Tuin aanpakken? Hier moet je op letten!

Het lekkere weer is aangebroken en dat wil zeggen: tijd om je tuin aan te pakken. Of je nu net een huis hebt gekocht of al jaren in hetzelfde huis woont, het kan nooit kwaad om de tuin een opfrisbeurt te geven. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je je tuin gaat aanpakken en welke items niet mogen missen.

je tuin aanpakken met deze tips en een goed doordacht plan

Je tuin aanpakken? Dit mag je niet vergeten!

1. Ontwerp

Het begint allereerst met een goed plan en een ontwerp. Zoek eens naar inspiratie voor je tuin op Pinterest bijvoorbeeld. Hier zijn enorm veel mooie voorbeelden, zodat jij een idee kunt krijgen van wat je mooi vindt.

Daarnaast is het handig om te kijken hoe veel gras, tegels en groen jij wil hebben in het ontwerp voor je tuin aanpakken. Houd hierbij ook rekening met het zonlicht en de bodemgesteldheid voor het groen.

tips om de tuin aan te pakken

2. Terrastegels

Het terras is één van de belangrijkste plekken in de tuin. Hier kun je lekker genieten van een hapje en een drankje met goed gezelschap.

Voordat je het terras kunt decoreren met mooie meubels en accessoires is het van belang om te kiezen voor de juiste tegels. Als je slim bent ga je voor keramische terrastegels. Deze hebben enorm veel voordelen en passen mooi in iedere tuin.

De tegels zijn namelijk kleurvast, krasvast, vorstbestendig en kunnen zelfs gebruikt worden als oprit tegel. Ideaal, omdat je op die manier in de achtertuin, maar ook in de voortuin dezelfde tegels kunt gebruiken. Hierdoor zorg je ervoor dat het een eenheid uitstraalt.

Met betrekking tot de tegels in je tuin hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen dat je -bij het aanpakken van je tuin- er rekening mee houdt dat je niet alles betegeld. Voor het milieu is het ècht belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Een mooie verhouding is 1/3 betegeld en 2/3 aangelegde tuin en gras. Als dat kan natuurlijk hè, want een fijn terras is ook belangrijk.

3. Waterafvoer checken bij tuin aanpakken

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden is de waterafvoer in de tuin. Zorg ervoor dat het regenwater niet blijft staan, maar juist dat het kan weglopen.

Te veel water in de tuin kan zorgen voor schimmelproblemen en andere overlast. Overweeg daarnaast ook om regen op te vangen door middel van regentonnen. De beste regentonnen vind je hier. Met dit water kun je de tuin weer besproeien en verspil je geen kraanwater.

Niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook heel duurzaam. Wil je nog verder gaan dan kan je er ook aan denken om een ecotuin aan te leggen.

5. Meubels en accessoires

Wanneer de tuin zo goed als klaar is, de bestrating is gedaan en het groen staat, is het tijd om jouw terras aan te kleden.

Een musthave op het terras is toch wel een heerlijke lounge set met een tafel en stoelen. Je kunt lekker relaxen in de lounge set en eten aan de tafel. Tip: zorg dat je interieur in de tuin raakvlakken heeft met je interieur binnen. Kies voor dezelfde soorten kleuren en materialen, zodat het één geheel wordt.

Conclusie voor als je je tuin wilt aanpakken

Het is heerlijk om je tuin te gaan aanpakken, maar het is wel belangrijk dat je met een doordacht plan begint.

Het begint nu eenmaal bij een goed ontwerp. Houd hierbij dus ook rekening met de waterafvoer!

Hierna kies je de juiste tegels uit en kun je jouw terras helemaal maken naar eigen wens. Wil je meer weten over de keramische terrastegels? Neem dan eens een kijkje online bij Totaaltegel. Hier is genoeg keuze voor iedereen.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven