Wasparfum Diamante, de favoriete geur van velen

Wasparfum Diamante is een specifieke geur van wasparfum die ontzettend in trek is. Waarom vraag je je dan af, maar het antwoord weet je wel als je deze geur eenmaal geroken hebt. Ik neem je mee in de wereld van wasparfum en dan met name de geur Diamante!

wasparfum Diamante, de verschillende merken die deze geur hebben

Wasparfum Diamante, voor een heerlijk geurende was

Wasparfum toevoegen aan je was zorgt voor een lekker frisse geur aan je kleding of bijvoorbeeld je handdoeken en beddengoed. Maar wees gewaarschuwd, als je eenmaal aan de wasparfum begonnen bent, dan wil je niet meer zonder.

Wasparfum kan je in allerlei geuren krijgen, zoals onder andere Diamante, waardoor je jouw wasgoed een favoriete geur kunt geven. Even simpel in het bakje van de wasverzachter stoppen en klaar. Er zijn meerdere merken wasparfum te koop. In volle flessen, maar ook in de vorm van een proefpakket voor verschillende wasparfum geuren.

In dit artikel maken we je wegwijs in de geur Diamante, omdat deze wasparfum zo geliefd is. Wat is het voor geur, waar koop je het en welke merken zijn er met deze geur?

Wat is wasparfum?

Wasparfum is wat het woord al duidelijk zegt: een parfum die je was lekker laat ruiken. Het is bedacht in Italië en dat zie je ook wel aan de volgende merken die voorbij gaan komen. Er zijn diverse geuren dus er is altijd een fijne geur te kiezen die bij jou past.

Diamante is een geur die bij velen favoriet is. Door met de hoeveelheid te spelen die je toevoegt aan je was maak je de geur sterker (of juist minder sterk). Vaak is het advies om te beginnen met zo’n 5 ml op een volle wasmachine en op basis daarvan te bepalen of dat voor jou voldoende is.

Wat heeft wasparfum Diamante voor geur?

Wasparfum Diamante staat voor een wasparfum met een heel intens bloemige geur. Het wordt ook wel omschreven als een frisse, bloemachtige geur met tonen van fruit en een subtiele muskus- en houtachtige ondertoon.

De geur wordt ervaren als luxueus en elegant. Wasparfum Diamante is in Italië heel populair, maar wint ook steeds meer terrein in andere delen van Europa. In het Latijn staat Diamant onder andere voor onverslaanbaar. En in Italië is deze parfum dat dan ook. Al lange tijd is het de bestseller op het gebied van wasparfum.

Er zijn verschillende merken wasparfum die de geur Diamante in hun collectie hebben. Hieronder vind je alle merken op een rijtje.

1. La Essenze di Elda – Diamante

La Essenze di Elda (Essenza di Diamante) is verkrijgbaar in een fles van 100 ml en een fles van 500 ml. Dit merk kan je op heel veel plekken kopen en is dan ook een grote bekende wat betreft deze geur.

Bij een aantal shops bieden ze ook een klein flesje van 10 ml. aan. Fijn om mee uit te proberen, maar meer ook niet natuurlijk want je kunt hier 2 wasjes mee doen. Plekken waar je dit merk zoal kunt kopen zijn:

  • Washok.nl  €9,95 voor 100 ml, €23,95 voor 500 ml.
  • Wasparfum.nl  €9,95 voor 100 ml, €23,95 voor 500 ml.
  • Lekkerewas.nl €9,95 voor 100 ml, €23,95 voor 500 ml.
  • Plafonddroogrek.nl €9,95 voor 100 ml, €23,95 voor 500 ml. En voor het miniflesje van 10 ml. €2,00.
  • Parfumdelinge.be. €9,95 voor 100 ml, €23,90 voor 500 ml. En voor het miniflesje van 10 ml. €2,00.
  • Bol.com. €15,99 voor 100 ml, €31,99 voor 500 ml.

Variaties van La Essence

Er zijn ook variaties met Diamante en een extra toevoeging.

Bron: Bol.com
  • La Essence di Elda: Diamante met Ylang Ylang. Deze geur is zacht en exotisch. Ook nu heb je een heerlijke bloemengeur. En je krijgt er ook nog een vleugje jasmijn bij.
e8dcd0 7defa4b303b143eda649a0baca546268~mv2
Bron: Sarah Bakker
  • La Essence di Elda: Diamante met Bamboe. Deze geur is een mix van zwoele musk met de frisse houtachtige geur van bamboe. Je kunt deze zachte geur prima gebruiken voor bijvoorbeeld kinderkleding.
Bron: Bol.com

2. B&B Lotus Diamant

B&B heeft in zijn assortiment Lotus Diamant zitten. Dit is een frisse geur. De lotus staat voor zuiverheid en daarom wordt de geur ook wel zuiver genoemd. Het flesje bevat 250 ml en kost €16,95 bij Bol.com. Of je koopt er voordeliger twee tegelijk (€30,00).

Bron: Bol.com

3. Wasparfum Diamante van Il Bucato di Adele

Nog een Italiaans wasparfum merk dat ook Diamante in zijn assortiment heeft is Il Bucato di Adele (de was van Adele). Zij hebben de geur Diamante blue. Dit is een bloemige geur van orchideeën, lelietjes-van-dalen en groene essences, op een frisse basis van witte musk. Verkrijgbaar in flessen van 150 en 500 ml.

Hier vind je meer informatie

Hoe gebruik je de wasparfum?

Welke geur wasparfum je gebruikt, dat maakt niet uit natuurlijk, in ieder geval doe je de Diamante in het bakje voor je wasverzachter.

Kijk op de fles hoeveel de dosering is, deze kan per merk verschillen. Zoals hierboven al aangegeven kan je hier uiteraard enigszins mee spelen. Want hoe sterk jij wilt dat de was gaat ruiken, is natuurlijk een heel persoonlijke kwestie.

Meestal zal de wasparfum ook meteen wasverzachter zijn, dus dan heb je zowel een zachte als heerlijk ruikende was. Naast Diamante wasparfum zijn er dus ook veel andere geuren.

Kijk maar eens bij bijvoorbeeld Rituals, die hele andere geurlijnen aanbiedt. Maar ook het merk die hier meermaals naar voren is gekomen, La Essenze di Elda, heeft veel meer geuren. Vind je het moeilijk om te kunnen kiezen of heb je geen idee hoe je de geuren moet interpreteren aan enkel een omschrijving?

Bron: Bol.com

Dat snappen we helemaal. Probeer dan eens een proefpakket, dat is echt een uitkomst. Zo is er ook van La Essenze di Elda een proefpakket te koop, waarbij je 12 x 10 ml krijgt. Goed voor 24 keer wassen.

Bron: bol.com
Bron: Bol.com

Geurkaart Diamante kopen in plaats van wasparfum

Je kunt van de Diamante ook een geurkaart kopen naast de wasparfum. Logisch eigenlijk, aangezien deze geur zo populair is.

De geurkaart geeft bijvoorbeeld je kleding een fijne geur, maar kan je ook op een andere plek gebruiken. Je zou het natuurlijk ook kunnen kopen om zo kennis te maken met de geur voordat je meteen een grote fles koopt.

Vind je het lekker als je kleren die geur hebben, nadat het in de klerenkast gelegen heeft? Dan is een wasparfum misschien de volgende stap… Ben je juist door de wasparfum gecharmeerd geraakt van de Diamante geur?

Dan kan je die geur nog meer gaan gebruiken door een geurkaart te kopen en deze bij je schoenen, in een muffe lade of bijvoorbeeld een koffer te leggen. Je kunt de kaartjes zo neerleggen of ze ophangen. Ze geven maandenlang een heerlijke geur af waardoor de inhoud van je klerenkast of je schoenen lekker fris ruiken!

Deze geurkaarten kan je krijgen van La Essenze, zowel in Diamante als Diamante & Ylang Ylang.

Hier vind je de geurkaarten en meer informatie

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven