Zo gebruik je vintage verf technieken op je muur voor een oude look

Niet lang geleden heb ik een deel van de muur van onze woonkamer zwart geverfd. Dat heb ik gedaan met een betonlook verf waardoor deze muur niet pik- en pikzwart is, maar een doorleefde uitstraling heeft gekregen. Super gaaf! En op zich is het niet moeilijk om met deze verf een muur te schilderen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om een vintage look met verf te verkrijgen.

Onderstaande vintage verf ideeën zijn heel tof om thuis uit te proberen.

vintage verf ideeen voor op je muur

Vintage verf op je muur of een vintage look met gewone verf?

Met vintage verf wordt vaak krijtverf bedoeld. Er is zelfs verf die ook echt Vintage Paint heet. Maar eigenlijk komt dit allemaal op hetzelfde neer.

Het is watergedragen verf die een matte uitstraling geeft waardoor je een vintage look creeërt. Heel mooi. Maar ook best wel ‘kwetsbaar’, omdat het matte van de verf ook alle oneffenheden sterker uit laat komen.

Dus je moet een hele strakke muur hebben, óf je moet je er bij neer kunnen leggen dat ieder krasje, bobbeltje en deukje heel erg zichtbaar is. Niet erg als je muur vol beschadigingen zit natuurlijk, want dan is het écht vintage.

Maar als je maar her en der een kleine beschadiging hebt, dan valt dat weer heel erg op met vintage verf.

Wil je toch graag een vintage look creëren, maar dan op een andere manier? Dan kan dat ook met gewone verf, Sikkens verf bijvoorbeeld, of Sigma muurverf, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Kies de kleur die jij mooi vindt of waar je graag mee wilt experimenteren en ga op onderstaande manier te werk.

1. Een vintage vlak op de muur met verf

Zoals je ziet heb je voor deze manier van verven niet heel veel verf nodig. Pak dus gewoon een klein potje verf in de gewenste kleur en een roller om muurverf mee aan te brengen.

Maak de roller niet te nat met verf en zorg ervoor dat je richting de uiteinden van wat ongeveer je vlak moet worden zeker niet teveel verf meer hebt. Het is juist de bedoeling dat je roller droog is naar de uiteindelijk toe. Hiermee krijg je deze vintage look met gewone verf.

Wat ik zelf zo gaaf vind is dat je allerlei mogelijkheden hebt. Je kan een simpel vlak maken, maar ook zoals op de derde foto in de vorm van een berg werken, of je proberen te richten op het maken van een cirkel. Ongeveer dan hè.

Je werk wordt wel het mooiste als je het bij je inrichting laat passen. Niet zozeer qua kleur verf, maar juist qua vorm en doel. Zoals je hierboven ziet hebben alle vlakken écht een passende plek in het interieur.

2. Omgekeerd aanbrengen van de kleur

Hierboven is de vintage look met de verf ook heel goed gelukt. Juist door op een omgekeerde manier te werken. Eerst de muur een donkere kleur geven en daarna met een lichte kleur er overheen. Met dezelfde techniek die ik hierboven ook beschreven heb krijg je dan toch een heel ander effect, vind je niet?

De middelste foto geeft de vintage verf techniek helemaal mooi weer. Door niet alleen op deze manier je muur te verven, maar ook nog eens met letters een prachtige tekst te spuiten krijg je een unieke muur. En je kan ook nog zeggen wat je op je hart hebt 😉 .

Deze ga ik onthouden voor een muur op ons kantoor. Zo mooi! Maar ook mega gaaf als verf voor achter een leuk kinderbed in een vintage kinderkamer.

Werken met twee verschillende kleuren die wel in dezelfde lijn liggen zorgt er ook voor dat je op een simpele manier een vintage uitstraling krijgt. En welke kleur je op de muur doet maakt niet uit. Ook mooi roze is niet lelijk!

3. Waterverf op je muur aanbrengen

Ook met waterverf kan je een mooie vintage look creëren. Ook leuk om een keer te proberen. Is weer eens wat anders dan aquarellen op een A4’tje, vind je niet? Door te variëren met de hoeveelheid water die je gebruikt bij de verf kan je kleurverschil creëren.

Net zoals je dat op papier doet. Werk van donker naar licht bijvoorbeeld, of leef je uit met verschillende kleuren waterverf. Ook leuk! En hou je van lekker messy? Dan laat je een paar grote druipers ontstaan! Wil je het zelf niet uitproberen met waterverf op de muur, dan kan je overigens ook behang vinden met dit soort prints.

Heb ik je op ideeën gebracht om met vintage verf aan de slag te gaan in huis? Zo ja… dan wil ik graag het resultaat zien als je klaar bent! Succes.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven