Roomba Combo j7+ robotstofzuiger én dweil ineen!

De Roomba Combo j7+ is ontworpen voor drukke huishoudens die beschikken over tapijt, vloerkleden en harde vloeren, en voor mensen die een robotstofzuiger willen die ook kan dweilen.

Roomba Combo j7+

Wat kan je van de Roomba Combo j7+ allemaal verwachten?

De robot onderscheidt zich van andere 2-in-1 robots door te stofzuigen en te dweilen in één schoonmaakbeurt, wat tijd bespaart en de vloeren fris en schoonhoudt.

Dit is mogelijk dankzij een volledig intrekbare dweilpad die zichzelf naar de bovenkant van de robot tilt wanneer de robot tapijt en vloerkleden detecteert. Hierdoor worden natte plekken volledig voorkomen.

De techniek achter de Roomba Combo j7+

iRobot OS 5.0 introduceert nieuwe functies en digitale ervaringen die de intelligentie en personalisatie voor het hele portfolio van verbonden robots van iRobot naar een hoger niveau tillen.

Ook biedt de update nog meer functies voor bezitters van huisdieren, drukke gezinnen en mensen die meer controle willen over hoe zij schoonmaken.

iRobot OS levert de intelligentie achter de robots, dus ook achter de Roomba Comb j7+. Het brengt doordachte huishoudproducten tot leven die het huis en de levensstijl van de gebruiker respecteren en begrijpen.

Roomba Combo j7+ herkent voorwerpen op de vloer en stofzuigt daar omheen

Kijk, dat is een welkome verrassing voor drukke gezinnen met kleine kinderen die alles rond laten slingeren. Zoals bijvoorbeeld de LEGO die ze niet opbergen. Of met pubers, die ook alles rond laten slingeren. Sterker nog, het is precies de reden waarom wij momenteel onze eigen robotstofzuiger niet meer gebruiken.

Die kan niet -net als de Roomba Comba j7+- detecteren dat er iets op de grond ligt.

De Roomba Combo j7+ combineert de intelligentie van iRobot OS perfect met stijlvol ontworpen hardware om gebruikers een stofzuig- en dweiloplossing ineen te bieden.

Deze kan tapijt, vloerkleden en harde vloeren elke dag schoner en frisser houdten, zodat wij zelf tijd overhouden voor leuke dingen.

Nu de Roomba dit jaar zijn 20e verjaardag viert, worden ook andere producten uit het assortiment via de update van iRobot OS intelligenter, zodat de bestaande robots van gebruikers op vernieuwde manieren kunnen schoonmaken.

De meest geavanceerde robotstofzuiger en dweilrobot – Roomba Combo j7+

Het gebruik van 2-in-1 robots leidde tot nu tot gemengde gebruikerservaringen. Deze robots vereisten afzonderlijke, tijdrovende schoonmaaktaken of creëerden meer rommel doordat bijvoorbeeld de dweilpad niet hoog genoeg werd opgetild om tapijt en vloerkleden te vermijden.

Continuïteit én verbeteringen door automatische updates

De Roomba Combo j7+ biedt een unieke oplossing voor beide uitdagingen. Daarnaast wordt dankzij iRobot OS de Roomba Combo j7+ na verloop van tijd steeds slimmer! Hij zal automatisch nieuwe functies via iRobot OS downloaden zodra die beschikbaar zijn.

Dus als er nieuwe updates beschikbaar zijn, kan de robot daar direct gebruik van maken.

Binnenzijde van de Roomba Combo 7j+

Verschil met andere 2-in-1 robotstofzuigers

In tegenstelling tot andere 2-in-1’s, zuigt de Roomba Combo j7+ eerst het tapijt en vloerkleden en stofzuigt en dweilt vervolgens tegelijkertijd harde vloeren.

Hierdoor bespaar je tijd doordat de ruimte in één keer wordt schoongemaakt. Met behulp van geavanceerde sensoren kan de robot verschillende vloertypes detecteren.

Wanneer de Roomba Combo j7+ tapijt en vloerkleden nadert, brengen de volledig intrekbare armen van de dweilpad de natte pad naar de bovenkant van de robot – zoals bij het dak van een cabriolet – waardoor een natte boel wordt voorkomen.

Niet meer opruimen voordat de robotstofzuiger aan het werk gaat

Een dikke plus! Dankzij iRobot OS en het PrecisionVision-navigatiesysteem van de robot hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over het opruimen voordat het schoonmaken begint.

De Roomba Combo j7+ herkent meer dan 80 veelvoorkomende objecten, waardoor de robot op commando meer specifieke plekken kan schoonmaken. Denk daarbij aan extra schoonmaken rond de kattenbak, het toilet, de vaatwasser en meer.

En door deze techniek kan de robotstofzuiger dingen waarover je kunt struikelen zoals snoeren, kleding, schoenen, sokken, rugzakken, voerbakken, speelgoed en afval herkennen en vermijden.

De Roomba Combo j7+ is wat mij betreft dan ook enorm handig met kleine kinderen in huis, óf huisdieren die van alles laten slingeren.

Om het schoonmaken nog gemakkelijker te maken, kan je de robot koppelen aan een spraakassistent. Zo kan je vragen of de robot specifieke kamers of plekken in je huis schoonmaakt. De robot doet dan netjes wat er wordt gevraagd.

De Roomba Combo j7+ begrijpt ongeveer 600 spraakcommando’s, meer dan welke andere 2-in-1 robotstofzuiger dan ook.

Laadstation van Roomba Combo 7j+ robotstofzuiger en voordelen en nadelen

De enige dweilrobot die de dweilpad hoog optilt om tapijten droog te houden

Andere 2-in-1’s tillen de dweilpad slechts een paar millimeter op – als ze dat al doen – en kunnen daardoor natte plekken tapijten of vloerkleden achterlaten.

De Roomba Combo j7+ is de enige 2-in-1 met een dweilpad die zichzelf naar de bovenkant van de robot tilt, weg van tapijt en vloerkleden. Twee volledig intrekbare, duurzame, metalen armen brengen de dweilpad omhoog wanneer de robot tapijt en vloerkleden detecteert.

Hierdoor worden ongewenste natte plekken voorkomen.

De eerste echte handsfree robotstofzuiger en dweilrobot

Het gebruik van de Roomba Combo j7+ is eenvoudig. De robot detecteert wanneer een dweilpad is bevestigd en de vloeistoftank vol is – en schakelt dan automatisch over naar de dweilmodus.

Andere 2-in-1’s hebben een dweil die gebruikers handmatig moeten bevestigen na het stofzuigen, wat extra werk en tijd kost.

Bij de Roomba Combo j7+ is de dweilarm al bevestigd en klaar voor gebruik. Het Clean Base® Automatic Dirt Disposal-systeem zorgt ervoor dat je maandenlang niet zelf hoeft te stofzuigen.

Met de Clean Base leegt de Roomba Combo j7+ het verzamelde vuil in een gesloten zak die tot 60 dagen meegaat.

Nu denk ik persoonlijk dat mijn huisdieren er met al hun haar voor zorgen dat die zak een stuk eerder vol is, maar dat moet de praktijk nog even uitwijzen.

iRobot OS 5.0 Home Intelligence – Schoonmaken waar en wanneer je dat wilt

Met iRobot OS kan je als huisdiereigenaar -maar ook drukke gezinnen- meer controle hebben over het schoonmaken.

Als onderdeel van iRobot’s voortdurende ontwikkeling van iRobot OS introduceert het bedrijf nieuwe functies en digitale ervaringen die de intelligentie, personalisatie en controle verbeteren voor het hele portfolio van verbonden Roomba-robotstofzuigers en Braava jet™-dweilrobots.

Uitgebreide objectherkenning zorgt voor schoonmaken op commando, soepele navigatie over elke vloer en, in vergelijking met elke andere robot, focus op nieuwe huisdier gerelateerde functies. Jeah!

Onderstaande functies zijn door de iRobot OS 5.0 sterk verbeterd

Meer specifieke ruimtes schoonmaken met commando’s

De visuele woordenschat van iRobot OS wordt uitgebreid met nieuwe Clean Zone-aanbevelingen.

Naast eerder aangekondigde objecten zoals banken, tafels, kerstbomen, kunnen Roomba-robotstofzuigers met Imprint® Smart Mapping en de Braava jet m6-dweilrobot nu automatisch Clean Zones detecteren. Daarnaast kunnen ze proactief aanbevelingen doen rond vaatwassers, toiletten, ovens/fornuizen, kattenbakken en voerbakken.

Handig: je kan zelf de Smart Map ook aanpassen door je eigen Clean Zones toe te voegen. Met behulp van Alexa of Google Assistant-apparaten kunnen gebruikers hun robot opdracht geven deze zones schoon te maken met hun stem, zoals ” Alexa, tell Braava jet m6 to mop around the toilet”.

Vermijd nog meer gevaren

Roomba j-serie robotstofzuigers kunnen nog meer objecten op de vloer detecteren en vermijden dan voorheen. Hierdoor heb je binnen een druk gezin, of met huisdieren, veel minder omkijken naar alles wat er normaal gesproken rondslingert.

De robots uit de Roomba j-serie herkennen en vermijden speelgoed, voerbakken, kattenbakken en rugzakken (heel belangrijk hier in huis). Naast de eerder ondersteunde items zoals schoenen/slippers, sokken, snoeren, koptelefoons, kleding, handdoeken en ongelukjes van huisdieren.

Gemakkelijk een kamer overslaan met de Roomba Combo j7+

Dingen gaan nu eenmaal vaak niet altijd zoals gepland.

Normaal gesproken heb je misschien in de standaard schoonmaakroutine ook je werkkamer zitten. Maar toevallig wil je nu graag ongestoord werken. Geen probleem!

Je kan nu een kamer overslaan tijdens een schoonmaakbeurt om jou niet te storen met waar je mee bezig bent. Druk op de knop ‘Overslaan’ in de iRobot Home-app of gebruik je stem voor Alexa om de opdracht tegeven. Zo wordt de kamer overgeslagen en gaat de robot naar de volgende kamer of zone, zodat jij je dag ongestoord kunt voortzetten.

Meer Siri-snelkoppelingen gebruiken

iOS-gebruikers kunnen nu Siri-snelkoppelingen maken voor het gericht schoonmaken van ruimtes en opgeslagen “favorieten” van de iRobot Home App.

Je kan je stem gebruiken om Siri te vragen ruimtes zoals de woonkamer of eetkamer schoon te maken of een schoonmaakklus te starten vanuit jouw opgeslagen favorieten in de iRobot Home App.

Je kan bijvoorbeeld zeggen: “Hé Siri, maak schoon na het eten”, en jouw Roomba of Braava jet m6 maakt de kamers schoon die jij als favoriet hebt aangewezen.

Klantveiligheid m.b.t. gegevens

iRobot is het eerste consumentenrobotbedrijf dat voor de Roomba j7/j7+ robotstofzuiger het TÜV SÜD Cyber Security Mark heeft behaald. Dit is een strenger certificaat m.b.t. security dat verder gaat dan de industrienorm. Het bedrijf streeft momenteel hetzelfde certificeringsniveau na voor de Roomba Combo j7/j7+.

Prijzen en beschikbaarheid van de Roomba Combo j7+

De Roomba Combo j7+ met Clean Base® Automatic Dirt Disposal kost €999 en is verkrijgbaar via www.irobot.nl en Coolblue. De Roomba Combo j7 is ook verkrijgbaar zonder Clean Base® Automatic Dirt Disposal en kost €799.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven