Wat zijn toilet tapes en welke merken zijn er?

Heb je al eens gehoord van toilet tapes? Dit zijn toiletblokjes met een heel eigen verhaal. Wat houdt de term toilet tapes nu precies in? Wat maakt het anders dan de gewone toiletblokjes? Zijn er meerdere merken die dit verkopen? Enthousiast geworden? Dan wil je vast ook graag weten waar je ze dan zou kunnen kopen!

Wat zijn toilet tapes?

Toilet Tapes zijn eco toiletblokjes die aan een tape in het toilet worden opgehangen. Het lintje, of beter gezegd: de tape, ziet er gezellig uit en natuurlijk verspreidt het blokje heerlijke geuren.

De Toilet Tapes bevatten 90% minder plastic en zijn gemaakt van biologisch afbreekbare zepen en ingrediënten. Ook de verpakking is duurzaam (FSC-karton). Een heerlijk geurend toilet op een duurzame manier dus.

toilet tapes review

De voordelen van een toilet tape

Het grote voordeel van een toilet tape is dat je het bij iedere wc-pot kunt ophangen. Je hebt namelijk geen wc-rand nodig om de houder aan op te kunnen hangen, zoals bij gewone toiletblokjes. En dat is toch wel handig.

Of misschien herken je ook wel dat het ding net niet goed past op je wc-rand, waardoor het er heel eenvoudig afspringt als je doortrekt. Natuurlijk met het gevolg dat het ding in je wc-pot terechtkomt. Word je nou niet bepaald vrolijk van.

Of dat je toiletbril niet meer goed past met zo’n blokje eronder en je eigenlijk een beetje wiebelig op het toilet zit.

Dus heb je een toilet zonder rand? Dan zijn toilet tapes de uitkomst om toch een fris toilet te houden.

Daarnaast is het heel hygiënisch. Je hoeft immers niks verder aan te raken als je alles verwijderd. Je pakt alleen de bovenkant van de tape vast. Ook dat is wel een fijn idee. En die wiebelende wc-bril door de toiletblokjeshouder is dus eveneens verleden tijd.

Andere kenmerken zijn:

 • Zoals gezegd 90 % minder plastic
 • Vrij van dierlijke bestanddelen
 • Lekkere geuren
 • Biologisch afbreekbaar
 • Gaat minstens 160 keer mee

Vrolijke tapes in je toilet

Naast alle voordelen is er nog een leuk detail. De tapes zijn geen ongezellige kale plakkers, maar hebben een gezellig patroontje. Zo is het helemaal niet erg als dit eco toiletblokje opvalt. Iedere geur heeft een ander kleurtje en patroon.

Welke merken zijn er?

Eigenlijk is Toilet Tapes een merk (en hoort dus ook eigenlijk met hoofdletters geschreven te worden…). Vaak zie je dat ideeën ‘gestolen’ worden.

Bij mijn zoektocht over internet kwam ik geen enkel ander merk tegen die dit systeem toepast. Dan kom je toch steeds uit op allerlei systemen die vastgeklemd worden aan de wc-rand en waarbij de blokjes in die houder zitten.

Er is dus maar één merk die dit concept levert.

Welke geuren bestaan er?

Op dit moment bestaan er 8 soorten. Met ieder natuurlijk zijn eigen unieke geur. Dit zijn:

 • Floral Fest: De geur van zoete bloemen
 • Lovely Lavender: Heerlijke lavendelgeuren
 • Clean Cotton: Frisse geur van net gewassen katoen. Dit geurtje heeft een neutraal witte tape.
 • Mystic Marine: Zo fris als de oceaan
 • Peppermint Passion: Klassieke pepermunt geur met een eigen twist
 • Lushy Limes: Limoengeur
 • Dazzling Dutch: Zoals ze zelf zeggen ‘een nostalgische geur van eigen Nederlandse bodem’.
 • Groovy Grass: Vers gemaaid gras, alleen te koop in Nederland. Met een oranje voetbaltape.

Hou je wel van afwisseling? Bestel dan via de eigen webshop van Toilet Tapes, want dan kan je je eigen assortimentsdoos samenstellen!

Deze dozen zijn te koop met 14, 24 of 55 stuks. Overigens zijn er ook assortimentsdozen te koop bij bijvoorbeeld Bol.com. Dan heb je een doos met alle geuren. Zelf samenstellen kan dan niet.

Toilet Tapes: waar te koop?

Toilet Tapes kan je niet overal kopen. Zo zal je ze niet tegenkomen bij de Kruidvat, Etos, de Blokker of een ander bekende drogisterij/winkel. Ook staan ze niet klaar in de supermarkt. Je kunt ze dus wel kopen bij hun eigen site. Verder online bij:

Wil je kijken of er een fysieke winkel in de buurt is die het verkoopt, dan kan je op de site zelf de winkels in je buurt zoeken. Die zijn er echter nog niet heel veel.

Toilet Tapes reviews

We zijn op zoek gegaan naar reviews over Toilet Tapes. Gebruikservaringen geven immers een eerlijke kijk op het mooie verhaal tot nu toe. Over het algemeen zijn de reacties positief.

‘Makkelijk in gebruik’ wordt genoemd en ook het feit dat het blijft hangen zonder toiletrand. Mensen zijn verbaasd hoe goed de strip blijft plakken.

De meningen over de geuren zelf zijn verschillend. Er zijn mensen die melden dat geuren niet heel sterk zijn, maar verderop lees je ook dat de geur pas goed loskomt na meerdere keren doorspoelen.

Over andere geuren (lavendel, bijvoorbeeld) wordt juist gemeld dat het eerder te sterk is. Niet alle geuren zouden even prettig zijn, maar dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak.

Of ze nu wel of niet lang meegaan, daar is de mening ook over verdeeld. Waar de één juist meldt van niet, geven anderen duidelijk aan van wel. In ieder geval staan ze wel leuk, kies er nog een toffe toiletrolhouder bij en je wc heeft een opknapbeurt gehad!

Alles bij elkaar scoren Toilet Tapes wel hoog. Zo hebben ze bij Bol 4,1 sterren vanuit 33 reviews en bijvoorbeeld bij Trustedshops.nl halen ze 4,45 sterren (van de 5). Hierbij zijn er zelfs 1.092 reviews gegeven. Over het algemeen genomen is men dus dik tevreden.

Meer weten? Dan moet je ze zelf eens uitproberen. Hier vind je meer informatie.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven