Toilet inspiratie

Toilet inspiratie

Inspiratie nodig voor je toilet? Is het kleinste kamertje in huis toe aan een opknapbeurt of ben je op zoek naar ideeën hoe je je toilet wilt gaan inrichten of misschien zelfs wel ontwerpen voor je nieuwe huis?

Dan kan je zeker wel wat leuke voorbeelden gebruiken. Wij willen je graag helpen en zullen ook deze ruimte in huis niet vergeten in onze artikelen over inrichting.

Je toilet inrichten en redesignen is helemaal ‘on trend’

Het is misschien ‘maar’ een toilet, maar waarom zou je ook daar niet een mooi geheel van maken? Daar word je toch alleen maar blij van?

En dat is niet alleen het uitzoeken van een mooie wasbak, kraan of het toilet zelf. Maar je moet daarbij ook (juist?) denken aan de tegels, die voor een groot deel de sfeer zullen bepalen in jouw toiletruimte.

Of wat te denken van de juiste accessoires uitzoeken. Wat kan je aan de muur hangen? Heb je ruimte voor een mooie plant of misschien ga je zelfs wel voor een thema!

Je toiler inrichten is in ieder geval helemaal van deze tijd want tegenwoordig besteden we ook hier veel aandacht aan!

toilet inspiratie

Toilet trends

Je hoort veel over dé interieurstijlen wat betreft woonkamers, keukens, slaapkamers of de badkamer. Maar de wc en zijn domein vallen hierin niet zo op. Toch zijn er ook toilet trends te vinden.

Zo zijn er wel degelijk favorieten die opeens vaak verkocht worden bij de toilet inrichting. Maar het belangrijkste is toch, zoals bij iedere kamer, dat jij je er thuis moet voelen en het helemaal past bij jou! Vandaar onze toilet inspiratie zodat jij er helemaal je eigen plekje van kan maken.

Wat komt er in het toilet?

Natuurlijk is niet ieder toilet even groot, maar eigenlijk zal je praktisch overal dezelfde attributen vinden.

Het toilet zelf, uiteraard, en bijna altijd wel een wasbakje. Als er dan nog meer ruimte over is kan je kiezen voor een kastje, waar je de benodigde spullen in kunt zetten.

En natuurlijk kan je kiezen voor manieren om decoratie aan je toiletruimte toe te voegen. Dit kan op heel veel manieren.

Decoratie in je toilet voor de sfeer, volop inspiratie

Heb je ruimte voor een kastje? Dan kan je dit prima gebruiken om er ook leuke spulletjes op uit te stallen. Geen kast? Dan kan je altijd wel ergens een plankje ophangen, waar niemand natuurlijk tegen aan kan stoten als hij of zij opstaat van het toilet!

Boven de stortbak is ook een geijkte plek om spulletjes kwijt te kunnen.

Is je toilet ruimte heel klein? Geen nood, want met gezellige wanddecoratie en deze inspiratie schep je minstens net zoveel sfeer in je toilet!

Hierbij kan je denken aan werkelijk alles, want een toiletruimte wordt niet zo vochtig dat spullen erdoor kapotgaan.

Een mooie fotocollage doet het prima en geeft bezoekers meteen de gelegenheid ergens naar te kijken… Een verjaardagskalender is een heel gebruikelijk voorwerp aan de wc-muur.

Maar waarom zou je niet een mooie tekening van de kinderen inlijsten of zelfs een echt kunstwerk uit de winkel erop hangen?

Spelen met kleuren in het toilet

Heb je bepaalde wensen voor de toiletruimte qua sfeer en zoek je inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Door het juiste kleurgebruik kom je al een heel eind. Hou je wel van natuurlijk, dan zijn de kleuren groen en bruin een prima idee.

Ben je gek op watersport? Met blauw en wit kom je dan heel dicht bij die sferen en heb je met wat inspiratie binnen no-time een beach look in je toilet.

Of hou je juist wel van vrolijk of laten we zeggen Mexicaans? Uiteraard kies je dan vrolijke kleuren zoals geel of oranje. En nog liever: een heerlijke mix!

Maar met kleur kan je nog meer doen dan alleen de sfeer bepalen. Ook de beleving van de ruimte wat oppervlakte betreft wordt door kleur beïnvloed.

Kies voor koude kleuren als je een kleine ruimte hebt, zodat het ruimer lijkt. Laat je inspireren door de artikelen die je op onze site hierover kunt vinden.

Toilettegels kopen en inspiratie opdoen

Wil je toilet inspiratie opdoen, dan kom je vanzelf uit bij het tegelwerk. Zoals hierboven besproken is kleur hierbij een belangrijke graadmeter.

Maar tegels zijn natuurlijk meer dan alleen maar kleur. Welke vormen kies je? Wil je een glimmende of juist een ruige tegel? Ga je voor dezelfde tegel door het hele toilet heen of kies je voor een deel tegelwerk en een deel geverfd? Kies je misschien zelfs er wel voor om alleen tegels op de vloer te leggen?

Het kan allemaal, waar je alleen rekening mee dient te houden met je toilet inspiratie en tegelwerk is dat het goed schoon te maken is.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Nog een attribuut wat de één wel in zijn toilet wil hebben en de ander haalt zijn schouders erover op: een spiegel.

Kies je voor een spiegel, dan heb je ook nu te maken met een echte sfeerbepaler. Een eenvoudig spiegeltje geeft immers een heel andere sfeer af dan een prachtig ingelijste spiegel met allure…

Wasbakken en overige artikelen

Dat wasbakken in de badkamer heel divers zijn, is bekend. Maar waarom zou je ook niet zo’n prachtig exemplaar in je wc-ruimte hangen?

Ga je inspiratie voor je toilet opdoen bij winkels, kijk dan zeker ook eens naar de sferen die een wasbak met zich meeneemt. Zo’n mooie waskom bijvoorbeeld in plaats van een standaard fonteintje.

En vergeet daarbij ook de kranen niet! Maar eigenlijk is ieder voorwerp dat je koopt iets om goed over na te denken. Want zelfs voor de wc-rolhouder van het toilet kan je inspiratie opdoen en hele leuke varianten vinden!

Hoe meer je alles bij elkaar uitzoekt en dezelfde sfeer aanhoudt, hoe mooier het geheel immers is.

Waar let je op bij het inrichten van een toilet?

Nu is het natuurlijk heerlijk om toilet inspiratie op te doen, maar je begint weinig als je bepaalde dingen niet weet. Hoe pak je dit nu het beste aan?

  • Bepaal de sfeer die je wilt en wat je in ieder geval in de ruimte hebben wilt
  • Wees zeker van de maten, zodat je weet wat reëel is om naar te kijken
  • Wees je bewust van wat wel of niet kan qua waterleiding/elektra
  • Natuurlijk is je budget voor de toilet inrichting ook heel belangrijk…

Weet je dit allemaal, dan kan je een prima keuze maken als je gaat shoppen. Natuurlijk kan je altijd al inspiratie opdoen voor je toilet zonder dit allemaal te weten. Je kan namelijk zo al wel kijken welke sfeer je zou willen en wat er allemaal op de markt is.

Inspiratie opdoen: je bent welkom

Onze artikelen willen je inspireren en we hopen dat we je daarmee kunnen helpen om van je toilet (en overige delen van je huis en tuin) een fijne ruimte te maken! Lees dus gezellig verder op onze site!

Scroll naar boven