Zo creëer je een sinterklaas sfeer in huis

Wij vinden het Sinterklaasfeest wel zeker een van de meest gezelligste en traditionele feesten in Nederland. Het Sinterklaasfeest brengt gezelligheid, cadeautjes en lekkere snoepgoed met zich mee. Jong en oud genieten van deze tijd en hoe leuk is het je huis in Sinterklaas sfeer te brengen!

14 tips om sinterklaas sfeer in huis te brengen

Sinterklaas sfeer in huis brengen; 14 leuke ideeën

Hieronder delen we 14 ideeën om een geweldige Sinterklaas sfeer in huis te creëren.

raamstickers sinterklaas zwart statisch herbruikbaar
Bron: Raamsticker van Muurstickerstunter

1. Sinterklaasversieringen

Maak een Sinterklaashuis van je thuis om de sfeer goed in huis te brengen.

Denk aan Sinterklaasvlaggen, posters, en raamstickers bijvoorbeeld. Tegenwoordig heb je van alles om van je huis een heus Sinterklaashuis te maken.

Een groot deel van de stickers die je bijvoorbeel bij Muurstickerstunter vindt is herbruikbaar, dus met een eenmalige aanschaf zit je jaren gebakken als het gaat om een heerlijke Sinterklaas sfeer in huis.

kartent nl kartonnen schoorsteen
Kartonnen schoorsteen van Kartent

Er zijn zelfs vrolijke kartonnen schoorsteenmantels te krijgen waar de kinderen hun schoentje kunnen zetten en naar hartenlust de mooiste Sinterklaasliedjes kunnen zingen.

Super handig als je zelf geen open haard hebt!

214042B
Bron: Xenos heeft schattige Sinterklaas kaarsjes

2. Sfeervolle verlichting

Sinterklaas uitnodigen in huis om de sfeer te verhogen. Sinterklaas komt vast even binnen als hij de sfeervolle verlichting buiten al ziet branden.

Brand de kaarsjes die ieder een Sinterklaasvorm heeft. Wat nog leuker zou zijn is om deze kaarsjes zelf te maken. Of wat dacht je van sfeervolle kerstlampjes in de kleuren rood, geel en wit? Wedden dat hij jullie huisje niet voorbij loopt!

3. Sinterklaas sfeermuziek

In de Sinterklaas stemming komen met gezellige Sinterklaas muziek in de dagen voor 5 december.

Door Sinterklaasmuziek te draaien op de achtergrond, raakt iedereen in de Sinterklaas stemming en kan het de sfeer verbeteren. Maak een afspeellijst met traditionele Sinterklaasliedjes om iedereen in de juiste stemming te brengen.

Heb je een piano in huis? Dan speel je natuurlijk iedere keer bij het schoen zetten een leuk Sinterklaasliedje met je kinderen.

s1
Sinterklaas krans van Homedeco

4. Sinterklaas kransen voor sfeer in huis

Sinterklaaskransen zijn prachtige decoraties voor deuren en muren. Maak dus je eigen Sinterklaas krans voor extra sfeer in huis.

Je kunt ze zelf maken door mooie Sinterklaaselementen toe te voegen, of je kunt kant-en-klare Sinterklaaskransen kopen. Deze kransen voegen iets feestelijks toe aan je huis en verwelkomen de sfeer van Sinterklaas.

Ze zijn een geweldige manier om je huis op te vrolijken tijdens het mooiste kinderfeest.

Los van de kransen kan je natuurlijk ook gewoon deze leuke Sinterklaasslinger ophangen. Niet duur en je bent zo klaar!

5. Sinterklaas snoep

Pepernoten, chocolade en marsepein, natuurlijk kan Sinterklaas niet zonder heerlijk snoepgoed. Zet schalen gevuld met pepernoten, chocolade, marsepein of lekkere Sinterklaas schuimpjes op tafel voor iedereen om van te genieten.

Wedden dat de sinterklaas sfeer in huis snel gerealiseerd is?

6. Sinterklaasstoelen

Breng wat Sinterklaas sfeer in je huis en je eetkamer door rode stoelhoezen en witte Sinterklaaskragen aan je eetkamerstoelen toe te voegen.

Het zijn maar eenvoudige aanpassingen maar zullen je eetkamer echt compleet anders maken door de vrolijke en speelse uitstraling. Echt perfect dus voor het grote Sinterklaasfeest.

Daarnaast is het gewoon een leuke en creatieve manier om je eetkamer op te vrolijken. Op naar pakjesavond dus!

7. Sinterklaas kalender

Aftellen naar pakjesavond doe je met een heuse aftelkalender. Zeker als er kinderen in huis zijn.

De kalender helpt kinderen om te zien hoeveel dagen er nog zijn tot pakjesavond, en zorgt ervoor dat ze er een beeld bij hebben, ook al duurt het nog een paar weken.

Het is natuurlijk een opwindende tijd met cadeautjes. Met de Sintekrlaas aftelkalender laat je kinderen uitkijken naar Sinterklaas en het is leuk om elke dag een vakje af te strepen tot pakjesavond.

Er zijn meer dan voldoende sinterklaas aftelkalenders te vinden als je geen zin hebt om ze zelf te maken.

Bron: bol.com

8. Sinterklaasgeur

Een goed idee voor Sinterklaas sfeer in huis? Laat je huis naar Sinterklaas ruiken! En dan bedoelen we natuurlijk niet naar ‘oude man en lange baarden’…

Geur is handig om een fijne sfeer te maken. Je kunt kaarsen of wierook met Sinterklaasgeuren proberen, zoals kaneel en speculaas.

Deze lekkere geurtjes maken je huis gezellig én passen goed bij Sinterklaas. Of bak een lekkere sinterklaastaart, dan komt de geur vanzelf!

9. Sinterklaasfilms en -boeken

Samen Sinterklaasfilms kijken en verhalen vertellen, een van de leukste dingen om te doen met je kinderen.

Maak je klaar voor Sinterklaasavond door met je familie Sinterklaasfilms te bekijken of Sinterklaasverhalen voor te lezen.

Het is een leuke manier om in de sfeer te komen en samen van het feest te genieten. Je kunt samen op de bank zitten en genieten van de verhalen over Sinterklaas en zijn avonturen.

Het zal pakjesavond gegarandeerd specialer maken, maar je kan het natuurlijk ook al naar aanloop van Sinterklaas doen, vanaf het moment dat hij weer in het land is.

10. Sinterklaas tafeldecoraties

Een feestelijke Sinterklaas tafel.

Maak de eettafel klaar voor Sinterklaas door tafelkleden en servetten met Sinterklaasmotieven te gebruiken. Ook kun je kleine cadeautjes als versiering neerleggen. Zo wordt de tafel feestelijk en gezellig voor iedereen.

Sinterklaas sfeer in huis creëren aan tafel is gewoon leuk en als extra tip: print Sinterklaas kleurplaten uit, zodat de kinderen aan tafel iets te doen hebben, het maakt de maaltijd net een beetje extra bijzonder.

Extra kleine tips om de Sinterklaas sfeer in huis te krijgen

Als klap op de vuurpijl hebben we nog eens een paar kleine tips en een heuse DIY om wat extra Sinterklaas sfeer in huis te krijgen.

11. Doe-Het-Zelf Sinterklaasdecoraties

Wat leuk zou zijn, is om samen met de kinderen zelfgemaakte sinterklaasdecoraties te knutselen.

12. Sinterklaasverhalenwand

Een speciale hoek in je woonkamer of hal waar je sinterklaasverhalen en herinneringen kunt delen, een Sinterklaasverhalenwand dus. Wedden dat het een geweldige gespreksstarter voor gasten zal zijn?

Foto’s van anderen jaren passen ook prima op deze wand!

13. Sinterklaas buitenversiering

Waarom alleen binnen alles in Sinterklaas versieringen terwijl dit ook buiten kan?

Versier ook je tuin met lichtjes, kransen en Sinterklaasvlaggen of spandoeken.

Een leuke en creatieve DIY voor het Sinterklaasfeest

Een eenvoudige en leuke DIY (Do It Yourself) voor het Sinterklaas feest is het maken van een eigen Sinterklaas- of Pietenmuts.

14. DIY Sinterklaas- of Pietenmuts

Benodigdheden:

 • Rode vilten stof (voor Sinterklaas) of gekleurde stof (voor Pieten)
 • Witte pluizige stof (voor de rand)
 • Schaar
 • Textiellijm
 • Eventueel: lint, goudverf (voor Pietenmuts)

Stappen voor het maken van een extra beetje Sinterklaas sfeer in huis:

 • 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je een platte en schone werkruimte hebt om te werken.
 • 2. Patroon maken: Maak een patroon voor je muts. Dit kan een kegelvormige strook zijn voor Sinterklaas of een meer puntige vorm voor Pieten. Knip het patroon uit papier.
 • 3. Knip de stof: Leg je patroon op de rode of gekleurde stof en knip de vorm uit. Zorg ervoor dat de bovenkant van de muts breder is dan de onderkant.
 • 4. Knip de rand: Knip ook een strook uit de witte pluizige stof die lang genoeg is om de onderkant van de muts te omwikkelen.
 • 5. Lijm de rand: Breng textiellijm aan op de witte strook en plak deze rond de onderkant van de muts.
 • 6. Laat het drogen: Laat de lijm volledig drogen volgens de instructies op de lijmverpakking.
 • 7. Optioneel voor Pietenmuts: Als je een Pietenmuts maakt, kun je gouden versieringen toevoegen door lint om de muts te wikkelen en gouden verf te gebruiken om details zoals sterretjes toe te voegen.
 • 8. Laatste aanpassingen: Pas de muts aan je hoofdgrootte aan door de uiteinden aan elkaar te bevestigen of door een elastische band toe te voegen voor bevestiging.

Nu kunnen de kinderen handgemaakte Sinterklaas- of Pietenmuts dragen tijdens het sinterklaasfeest.

Gebruik gerust deze 14 ideeën én een aantal andere leuke ideeën om een Sinterklaas sfeer in huis te creëren. Vergeet niet te genieten van de gezelligheid, cadeautjes en lekkernijen die bij Sinterklaas horen.

Prettig Sinterklaasfeest!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven