Waarom kiezen voor verduisterende rolgordijnen?

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Het heeft invloed op de sfeer en natuurlijk op de lichtinval. In dit artikel bespreken we een aantal fijne voordelen verduisterende rolgordijnen zodat je zelf een goede keuze kan maken.

Want wat maakt deze verduisterende raambekleding nou zo aantrekkelijk? Lees gauw verder en kom erachter waarom dit type rolgordijn een goede aankoop is.

voordelen verduisterende rolgordijnen

Voordelen verduisterende rolgordijnen

Er zijn een aantal redenen waarom het slim is om verduisterende rolgordijnen voor je ramen te hangen en die voordelen die bespreken we graag even met je.

1. Optimale verduistering in de slaapkamer

Een van de grootste voordelen van verduisterende rolgordijnen is natuurlijk dat ze ideaal zijn voor in de slaapkamer.

Het kan daglicht en zonlicht goed blokkeren en zo de hele ruimte donker maken. Dit draagt bij aan een betere nachtrust.

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kleine kinderen die bijvoorbeeld overdag een dutje moeten doen is dit heel handig. Of kinderen die in de zomer niet kunnen slapen als het nog licht is buiten. Dan kan hun kinderbed nog zo leuk zijn, bij licht in slaap vallen is echt een uitdaging.

In tegenstelling tot verduisterende gordijnen zijn rolgordijnen daarnaast een stuk compacter en makkelijker schoon te houden.

2. Geen schitteringen in beeldschermen met verduisterende rolgordijnen

Een verduisterend rolgordijn komt ook goed van pas in de woonkamer of thuiskantoor. Het kan vervelende schitteringen in het beeldscherm van je laptop of televisie voorkomen.

Zo kun je de concentratie beter vasthouden tijdens het werken of heerlijk genieten van een filmavond zonder afleiding. of lekker netflixen overdag in het weekend zonder dat de zon het beeldscherm verlicht.

Onze kinderen vinden dit in ieder geval een van de grootste voordelen van verduisterende rolgordijnen.

3. Mogelijk om elektrisch te bedienen

Er zijn rolgordijnen verkrijgbaar die je elektrisch kunt bedienen. Bijvoorbeeld met een afstandsbediening, een app op je smartphone of met je stem. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak!

Ideaal als je net op d ebank geploft bent en tot de ontdekking komt dat het licht ervoor zorgt dat je nog niet goed tv kan kijken. Óf als je juist niet in de kijk wilt zitten, ook dan hebben verduisterende rolgordijnen zo hun voordelen.

4. Voordelen verduisterende rolgordijnen; dragen bij aan energiebesparing

Met verduisterende raambekleding houd je niet alleen de zonnestralen, maar ook de warmte beter buiten. In de zomer blijft het dus langer aangenaam koel in huis.

In de winter blijft de warmte juist langer binnen. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken voor de verwarming of airco. Daarnaast is het mogelijk om elektrische rolgordijnen te integreren met jouw smart home.

De gordijnen kunnen automatisch in- en uitrollen en zich aanpassen op de situatie. Ook dit efficiënte gebruik kan bijdragen aan energiebesparing.

5. Verkleuring van meubels voorkomen als voordelen verduisterende rolgordijnen

Na verloop van tijd kan de stoffering van je meubels verkleuren. Dit komt door het felle zonlicht dat naar binnen schijnt. Voorkom snelle verkleuring door het licht te blokkeren, ook dat is een van de voordelen van verduisterende rolgordijnen.

Het voordeel van een rolgordijn is dat je het ook voor de helft dicht kunt doen en zo nog wel wat daglicht via de onderkant van het raam naar binnen laat schijnen.

6. Mooi te combineren met gordijnen

Spreken de voordelen van rolgordijnen met een verduisterende stof je erg aan, maar ben je ook dol op de uitstraling van lange gordijnen?

Het is heel goed mogelijk om deze twee vormen van raamdecoratie met elkaar te combineren. Compacte rolgordijnen gaan bijvoorbeeld goed samen met vitrage of inbetween gordijnen. Dit brengt nog meer sfeer in de woonkamer of slaapkamer!

7. Voordelen verduisterende rolgordijnen; kleurkeuze

De kleurkeuze is overweldigend en dus zeker ook een van de voordelen van verduisterende gordijnen te noemen.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je ze vaak in verschillende uitvoeringen kan krijgen waarbij de verduisterende zijde een andere kleur heeft dan de binnenzijde. Hierdoor kan je de rolgordijnen ook op het exterieur afstemmen.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven