Toilet inspiratie zwart: leuke ideeën voor een zwarte wc

Is zwart je favoriete kleur? Dan zal je vast blij worden van een interieur met veel zwarte details. Maar ook als je van een stoer interieur of juist een moderne variant houdt, is zwart een perfecte kleur om mee aan de gang te gaan. Vandaar ook deze toilet inspiratie in het zwart.

Want ook een wc kan prachtig worden met veel zwart. Of juist met zwarte accenten. Wat kan je zoal toepassen in je toilet met deze kleur?

zwart toilet inspiratie en voorbeelden en ideeen

Toilet inspiratie, zwart is op en top trend

Je kan de kleur zwart doorvoeren in accessoires in je toilet, maar ook in het sanitair zelf, of juist zwarte accenten leggen met bijvoorbeeld verf of behang. Kortom, inspiratie voldoende voor een zwart toilet!

f6e6bf7857d57e8383a385198f181de5
Bron: Pinterest Lucasanitair

Zwart toilet inspiratie voor zwart sanitair

Allereerst kan je natuurlijk kiezen voor zwart als het gaat om je toiletpot en het fonteintje. Daarmee heb je al meteen de grootste objecten in dit kleinste kamertje te pakken. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Gelukkig kan er ook nog veel meer.

Denk je na over een zwarte toilet pot of een zwart fonteintje? Let dan wel op dat er geen kalk in je water zit, want anders krijg je hier zeker spijt van, in tegenstelling tot mat wit sanitair bijvoorbeeld.

Een waterontharder doet in ieder geval wonderen!

5ebd903d84523192b7c17040498920cf
Bron: Pinterest Baden Plus

Inspiratie muren toilet zwart verven

De muren van je toilet zwart verven! Het kan, maar vraagt wel om een beetje lef. Zwart is immers nogal donker…dus zal je wel moeten zorgen voor een fijne verlichting.

Daarnaast gaat het al om het kleinste kamertje en zwart zal het alleen nog maar kleiner laten lijken. Maar of dat erg is, is natuurlijk meteen de vraag. Want het geeft ook een intiem gevoel en dat is toch eigenlijk helemaal niet erg op een wc… Je zit er immers niet de hele dag.

Maar vind je bovenstaande toilet in het zwart zo niet ontzettend chique?

8c4496524f6f15079c70cbf16187fbf5
Bron: Pinterest inrichting huis

Je kunt het ook anders aanpakken. Door 1 muur zwart te verven of juist 1 muur niet, heb je al meteen een heel ander effect.

cefbca120f29dbafe95d9cd78000bc7f
Bron: Pinterest Jungle toilet

Inspiratie voor een zwart behangetje in je toilet

Wat ook mooi is, is een zwarte muur met een printje erop. Daarmee creëer je een heel mooie sfeer. Kies voor een mooi zwart behang met opdruk, zoals op dit voorbeeld. Je kunt dan prima alle accessoires verder zwart houden, want de kleurtjes in het behang geven de ruimte dan toch net even meer kleur.

0f8673a92cac23f9600e4ae62beba68e
Bron: Pinterest

Zwarte tegels in je toilet

Nog weer heel anders wordt het als je de wc met tegels bekleedt. Of een deel van de muur. Natuurlijk kies je voor zwarte tegels. Zo diagonaal betegeld geeft het een speels effect.

Natuurlijk kan je ook voor allemaal diepzwarte tegeltjes gaan. Daarmee zal het allemaal wat strakker worden.

fc47c8888e6f5afeb50192890e39c1db
Bron: Pinterest Inkbadkamermeubelen

Zwarte accessoires in toilet

Met de accessoires kan je heel veel kanten op. Wil je ook of juist die accessoires in het zwart hebben? Nou, dat kan.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel in deze donkere kleur. Naast de toiletpot en het fonteintje kan je denken aan een zwarte wc-rolhouder (zowel die de voorraad vasthoudt, als die de rol draagt die je op dat moment gebruikt).

Of koop een spiegel met een brede zwarte rand. Je kunt uiteraard spelen met zwarte vaasjes, fotolijstjes, een krijtbordje waar iedereen iets op kan schrijven of kies voor zwarte plankjes om iets op te kunnen zetten.

En wat die wasbak betreft: heb je weinig ruimte, maar vind je het wel fijn om toch wel je handen te kunnen wassen in het toilet zelf? Zoek dan maar eens verder, want er zijn echt heel kleine variantjes te vinden!

9951fccbd3420cc5c2b0dceb7eab2723
Bron: Pinterest de Wemelaer

Zwart toilet gezellig maken met hout

Gek op zwart, maar wil je het wel gezelliger hebben dan alleen maar alles in het zwart? Knap je toilet op met deze voorbeelden!

Door te combineren met hout heb je een geweldige mix die het geheel meteen iets natuurlijkers of landelijks geeft. Hoewel hout en zwart eigenlijk ook behoorlijk industrieel te noemen zijn. Kortom: wie houdt er niet van zwart met hout?

Hoe je dit combineert kan op veel manieren. Je kunt hout immers op veel manieren inzetten. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kom en achterwand. Met een dikke houten plank maak je op die achterwand een plek om spulletjes op te zetten.

En ook met zo’n dikke houten plank creëer je de plek waar die waskom komt te staan. Een heel mooi, stoer geheel. In dit voorbeeld is het allemaal gecombineerd met wit, waardoor het geheel wel lekker licht blijft.

Zwart en hout kan uiteraard op veel manieren in je toiletruimte gecombineerd worden. Je kunt misschien spelen met houten balken bij je plafond. Met houten planken om dingen op te zetten of je maakt een wandje van hout.

b01a990a9c8af0ec4607fc206ab0ad0f
Bron: Pinterest Amberlovesdesign

Zwart toilet combineren met kleur inspiratie

Zwart is niet alleen mooi en stoer van zichzelf, het is ook de kleur waar alles bij past. En daardoor kan je juist zo heerlijk je gang gaan met een bepaalde kleur.

Nu kan dat met wit ook, maar zwart geeft het dan toch een andere look. Die vaak die kleur juist ten goede komt. Daarom ook nog wat voorbeelden en inspiratie van zwart met een kleurtje in je kleinste toilet kamertje.

21d1d1af55e4793f88787fdc33ec3002
Bron: Pinterest

Zwart en goud is een prachtige, chique combinatie. Dat blijkt al uit dit voorbeeld, waarbij de vloer van hout is, de muren zwart en met een goud betegeld achterwandje.

f3f52f167425b6ad2121fca0fffaee94
Bron: Pinterest Sylvia Nannings

Of zwart met goud op je behangetje kan ook!

44a60bdd46782baa01c09f85cbf2fe54
Bron: Pinterest huyzedetulp

Zwart met geel

Heerlijk zonnig gele muren en zwarte accessoires in het toilet, als dat geen inspratie is! Een combinatie die prachtig is, toch? Overigens kan je dit natuurlijk ook omdraaien.

Want zwart als hoofdkleur en juist geel voor de kleine details is minstens net zo mooi. Maar zeker wel heel anders. Het is maar net waar jij het meeste van houdt!

Of combineer deze kleuren op nog een andere manier. Eén wandje geel en de rest zwart. En dan Charlie Chaplin er nog bij…Hoe bijzonder wil je het hebben?

e793c9d150b7ad097c55245ab36611c4
Bron: Pinterest Loris Josserand

Uiteraard is zwart eveneens heel mooi met rood of groen. Ook de toiletpotten zelf kan je in andere kleuren vinden, waardoor ze prachtig uitkomen tegen een zwarte muur. Of andersom. Een gekleurde muur met een zwart toilet…

782351c8bbe8a4c39ba0f364f1b69e43
Bron: Pinterest nadhnenne

Nog een prachtig voorbeeld

Dit voorbeeld moet ik gewoon even laten zien. Het is ook een combinatie van goud en zwart, maar heel bijzonder door de mooie bewerkte houten panelen op de muur. Hoe chique wil jij naar de wc?

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven