Genieten met Stoov; warm op de bank zonder hoge energiekosten

Ik vind het heerlijk om in deze periode te cocoonen. Liefst met een deken of plaid op de bank zoals ik pas al beschreef. Of met een Stoov warmtekussen, kussen of warmte deken achter mijn rug.

Nu ben ik echter niet de enige hier in huis. Mijn kinderen doen regelmatig wedstrijdje wie er het eerst op de meest favoriete plek op de bank zit. Nu hebben we sinds kort dus een Stoov kussen en kunnen we meerdere heerlijke plekjes creëren om in weg te kruipen.

Ik vertel je in deze review graag meer over het gebruik van een Stoov kussen of warmtedeken en alle voordelen (maar ook de nadelen) die ik erin zie. Wij hebben hem inmiddels al een aantal jaren en nog steeds wordt hij gebruikt.

stoov warmtekussen of deken

Review: Stoov warmtekussen voor ieder moment

Eigenlijk had ik het Stoov warmtekussen in mijn hoofd om te gebruiken op mijn bureaustoel als ik het koud heb, of wat last heb van mijn rug tijdens het werken.

Maar zoals altijd denken mijn kinderen daar anders over. Het Stoov kussen wordt dus ingepikt zodra een van de kids thuis is. Wat ik daar in ieder geval wel uit af kan leiden is dat het kussen prima bevalt, haha. En dat ik er te weinig van in huis heb misschien 😉 .

Ik denk er zelf dan ook over om nog een warmtedeken van Stoov of een ander merk aan te schaffen voor mijn bureaustoel. Zeker nu de gasprijzen zo stijgen is dit toch wel een handige manier om mezelf warm te houden en te besparen op gas.

Waarom een warmtekussen gebruiken en hoe warm wordt Stoov?

Mijn idee was dus dat ik dit warmtekussen zou gebruiken om mijn rug een klein beetje warm te houden als ik wat stijf ben. Ik sport tegenwoordig meer en ben daardoor de dag erna vaak wat stijf als ik dan de hele dag achter mijn bureau zit.

Ideaal om dan een tijdje met het kussen van Stoov in mijn stoel te zitten en mijn rug warm te laten worden. De infrarood warmte verlicht de pijn. Het Stoov kussen kan tot 42° warm worden.

Maar je kan het kussen of een Stoov deken bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken als de dagen wat kouder worden en je in de avond toch graag nog buiten wilt zitten in je tuin. Of als je een winterbarbecue organiseert en als ‘bbq keeper’ aan de slag moet. Of in de pizza oven in je tuin aan de slag gaat.

Reviews van anderen over deze kussens

Wat ik jullie niet wil onthouden is dat ik van anderen ook regelmatig reviews lees op Facebook over Stoov. Zo hoor ik van onze lezers die ervaring hebben met Stoov kussen al na 1,5 op is en weer opgeladen moet worden. Het opladen kan ook vrij lang duren.

Alternatief voor Stoov: een elektrisch oplaadbare kruik

Een alternatief dat ik van onze lezers kreeg is de aanschaf van een elektrische kruik. Deze elektrische kruik is niet zo duur in aanschaf en houdt je 2 tot 3 uur warm.

Het grootste voordeel van deze kruik is dat hij binnen 10 minuten weer volledig opgeladen is, waardoor je hem heel snel weer kan gebruiken, maar misschien is het gebruik ervan alleen lekker voor binnen en niet voor in je moderne tuin.

Je vindt deze elektrische oplaadbare (met uitstekende reviews) kruik hier.

warmtekussen stoov

Hoe werkt een warmtekussen en hoe lang blijft zo’n Stoov kussen warm?

Een Stoov kussen blijft tot wel 6 uur lang warmte afgeven, geven zij zelf aan. Maar niet op de hoogste temperatuur natuurlijk.

Verder werkt een warmtekussen super easy kan ik wel zeggen. Maar het leukste ervan vind ik eigenlijk nog dat je het warmtekussen van Stoov heel mooi in je interieur kan laten passen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een knitted exemplaar in mint kleur die prima tussen de rest van mijn kussens past. Hij ligt dan ook standaard tussen de kussens op de bank. Opgeladen en wel.

Stoov warmtekussen review

Binnenkant van een Stoov kussen of warmtedeken

In bovenstaande afbeelding zie je dat er een infrarood verwarmingselement in het kussen zit (2) mét overhittingsbeveiliging.

Hierdoor kan het kussen aan de voorzijde in 3 standen dus lekker verwarmen tot wel 42° c. Nummer 3 is de batterij die in het kussen gaat (aan de achterzijde, daar voel je niets van). Deze laadt je op met een magnetische oplaadconnecter welke je heel eenvoudig op het kussen aansluit.

Heb je het kussen gewoon op de bank liggen vlakbij een stopcontact? Dan kan je de oplaadkabel simpel aan het kussen klikken en laad het warmtekussen van Stoov direct op. Als de batterij vol is kan je de oplaadkabel weer opbergen.

Stoov kussen review

Het rode label bevat aan de achterkant de aansluiting voor de smartlader. Op het label zit tevens de aan- en uitknop. Eenvoudig drukken op die knop zorgt ervoor dat je kan switchen tussen de standen 1-2-3-uit.

De hoes van het kussen is gewoon te wassen, of je kiest ervoor om er nog een hoes bij te bestellen, zodat je een beetje af kan wisselen in je interieur.

Duurzaam idee, zo’n warmtekussen of deken

Buiten het feit dat dit Stoov kussen dus heel lekker is om jezelf even mee te verwennen is het ook een duurzaam product. Heb je dit kussen in je rug, dan kan je namelijk zomaar de verwarming een graadje lager zetten. In deze tijd van gigantische gasprijzen een slim idee!

Zo lekker warm wordt het. Ben je met vieren in huis, dan wil je er misschien wel meer aanschaffen, maar het kussen rouleren kan natuurlijk ook.

Naast het warmtekussen heeft Stoov trouwens nog meer producten die van infrarood warmte straling gebruik maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een warmte deken die je op je stoel legt en waar je op kan zitten van Stoov. Ook ideaal voor de wat koudere avonden!

Zoek je een warmtekussen voor je rug of je nek, dan kan ik de Stoov in ieder geval zeker aanbevelen. Beter dan zo’n kersepit ding dat ook nog eens in de magnetron kan ontploffen!

Hoe lang gaat een Stoov kussen mee?

Stoov geeft zelf aan dat hun kussens en warmte dekens wel 6 tot 8 uur warmte afgeven. Dat geldt niet als je hem op de hoogste stand zet, laten we daar duidelijk in zijn.

Zet je hem op stand 3, de warmste stand, dan is een Stoov kussen na 1,5 uur zeker leeg. Dat betekent dus dat ik er niet de hele dag gebruik van kan maken in mijn bureaustoel.

Op standje 1 en 2 gaat hij wat langer mee. maar zeker geen 8 uur.

Nadeel van Stoov: opladen duurt lang en de prijs

Het grootste nadeel van Stoov is dat het opladen zo lang duurt. Is je Stoov kussen of warmtedeken leeg? Dan heb je zeker een paar uur nodig om hem weer op te laden.

In die tijd kan je hem eigenlijk niet gebruiken, tenzij je naast het stopcontact zit.

Daarnaast is Stoov met al haar producten behoorlijk duur vergeleken met haar concurrenten. Deze warmte dekens zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper en krijgen ook uitstekende reviews.

Hoeveel stroom verbruikt Stoov?

Stoov heeft daar zelf een berekening op los gelaten, uitgaande van de situatie dat je het Stoov kussen veel gebruikt (150 dagen per jaar) op de hoogste stand.

In bovenstaande situatie zou je 14,4 kWH stroom verbruiken pér jaar. Dit komt neer op ongeveer € 8,00- € 9,00 per jaar. Dat is natuurlijk niet veel. Zeker niet als je je bedenkt dat je hierdoor je verwarming een graadje lager kan zetten (wat al snel een dikke € 100,00 per jaar oplevert).

Stoov kussen, deze varianten zijn er

Ben je op zoek naar een Stoov kussen, dan kan je kiezen uit verschillende varianten om te gebruiken. Ze werken allemaal op soortgelijke wijze, maar ieder kussen van Stoov is weer geschikt voor een andere situatie:

Stoov ploov knitted
Stoov ploov wolly
Stoov Ploov Black

1. Stoov Ploov, een warmtekussen

Het Stoov Ploov warmtekussen is een kussen dat je gewoon lekker op de bank gebruikt of in een stoel legt. Een kussen om tegenaan te hangen waardoor je de warmte lekker in je rug voelt en tegelijkertijd het kussen als steun in je rug gebruikt. Ideaal voor koudere dagen omdat je de verwarming gerust een graadje lager kan zetten als je het Stoov kussen in je rug hebt. Zo bespaar je ook nog eens op je gasrekening.

Dit kussen is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, en in verschillende designs en stoffen zoals bijvoorbeeld de knitted variant warmtekussen die wij hebben, maar ook een teddy variant. Zo gaaf!

Je vindt de Ploov kussens van Stoov hier. Een goedkoper alternatief vind je hier.

Big Hug Wolly White
Big Hug warmtedeklen Wolly Brown
Big Hug Wooly beige warmtedeken elektrisch

2. De Stoov Big Hug, een warmte deken

De Big Hug van Stoov is een electrisch warmte deken dat je over je hele stoel heen legt. Niet echt bedoelt om als ondersteuning te dienen zoals een warmtekussen van Stoov dat doet, maar wél heel geschikt om in de wat koudere dagen toch heel comfortabel warm te worden bij je zitvlak én je rug.

Sterker nog, ik ga ze zelf voor het aankomende seizoen kopen om buiten te gebruiken. Niets lekkerder dan op een wat koudere avond toch nog lekker buiten te kunnen zitten. Wij hebben een heerlijke veranda om onder te zitten, maar omdat we in het buitengebied wonen kunnen de avonden hier best wel wat kouder zijn. Het koelt gewoon sneller af als dat je midden in het dorp woont, én er staat wat meer wind.

Maar met zo’n heerlijke Stoov Big Hug (liefst in Teddy variant) kan je dan nog lekker lang buiten zitten. Gezellig open haardje aan en je wordt aan alle kanten verwarmd. Dat zie ik helemaal zitten. En het ziet er ook nog eens super trendy uit, vind je niet? Je kan zo’n Stoov warmte deken gewoon op een losse stoel gebruiken, maar natuurlijk ook over je tuinbank leggen.

Persoonlijk denk ik ook dat dit het fijnste variant kussen is van de Stoov warmtekussens. Eentje waar je niet onder gaat liggen maar gewoon lekker zacht op zit. De Big Hug is er in twee maatvoeringen en gezien alle positieve reviews die dit warmte deken krijgt kan je wel zien dat ik niet de enige ben die hier blij van word.

Hier vind je de Stoov Big Hugs. Meer informatie over heerlijke warmtedekens vind je hier

Zitkussen met verwarming erin , outdoor variant van Stoov
Stoov One met teddystof om lekker warm op te zitten
Stoov kussen om op te zitten

3. De Stoov One, een verwarmd zitkussen

De Stoove One is een zitkussen dat heel erg geschikt is voor bijvoorbeeld op bankjes. Of krukjes. En ik bedoel dan bijvoorbeeld van die buitenbankjes of krukjes die je wel ziet.

Denk bijvoorbeeld aan houten banken die je in je tuin hebt staan of zo’n betonnen of polypropyleen bank die je bij je eettafel buiten hebt. Deze zitten niet alleen een stuk lekkerder met een Stoov One kussen erop, je krijgt ook nog eens lekkere warme billen.

ook deze zitkussens kunnen weer tot een temperatuur van 42° verarmen en dat is echt meer dan warm genoeg kan ik je vertellen. Een volledig opgeladen Stoov One kan tot wel 6 uur warmte afgeven. Zo zit je de hele avond lekker na te tafelen of te borrelen met vrienden!

Er is ook een speciale One outdoor verkrijgbaar. Het grote voordeel van de hoes die om dit kussen van Stoov zit is dat het bekleed is met een water en vuilafstotende stof waardoor deze uitermate geschikt is om in de tuin te gebruiken. Natuurlijk kan je ook de teddy variant buiten gebruiken, maar die moet je wel altijd binnnehalen en in de gaten houden. Met de outdoor variant ben je wat flexibeler.

Je vindt alle Stoov One kussens hier online

Conclusie van mijn review van een Stoov kussen

Ik ben enthousiast over het Stoov warmtekussen dat we hebben en ik ben ervan overtuigd dat ook de warmte deken en het Stoov kussen dezelfde positieve ervaringen opleveren. De voordelen die ik zie?

  • De prijs kwaliteit is uitstekend
  • Er zijn hele leuke designs beschikbaar waardoor een Stoov kussen of warmte deken helemaal binnen de huidige interieurtrends past
  • Het in gebruik hebben en opladen van Stoov gaat heel makkelijk
  • Geschikt voor binnen en buiten gebruik
  • De infrarood technologie in de warmteproducten stimuleren de bloedsomloop, ontspannen spieren en gewrichten en verlichten de pijn. De elektrische warmtekussens zijn ideaal om pijn te verlichten bij nek-, rug- en schouderpijn.

Alternatieven voor Stoov voor buitengebruik: check Sit and Heat!

Ben je op zoek naar soortgelijke warmtekussens als die van Stoov, check dan ook eens deze alternatieven van Sit and Heat. Ze werken met soortgelijke technieken maar zijn wel een stukje goedkoper, en hebben mooie velvet uitvoeringen!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven