Trend alert: Tulpenvaas zwart

Een zwarte tulpenvaas: daar kan je zeker mee aankomen tegenwoordig. Het is een ware trend en de vaas staat natuurlijk prachtig in een modern interieur, maar ook juist in een nostalgische ingerichte kamer.

Een vleugje romantiek weet er zeker ook raad mee! Je kunt een prachtige tulpenvaas in het zwart gewoon kopen. Of je maakt het vaasje helemaal zelf! Wat is een tulpenvaas en waar koop je die?

tulpenvaas zwart, waar kan je die kopen

Wat is een tulpenvaas

Oké, die vraag klinkt wat dom. Een tulpenvaas is een vaas voor tulpen…

Maar daarmee zijn we er eigenlijk niet. Een tulpenvaas heeft namelijk tuiten, waardoor je een heel ander boeket krijgt dan in een gewone vaas.

En oké, natuurlijk zou je er ook rozen in kunnen zetten. Of in iedere tuit een ander soort bloem. Een tulpenvaas is vooral bedoeld als decoratief stuk en stamt al uit de tijd van Koning-stadhouder Willem III.

Misschien is de tulpenvaas wel te danken aan zijn vrouw Mary Stuart. Door haar werd het mode om bloemen in huis te zetten. En kwam ook de tulpenvaas om de hoek kijken.

Nu heb je een tulpenvaas in zwart, maar eigenlijk zijn er nog veel meer kleuren verkrijgbaar en is ook een Delftsblauwe variant zeer populair.

De voordelen van een tulpenvaas

Zoals aangegeven heeft een tulpenvaas tuiten. Hierdoor kan je iedere tulp (of een andere snijbloem) op zijn eigen plekje zetten en kan je een mooi decor scheppen met je tulpen. En dat is niet alles.

Tulpen hebben de eigenschap dat ze nog doorgroeien. Zet jij ze in het water, dan wordt dit opgenomen en daarmee kan de tulpenkop zo zwaar worden dat ze gaan hangen. Je kent vast die typische hangende tulpen wel.

Dat heeft natuurlijk ook zo zijn charme, maar met een zwarte tulpenvaas worden de stengels door de tuit ondersteund. En blijven de tulpen dus mooier staan.

Tulpenvazen voor ieder budget

Tulpenvazen zijn er in allerlei variaties, dus kijk zeker even verder en val niet direct voor het eerste exemplaar wat je ziet.

Het aantal tuiten kan variëren, maar ook hoe ze gesitueerd zijn. Je hebt prachtige kunstwerken die echt de hoogte in werken. Dat je daarmee ook hele verschillende prijskaartjes eraan hebt hangen, mag duidelijk zijn.

Je kan er ook voor kiezen om zelf een tulpenvaas te maken, zwart of een andere kleur.

Zelf maken van een tulpenvaas

Zelf een tulpenvaas maken? Dat kan dus en we kunnen je precies vertellen hoe! Het kan zelfs met heel eenvoudige spulletjes. Denk aan wc-rollen, keukenrollen, een plastic pot, klei en een bordje wat als deksel dienstdoet. Je kunt in ons DIY-artikel over tulpenvazen precies zien hoe je dit moet aanpakken!

Een tulpenvaas zwart of toch anders?

Natuurlijk zijn tulpenvazen niet altijd zwart. Misschien zijn juist de Delftsblauwe varianten wel het bekendst.

En zeg nou zelf: dat heeft ook zeker zo zijn eigen luxe sfeer. Maar in veel interieurs van tegenwoordig zitten we niet meer echt te wachten op de Delftsblauwe tekeningen op onze vazen.

Uiteraard zijn de vazen in heel veel andere kleuren ook te krijgen. Maar wil je een echt moderne vaas, dan is een zwarte tulpenvaas een heel goede keuze. Zwart staat bij veel interieurs en daardoor kan je het prima combineren met de rest van je inrichting.

Moderne vormgeving van een tulpenvaas

Ook met de vormgeving kan je kiezen voor een exemplaar die aansluit bij jouw woonwensen. Je kunt kiezen voor een vrij strak model of juist voor een meer weelderige vormgeving. Bijvoorbeeld met een ronde buik en meerdere etages!

Tulpenvaas zwart kopen

Een tulpenvaas kopen is niet zo ingewikkeld en kan op heel veel plekken, zeker omdat ze helemaal on trend zijn.

Online is het even simpel ‘tulpenvaas zwart kopen’ ingeven en je krijgt heel veel webwinkels voorgeschoteld. Dat is toch handig. Of ga eens een dagje naar het tuincentrum en kom thuis met een prachtige zwarte tulpenvaas. Dat kan ook.

Maar goed, om je toch verder te helpen hier een aantal voorbeelden van mooie tulpenvazen in het zwart!

d0281
KL4005

Heinen Delftsblauw

Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig, want bij een zwarte vaas denk je niet aan een Delftsblauw webshop. Maar naast prachtige Delftsblauwe tulpenvazen hebben ze wel degelijk ook andere soortjes.

Bijvoorbeeld een heel leuk ‘bolletje’ in het zwart met een doorsnede van 19 cm en 17 cm hoog. Ben je gek op andere kleuren? Dit leuke vaasje kan je in heel veel kleuren kopen bij Heinen Delftsblauw.

Maar er is meer! Ze hebben ook nog een hele hoge tulpenvaas met meerdere etages. Deze is 51 cm hoog. Er bestaat ook nog een kleinere uitgave van 40 cm hoogte.

Je vindt de webshop Heinen Delftsblauw met haar enorme assortiment tulpenvazen hier

De tulpenvaas zwart van Bol.com

Lang leve Bol.com, want wat heb je daar een ruime keuze aan zwarte tulpenvazen. Of je nu een heel hoge vaas wilt of juist een snoezig exemplaar: Bol heeft het in zijn online winkel staan.

Ook zwarte vazen met een afwijkende vorm. Bijvoorbeeld met 5 tuiten, waarbij er 1 hoger is. Eigenlijk ook gewoon een object om te laten staan zonder bloemen erin.

Dit bijzondere model vind je ook bij Bol

Je vindt de collectie van Bol.com hier

Heb je een industrieel interieur? Dan kan je eigenlijk niet om de vaas van Homebound by Kolony heen. Zij verkopen via Bol namelijk een metaal zwarten tulpenvaas! Hoe gaaf is dat! Prachtig om zo neer te zetten, om er verschillende bloemen in te zetten (dat is zeker een hele mooie optie) of gewoon te vullen met tulpen!

Etsy

Bij Etsy kan je terecht voor een heel bijzonder exemplaar. Ze noemen het een piramide tulpenvaas met 2 lagen. Hij doet mijzelf een beetje denken aan het Michelinmannetje qua vorm. Je kunt het bovenste deel eraf halen, wat bijvoorbeeld handig is om er water in te kunnen doen.

Je vindt deze vaas hier

Of wat denk je van deze Vermeer tulpenvaas, hij is dan wel niet zwart, maar toch heel bijzonder!

0634109000200000 pro flt frt 01 1108 1528 811017
0973609017300000 pro flt frt 02 1108 1528 4953495
0728009011500000 pro flt frt 02 1108 1528 4244728

Bijenkorf tulpenvazen delftsblauw en goudkleurig

De Bijenkorf heeft diverse elegante vazen voor je klaar staan. Delftsblauwe, egaal wit of goudkleurig. Op dit moment zijn er geen zwarte tulpenvazen, maar dat kan morgen zomaar anders zijn…dus gewoon even checken! En eigenlijk is een witte of toch die Delftsblauwe ook heel mooi!

Je vindt ze hier

232185
tulpenvaas

Xenos

Xenos zou Xenos niet zijn als er geen tulpenvazen zouden zijn. Zo’n leuk item willen ze toch gewoon verkopen? Wat dacht je van dit snoezige keramieken vaasje, met heel verschillende tuitjes. Gewoon al een leuke eyecatcher van zichzelf! Hij is te koop in blauwgrijs en wit. En is niet standaard hetzelfde, dus blijft het een verrassing wat je krijgt!

De tulpenvazen van de Xenos vind je hier

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven