kers en granaatappel. De geur is fruitig met een musk ondertoon.

Wasparfum L – Canapa geur

Wasparfum L met Canapa. De geur van citrus en dennennaalden hebben een rustgevend karakter en doen de zintuigen ontspannen.

Wasparfum D – Green Tea en Jasmine geur

Wasparfum met heerlijke verse citrusessence en tonen van groene thee en jasmijn. Het karakter van deze geur is: Beslissend en dynamisch.

Wasparfum A – Musk en Aromatic Herbs

Wasparfum met bloemige essentie en een vleugje muskus. A is gelukkig en betrouwbaar.

De prijs van dit pakket is € 34,95 en daarvoor heb je dus in totaal 400 ml aan wasparfum in het proefpakket zitten.

Fragantly geuren wasparfum
Bron: Bol.com

4. Probeerset van Fragrantly op plantaardige basis

Fragrantly wasparfums ruiken heerlijk en het fijne is dat ze ook nog eens ecologisch zijn en duurzaam in verbruik. Ze verwijderen meteen vetluis (wasluis) uit de wasmachine waardoor je wasmachine ook meteen schoon is en niet meer vies zal ruiken.

Fragrantly heeft 7 geuren: Entwine, Hammam Secret, White Musk Delight, Soft Ceder, Orchard Breeze, Gala Gardenia en Linde Bloom.

Heerlijk om ze via dit proefpakket uit te proberen. Het product is plantaardig en vegan en is dierproefvrij. Gemaakt in Nederland.

Je betaalt voor dit leuke pakket €22,00. De geuren variëren in sterkte. Het is natuurlijk maar net hoeveel je dan van die geur wilt gebruiken. Er wordt aangeraden om met 5 ml per 5 kg was te beginnen en zo te bepalen of je meer of minder wilt gebruiken de volgende keer.

Meer informatie lees je hier

Lavayette wasparfum kleine flesjes proefpakket
Bron: Bol.com

5. Lavayette Premium wasparfum

Negen flesjes met 25 ml van Lavayette wasparfums. Negen verschillende geuren die jouw was lekker laten ruiken. De geuren in dit wasparfum proefpakket van Lavayette zijn:

 • Morning Dance met de geur: Early Spring
 • Lazy Lavender met de geur: Lavender
 • Heart of Gold met de geur: Argan
 • Prairie Rose met de geur: English Rose
 • Double Fun met de geur: Pansy
 • Dark nights met de geur: Lily of the Valley
 • Zen Zones met de geur: White Musk
 • Floating Fontaine met de geur: Lotus Flower
 • Jasmin Shades met de geur: Fresh Jasmin

Eén milligram op 1 kg wasgoed zou voldoende moeten zijn voor een lekker ruikende was. Maar ook nu is dat natuurlijk helemaal aan jouzelf. En voor maar €19,95 heb je dit pakket al in huis!

Je vindt hem hier

Horomia proefpakket van wasparfum
Bron: Bol.com

6. Horomia Geschenkset

Maar liefst 10 heerlijke geuren vind je in dit proefpakket met wasparfums van het merk Horomia. Ook nu krijg je een leuke geschenkdoos, maar kan je het zeker ook voor jezelf kopen om zo zelf kennis te maken met alle geuren.

De 10 flesjes bevatten allemaal 50 ml, dus je kunt voorlopig even vooruit. Slechts een paar druppeltjes per wasbeurt en je kleding ruikt heerlijk. Ook zalig om bijvoorbeeld je beddengoed of je handdoeken mee op te frissen.

Dit wasparfum doet trouwens meer dan alleen maar een geur afgeven. Het verzorgt ook de vezels van je wasgoed en de kleuren blijven ook nog eens langer mooi.

Je kunt het ook voor een handwas gebruiken. Gebruik dan wel beschermende handschoenen! Het product kan een allergische reactie veroorzaken in pure vorm. Daarom moet je wel altijd even de bijsluiter lezen.

Voor deze 10 geuren uit het proefpakket Silver betaal je €45,00, in totaal heb je dan 500 ml.

Andere proefpakketten van Horomia zijn:

7. Wasparfum proefpakket van Essentia

Een giftbox met 10 geuren wasparfum van Essentia Nature of een proefpakket met 10 zakjes. De 10 geuren zijn in beide gevallen hetzelfde, alleen in de akjes zit 20 ml en in de flesjes zit 50 ml per geur:

 • Argan
 • Katoenbloem
 • Lavendel
 • Lotusbloem
 • Talk
 • Varen
 • Vanille & Cashmere
 • Jasmijn
 • Oranjebloesem & Cirtus
 • Witte Musk

Het pakket met de flesjes i verkrijgbaar bij de Bijzonderdesignstore en de zakjes bij Wasgeluk.

Cadeaupakket Cinque
Bron: Wasparfum

8. Cadeaupakket Cinque

Het kan natuurlijk altijd nog chiquer! Cadeaupakket Cinque bied je 13 x 100 ml aan wasparfum. Prachtig verpakt en met een strik, dus voor een luxe cadeau kan je zeker hiermee aankomen. Je kunt voorlopig hier wel mee uit de voeten, dat is zeker.

Maar eerlijk is eerlijk: je betaalt er ook wel voor. €109,95 moet dit pakket kosten, voor 1300 ml aan wasparfum! Maar nog eerlijker: het is veel geld in 1 keer, maar je hebt wel meteen genoeg voor langere tijd! En als je het dan gaat omrekenen valt het juist hartstikke mee!

Je koopt deze bij Wasparfum.nl

wasgeurtje wasparfum
Bron: wasgeurtje

9. Klein leuk pakketje wasparfum van Wasgeurtje

Daarom ook nog even een leuk klein proefpakketje met wasparfum. Ideaal voor een leuk cadeautje (of gewoon lekker voor jezelf!). Voor €14,95 krijg je 5 flesjes wasparfum van 10 ml. De geuren zijn:

 • 1x Blossom Drip
 • 1x Morning Vapor
 • 1x Flower Rain
 • 1x Sundance
 • 1x Full Moon

Het gebruik van wasparfum bij je was, uit een proefpakket of voordelige fles

Wat ik je nog even wil meegeven over het gebruik van wasparfum zijn een aantal dingen.

 • Start met het toevoegen van 5 ml aan de was in je wasmachine. Ruikt je was te sterk? Dan gebruik je de volgende keer wat minder. Ruikt je was te licht? Dan gebruik je wat meer. Iedereen ervaart een wasparfum op zijn eigen manier en de een ruikt nu eenmaal beter dan de ander. De aangegeven hoeveelheid is dus een richtlijn.
 • Gebruik verschillende geuren door elkaar. Heb je wel eens gehoord van geurenblind? Het bestaat! Als je altijd dezelfde geur gebruikt ga je hem vanzelf minder goed ruiken. Door af te wisselen blijf je iedere keer dezelfde geursensatie beleven.
 • Wasparfum is echt bedoeld voor de was en nergens anders voor. Zou je de geuren ook graag ergens anders in je huis ervaren? Kijk dan of jouw favoriete merk bijvoorbeeld een roomspray heeft, geurkaarsen heeft in de geuren of bijvoorbeeld geurkaarten voor in je kledingkast.
 • Je doet de wasparfum in het bakje van de wasverzachter
 • Gebruik jij een wasmachine die zelfdoserend is? Dan heb je grote kans dat het toevoegen van een wasparfum geen succes is. Ik heb er zelfs een zelfdoserende wasmachine voor ingeruild omdat ik de wasparfum uit mijn proefpakket niet meer kan missen.
 • Het beste is het om je was te drogen aan de lijn, dan blijft de geur van de wasparfum het langste hangen.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven