Leuke ideeën voor een toiletrolhouder

Een toiletrolhouder voor in je toilet of badkamer lijkt een simpel ding waar je weinig mee kan variëren. Maar niets is minder waar! Laat je inspireren door de voorbeelden die we hier geven, want zo’n simpele toilethouder zou zomaar zelfs de eyecatcher in je vertrek kunnen worden!

Ook handig: er zijn toiletrolhouders die je op de tegels kunt plakken! Dat hoef je tenminste geen gaten te boren in je mooie tegels. Of kies voor een staand exemplaar!

De leukste toiletrolhouders; inspiratie voor ieder toilet

Je maakt je toilet tot een plaatje als alles bij elkaar hoort. Dat geldt ook voor zoiets kleins als de wc-rolhouder. Hoewel klein: het kunnen zelfs ware meubelstukken zijn!

toiletrolhouder tips voorbeelden ideeen

Zoek naar de juiste sfeer

Je kunt gaan voor strak en modern, maar ook juist voor heel landelijk of nog natuurlijker. Je kunt ze kopen of zit er wel een doe-het-zelver in je en vind je zelf maken eigenlijk wel net zo leuk?

Wij hebben uitéénlopende ideeën voor je opgezocht en hopen dat je zo precies die houder vindt die in jouw toilet mooi zal staan. Het enige waar je op moet letten bij het kopen of maken van de houder is dat het ding wel goed werkt.

Want het is erg frustrerend als de rol wc-papier niet goed afrolt of ingewikkeld vervangen kan worden!

Toiletrollen in een paal

Houten ‘palen’ die de toiletrol die je gebruikt vasthoudt, maar die ook ruimte biedt aan een nieuwe rol. En zelfs aan de wc-borstel.

Zo heb je alles netjes weggewerkt in 1 object. Het staat mooi én het neemt minder plek in dan drie verschillende voorwerpen. Ben je handig? Dan maak je hem zelf… Maar gewoon kopen is wel zo makkelijk. Hierbij een aantal voorbeelden met verschillende sferen.

In het wit ziet het er meteen heel anders uit. Natuurlijk is het afhankelijk van de aankleding van je toilet welke toiletrolhouder dan mooier staat.

Hou je wel van chique? Dan is dit rechtste exemplaar helemaal voor jou. Staat leuk in een toilet in bistro-stijl, bijvoorbeeld. Door het te combineren met leuke afbeeldingen in dezelfde sierlijke omlijsting ben je al goed op weg op je kleine toilet te pimpen.

Toiletrollen in een boom!

Hoe leuk is dit exemplaar? Een boom waarbij iedere tak een rol kan vasthouden. Zo grijp je nooit mis! Door de onderste tak recht te houden, kan ook de rol die gebruikt wordt aan de boom hangen en makkelijk afgerold worden.

0be40a2fac873c017681ca23a59e169e
Bron: Pinterest Lushome

Toiletrollen in een mandje

Een mand van zeegras waar de rollen in bewaard worden en aan de stang aan de bovenkant hang je simpelweg de rol die in gebruik is. Staat heel sfeervol!

1b988871d6273bfe149ad19c2a8c74b1
Bron: Pinterest Jysk

Heb je een standaard houder bij het toilet? Dan kan je voor de voorraad natuurlijk ieder soort mandje gebruiken. Staat toch altijd nog een stuk gezelliger dan alle rollen op een simpel stokje.

Toiletrolhouder met plankje

Een plankje is handig bij je toilet. Om je telefoon op te leggen, of een plantje op te zetten. Geurstokjes kunnen ook. Bij dit exemplaar zit er ook nog een lade bij, zodat je eveneens iets netjes kunt opbergen.

Bron: bol.com

Modern toilet?

Hou je van strak en zwart? Dan kan je niet om dit exemplaar heen! Je kunt kiezen voor een houder, waar ook de wc-borstel in past.

Bron: bol.com
Bron: bol.com

Of ga je voor een houder met een ‘stok’ om de overige rollen op te bewaren zoals de toiletrolhouder rechts.

Toiletrolhouder in de vorm van een schaap, hond of kat

Schaapje, schaapje, heb je nog een rol? Ja baas, ja baas, ik zit nog helemaal vol…

Oké, het echte liedje is leuker, maar toch, dit schaapje a;s toiletrolhouder is ook leuk. Met de mogelijkheid om 7 rollen te bewaren. En wie weet als je heel voorzichtig stapelt zelfs wel 8!

Bron: Bol.com

Hou je meer van honden? Ook die variant is gewoon te koop! Overigens zijn er nog meer varianten. Deze voorbeelden hangen, maar je kunt ze ook vinden in een staande versie.

Bron: bol.com

Nog een diertje dan, dit keer de kat. Of de giraffe of dino. Maar alle drie houden ze hun staart omhoog, zodat jij de rollen erop kunt bewaren!

Bron: bol.com

Retro toiletrolhouders

Beetje retro in mijn beleving, maar dit kan ook. Een doek, waarbij er voor iedere rol een eigen plekje is. Staat zeker mooi bij een natuurlijke sfeer. Het heeft een luxe lederlook en kan 4 rollen bevatten.

Bron: bol.com

Oude brandblusser

Soms kom je echt hele leuke voorbeelden tegen. Wat dacht je van een oude brandblusser die is omgetoverd tot een houder? Leuk voor de brandweerman in huis…of gewoon omdat het leuk is. Combineer het met stoere brandweerafbeeldingen en je hebt meteen een apart thema voor je kleinste kamertje!

Bron: bol.com

DIY toiletrolhouders

Zoek een mooie tak op, waarvan 1 uitloper vrij recht is. Deze hang je op aan de muur en op het rechte stuk kan je de rol hangen. Je kunt de tak even goed schuren, zodat je een mooi blank exemplaar overhoudt zonder schors als je wilt.

Eventueel hang je er wat nepblaadjes overheen of zoals in dit voorbeeld zet je er een vogeltje op.

03172a4d640ad7c92cfb37588520fd02
Bron: Pinterest

Eigenlijk kan je natuurlijk met veel voorwerpen zelf iets maken. Zolang het maar een rechte stok is. Of kies voor een dik touw die je aan twee kanten ophangt. Onderstaande is daarbij super handig, mét zuignap.

Bron: bol.com

Het enige waar je aan denken moet is dat de rollen er wel op en afgehaald moeten kunnen worden.

Bij een touw zou je ook aan beide kanten twee grote ringen kunnen vastmaken. Aan de muur hang je dan twee haken en klaar ben je! Ben je handig met haken? Haak een mooi, stevig knuffeldier, die je twee handen geeft met een stokje ertussen… natuurlijk moet je wel zorgen dat het dier dan ook vastzit, anders zal het steeds omvallen als je aan de wc-rol trekt!

Of macramé een leuke toiletrolhouder. Onderstaande zijn via Etsy te koop trouwens.

c80ce66517b46a58f53424f27598b893
Bron: Etsy
7a64ef6204ff9a2f3f8ef3cafc4132e7
Bron: Pinterest

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven