Een stock tank kopen om als zwembad te gebruiken

Het is de laatste trend op het gebied van zwembaden, een stock tank. Ik hoor je denken… wat is een stock tank nu weer? Dat ga ik je hier natuurlijk uitleggen. Dus overweeg jij om een stock tank te kopen of wil je graag meer weten over deze trend? Lees dan zeker even verder.

Een stock tank in je tuin om te zwemmen

Stel je even voor. Het is heerlijk weer. Instant. De kinderen beginnen te mopperen, want jij hebt nog niet de tijd genomen om jullie zwembad op te zetten. Je zucht, want je hebt het druk en dat ge-emmer met die irritante opblaasbare zwembaden, daar word je helemaal niet goed van. I hear you!

Denk dan eens aan een stock tank, want hiermee heb je niets van dit alles. Binnen no-time heb je je zwembad staan (oftewel je stock tank) en kunnen je kinderen zwemmen. Daarnaast kan je hem fantastisch stylen en daarmee buiten als een woonkamer inrichten.

stock tank kopen

Wat is een stock tank eigenijk?

Laten we daar eerst even mee beginnen. Wat is een stock tank eigenlijk? Een stock tank is van origine een Amerikaanse drinkbak voor het vee. Nu is in Amerika alles groot, dus ook die drinkbakken voor vee zijn daar huge.

Niet raar ook, want je kan je bedenken dat ze eens in de zoveel tijd water bijvullen voor het vee dat loopt te grazen. En dan doe je dat graag met heel veel liters tegelijk. Zo hoef je niet iedere dag met emmertjes te sjouwen om het vee van drinkwater te voorzien.

stock tank van tankkd in metaalkleur
Bron: Tankkd

Waar kan je deze tank nog meer voor gebruiken?

Inmiddels zijn er al een hoop andere mogelijkheden bedacht voor het gebruik van de stock tank en zijn deze tanks ook aangepast op deze mogelijkheden:

Misschien heb jij nog wel heel andere ideeën voor het gebruik van deze tanks, laat het ons dan zeker even weten, we zetten je idee er graag ter inspiratie tussen.

witte stock tank met kachel om als hot tub te gebruiken
Bron: Tankkd

Een stock tank kopen

Nu is natuurlijk nog de vraag waar je deze gave zwembaden kan kopen. Aangezien de stock tank nog niet heel erg bekend is zijn er ook nog niet zoveel leveranciers die je hiermee op weg kunnen helpen. Maar gelukkig hebben wij er inmiddels een paar voor je gevonden.

Normaal gesproken is de stock tank gewoon metaalkleurig van buiten en blauwig aan de binnenzijde. Dit geeft natuurlijk ook het echte zwembad gevoel. Het is zo net of je een plunge pool in de tuin hebt staan toch? Het mooie is dat je ervoor kan kiezen om een stock tank boven de grond te laten staan, maar je kan ze ook half ingraven, of zelfs helemaal ingraven. Hiermee creëer je een mooi blijvend resultaat in je tuin.

Wil je een stock tank in de tuin hebben en laat je die gewoon boven de de grond staan, dan is het goed om te weten dat je ook nog eens voor verschillende kleuren kan kiezen. Heb jij bijvoorbeeld een scandinavische tuin, dan koop je een stock tank bijvoorbeeld in wit of zwart. Maar je kan ze in iedere gewenste kleur krijgen bij Tankkd.

zwarte stock tank
Bron: Tankkd

Het grote voordeel van een tank ten opzichte van een opzet zwembad

De stock tank heeft een groot voordeel ten opzichte van de gewone opzet zwembaden. Je hoeft er geen moeite voor te doen om ze op te zetten. Er hoeft niets opgeblazen te worden, er hoeven geen buizen in elkaar gestoken te worden, helemaal niets. Hij is direct klaar voor gebruik.

Daarnaast is het schoonmaken van de stock tank ook een stuk eenvoudiger dan een opzet zwembad. Omdat de stock tank van hard materiaal is kan je deze veel eenvoudiger schoonboenen.

relaxen met je hond in een stock tank als zwembad
Ook voor viervoeters is het een heerlijke manier van afkoelen, bron: Tankkd

Accessoires bij de tank

Om de stock tank veelzijdig te kunnen gebruiken zijn er tal van accessoires beschikbaar. Denk bijvoorbeeld een een filterpomp voor de grotere maten. Wil je namelijk bijvoorbeeld een stock tank hebben van 2.40 meter rond om als zwembad te gebruiken, dan is zo’n filter wel aan te bevelen. Je kan dan je water mooi in de tank laten zitten en de hele zomer genieten van je eigen zwembad in de tuin.

Wil je de stock tank juist als hot tub gaan gebruiken? Dan kan je er een kachel bij kopen. Met een houtgestookte kachel verander je je zwembad in no-time in een hot tub. Zo kan je er nog veel langer plezier van hebben!

Lekker relaxed liggen in je stock tank? Dan koop je er een badesofa bij. Voor nog geen € 100,00 heb je een kussen dat je in je stock tank kan gebruiken en waar je heerlijk relaxed op kan liggen. Vooral in de ovale tanks kan je daarmee heerlijk ontspannen liggen.

Wat denk jij ? Is zo’n stock tank voor jullie een goed idee in de tuin?

Andere verkopers van deze tank zijn bijvoorbeeld Stocktankshop en Het Sas.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven