10 tips om van jouw huis een gezellig thuis te maken

Je huis tot een echt gezellig en fijn thuis maken kan soms erg lastig zijn. Wanneer je voor het eerst je eigen huisje hebt of gaat samenwonen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de sfeer en inrichting.

Kleuren, vormen, texturen en accessoires kunnen allemaal bijdragen aan het creëren van een warm en uitnodigend interieur. Hieronder vind je 10 tips om jouw huis om te toveren naar jouw eigen, echte gezellige thuis.

Thuis gezellig maken; eenvoudige tips!

thuis gezellig maken met 10 eenvoudige tips

Tip 1: Een warm kleurenpalet voor het vertrouwde gevoel

Alle muren en plafonds met RAL 9010 verven gaat niet snel knusheid in jouw huis brengen. En ik kan het weten, been there, done that.

Het gebruiken van warme, aardse kleuren zal zorgen voor een warm gevoel en een gezellig thuis. Dit komt omdat wij deze kleuren (rood, geel en oranje) associëren met sterke emoties waar dit gevoel uit voortkomt.

Je hoeft niet gelijk je hele huis te verven, kies bijvoorbeeld voor een enkele muur of ga voor een zacht bruine kleur in alleen de woonkamer.

Tip 2: Gebruik ronde vormen om het thuis gezellig te maken

Hoewel rechte meubels mooi kunnen zijn, zijn ze niet heel gezellig. Het plaatsen van ronde vormen en meubels in jouw interieur zorgt meteen voor gezelligheid! Denk hierbij aan een mooie grote spiegel, een zacht kleed bij de bank, of een salontafel.

Tip 3: Mix en match verschillende texturen

Het gebruiken van verschillende texturen door je interieur zorgt ervoor dat je visueel geprikkeld blijft worden. Hoe dan, denk je wellicht?

Je thuis gezellig maken doe je onder andere door op je bank kussens te plaatsen elk gemaakt van ander materiaal.

Kies daarnaast bijvoorbeeld voor planten met verschillende bladstructuren en groottes, zoals een Monstera samen met de Areca palm en Calathea. Wanneer je echt all-out wilt gaan, kan je de natuurlijke steen van een enkele muur blootleggen of je plafond verhogen en de houten steunbalken laten zien.

Let wel op dat het niet voor chaos gaat zorgen. Een gezellig thuis kan nog steeds overzichtelijk zijn en rust uitstralen. Creëer een geheel en zorg voor harmonie door jouw hele huis heen. Wil je iets aparts? Zoek dan een bijzondere bijzettafel voor een kleine touch.

Meer tips voor je woonkamer warm modern inrichten lees je hier.

Tip 4: Creëer een plantenhoekje of muur

Weet je niet waar je jouw planten kwijt moet? Ga voor een plantenhoekje! Richt een hoekje in je huis in waar je een verzameling planten kunt neerzetten. Eisen zitten er niet aan, je kan er zelf zoveel en zo groot neerzetten als je zelf wilt. Urban Jungle, hallo!

Als je echt van planten houdt, kan je thuis een groene muur overwegen, ook dat maakt het gezellig. Dit statement piece zal zeker de aandacht pakken en heeft ook nog een positieve invloed op je humeur.

Creëer een verticale tuin door planten aan een muur te bevestigen met behulp van speciale systemen of hangende zakken, deze plantenpotten kan je gemakkelijk online kopen. Vergeet ze niet regelmatig water te geven.

Tip 5: Geen plantenpot is te gek

Ook met bloempotten kun je mixen in textuur. Een terracotta pot, geweven mand en simpele kunststof pot zorgen samen voor een gezellige uitstraling. Zeker in jouw plantenhoekje!

Heb je al eens buiten de traditionele plantenpotten nagedacht? Gebruik unieke en onverwachte items als plantenbakken, zoals oude theekopjes, blikken of manden.

Kies hiervoor verschillende maten, vormen en materialen om een speels en artistiek effect te bereiken. Let wel op dat deze plantenpotten voor binnen genoeg ruimte hebben voor de plant om te groeien.

Tip 6: Varieer met verschillende hoogtes om je thuis gezellig te maken

Wanneer alle meubels en accessoires dezelfde hoogte hebben in huis, kan het al snel saai ogen. Zoek een kast net zo hoog als jouw plafond, gebruik verschillende groottes en hoogtes bijzettafels. En speel met je planten. Plaats bijvoorbeeld hoge vloerplanten naast lagere tafelplanten voor een gelaagd effect.

Heb je niet veel ruimte op de vloer? Voeg hangende planten toe aan je interieur voor een dynamisch element en ruimtebesparing.

Kies bijvoorbeeld voor planten zoals de hartvormige philodendron, klassieke klimop en een koraalcactus. Hang ze op aan plafondhaken of in jouw zelfgemaakte macramé plantenhangers.

tips om het thuis gezellig te maken

Tip 7: Combineer planten met accessoires en persoonlijke items

Is een plantenhoekje niet jouw ding of heb je simpelweg een grotere liefde voor planten die niet in een hoekje passen? Groepeer planten samen met verschillende accessoires om het thuis gezellig te maken.

Planten zijn net zoals een vaas, foto of kunstwerk accessoires in jouw interieur. Maak groepjes die goed bij elkaar passen, met verschillende hoogtes, en plaats deze bijvoorbeeld op je salontafel of tv meubel.

En denk bijvoorbeeld ook aan kaarsjes voor een knus en warm huis in de winter.

Tip 8: Thuis gezellig maken? Kies voor de juiste (sfeer) verlichting

Licht is mega belangrijk in huis. Wissel in huis af met kleine en grote lampen. De grote lampen dienen voornamelijk voor de hoeveelheid licht en vul dit aan met sfeerlampen.

Het is belangrijk dat deze sfeerlampen op handige plaatsen staan, zoals naast de bank of bij de keukentafel. Op zoek naar een iets duurzamere optie? Kaarsen maken het thuis ook gezellig. Ze zorgen voor licht, warmte en sfeer, check ook dit blog over dip dye kaarsen bijvoorbeeld.

En wat denk je van een houtkachel voor een gezellig vuurtje in de winter?

Tip 9: Nog iets voor voor de ramen – gordijnen

Kale ramen kunnen erg ongezellig ogen. Het ophangen van verduisterende gordijnen helpt bij het afschermen van jouw huis van vervelende kijkers en helpt binnen met het breken van de strakke ramen.

Wil je de kamer niet compleet verduisteren? Kies dan voor inbetween gordijnen, deze laten nog wat licht door en zorgen voor extra sfeer.

Tip 10: Onderschat geur en geluid niet

Wanneer je jouw huis binnenkomt is geur en geluid een van de eerste dingen die je opvalt. Wil je je thuis gezellig maken dan hoort ook die geur erbij.

Je kan gebruikmaken van luchtverfrissers of wierook voor een aangename geur. Maak daarnaast gebruik van muziekboxen door je gehele huis heen, niet alleen in de woonkamer.

Met deze 10 tips kun je van jouw huis een gezellig thuis maken. Door warme kleuren te gebruiken, ronde vormen toe te passen, verschillende texturen te mixen, planten een prominente plek te geven, te variëren in hoogtes, planten te combineren met accessoires, de juiste verlichting te kiezen, gordijnen op te hangen en aandacht te besteden aan geur en geluid, creëer je een warme en uitnodigende sfeer.

Neem deze tips ter harte en maak van jouw huis een plek waar echt gezellig is waardoor je je thuis voelt.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven