Inspiratie voor romantische tuinhuisjes

Romantische tuinhuisjes passen in veel verschillende tuinen maar komen het beste tot hun recht in een romantische tuin, een bostuin, een klassieke tuin of een ecotuin.

romantische tuinhuisjes inspiratie en voorbeelden

5 voorbeelden van romantische tuinhuisjes

Een romantische tuin maak je nog mooier als je ook kiest voor een tuinhuisje dat helemaal aansluit bij deze sfeer. Tuinhuisjes zijn er natuurlijk in heel veel verschillende vormen en afmetingen. Maar los van die maten doet ook de vorm en de kleur heel wat voor een tuinhuisje.

En uiteraard is ook de aankleding van het huisje verder van belang om het helemaal af te maken. Wij geven je wat ideeën én laten je 5 mooie voorbeelden zien van romantische tuinhuisjes die je niet wilt missen

romantisch tuinhuisje in zacht wit omringt met prachtige witte bloemen
Bron: Pinterest wooninspiratie

Kenmerken van de romantische tuin en dito tuinhuisjes

De romantische tuin wordt gekenmerkt door mooie bloemen en planten, zoals rozen, geraniums, hortensia’s of lavendel en mooie hangende planten doen het ook uitstekend in deze sfeer.

Verder zijn de vormen zeker niet strak, maar laat je de paden juist slingeren, maak je de borders golvend en roze, wit en rood doen het prachtig in deze tuin. Of ga juist voor lilatinten met wit, bijvoorbeeld. In ieder geval is de kleurstelling in zijn totaliteit zacht. Ook bij de romantische tuinhuisjes.

Beelden passen eveneens prima in deze tuin, maar ook dan ga je niet voor strak of modern. Als je deze aspecten meeneemt bij je keuze van je tuinhuisje, dan kom je al een heel eind!

Romantische plekjes om te kunnen zitten horen er ook bij. Een tuinhuisje met een veranda, bijvoorbeeld, staat zeker mooi. En al helemaal als je de kleurstelling dan opnieuw zacht houdt.

6356949e0a92958c29885de6b4f52147
Bron: Pinterest Hartman

Mooie zitplekjes in je tuin

Je kunt naast een echt tuinhuis ook gaan voor mooie overkappingen. Vaak goedkoper, maar het geeft juist sfeer omdat je er een mooie zitplek van kunt maken. Op een open terras ben je toch gevoeliger voor regen en andere weersinvloeden.

Een prachtige overkapping en dan het liefst op zo’n manier dat het iets authentieks heeft, past heel goed in een romantische tuin. Zo zijn er zogenaamde kapschuren, die dienst kunnen doen als zitplek.

prachtig romantisch tuinhuisje met veel glas, een heerlijk plekje voor in je tuin
Bron: Pinterest Lifebyolivia

Een kasje als romantisch tuinhuisje

Je zou ook een kasje kunnen gebruiken als tuinhuis. Of iets wat daarop lijkt. Bij dit voorbeeld zie je een prachtig huisje wat bestaat uit veel glas. Over romantische tuinhuisjes gesproken, hier ben ik echt helemaal weg van.

Zo heb je een woonplekje midden in je tuin en de sfeer loopt gewoon door van binnen naar buiten en andersom!

Ik zie me hier al helemaal theeleuten met vriendinnen (of borrelen) en ook een heerlijk romantisch diner voor twee past hier prima!

een livo pipowagen om een romantische tuin op te leuken
Bron: Pinterest homify

Een Pipowagen kan ook een romantisch tuinhuisje zijn

Ook leuk om in je tuin te hebben staan (als tuinhuis óf als extra slaapplek voor gasten!) is een Pipowagen. Natuurlijk moet je er ruimte voor hebben, maar het staat wel heel gezellig én je kunt er een heel mooi plekje in je tuin van maken.

Een ander voordeel van dit soort romantische tuinhuisjes is dat ze -als ze op wielen staan- vaak vergunningsvrij kunnen worden geplaatst!

tuinhuisje romantsich maken door deze in zachte kleuren te schilderen en pasteltinten voor het interieur te gebruiken
Bron: Pinterest

Oud schuurtje ombouwen tot een huisje vol romantiek

Heb je nog een oud schuurtje in je tuin staan? Kijk eens wat je daar allemaal mee zou kunnen doen! Met een paar aanpassingen en een likje verf heb je misschien je eigen tuinhuisje of bijzonder zitplekje al te pakken! Kijk maar eens naar deze voorbeelden.

een romantisch tuinhuisje maken van een oud bestaand schuurtje
Bron: Pinterest homeandgarden

Gebruik ook hier weer zachte kleurstellingen in de verf die je gebruikt én bij de materialen. Pasteltinten doen het natuurlijk super in romantische tuinhuisjes.

Denk ook aan het gebruik van veel kussens om het knus en gezellig te maken.

romantisch prieeltje in je tuin bij je tuinhuisje
Bron: Pinterest ikwoonfijn

Romantische zitplekjes in je tuin ibij gebrek aan tuinhuisjes

Je kunt bij je tuinhuisje, maar ook ergens midden in de tuin een soort van prieeltje maken als romantisch zithoekje. Mooi idee is om deze sfeer ook bij je tuinhuis te creëren, bijvoorbeeld op de veranda.

Daarmee maak je van veel tuinhuisjes vanzelf al een romantisch geheel! Bewust omgaan met de kleuren, vormen én de planten doen veel! In dit voorbeeld zie je een bankje, maar dit is natuurlijk ook prima toe te passen op jouw veranda.

Voorbeelden van romantische tuinhuisjes

We geven je een aantal voorbeelden van tuinhuisjes en overkappingen, waar je een romantische tuin mee kunt verfraaien. Zoals hierboven al beschreven kan je zelf met de aankleding de romantiek uit je tuin ook naar je tuinhuis toe halen!

Bron: Bol.com

Blokhut met overkapping

Een blokhut waarbij je ook meteen een overkapt terras hebt: prachtig natuurlijk. Hout past prima bij jouw gewilde sfeer, maar je kunt dit natuurlijk in alle gewenste kleuren schilderen.

Onder de overkapping van dit tuinhuisje kan je een romantisch tuinsetje neerzetten en omdat het niet snel nat zal worden kan je prima decoreren met allerlei ‘lieve’ snufjes.

De openslaande deuren van het tuinhuisje zelf geven ook al een mooie aanblik. Zet op je terrasje mooie geraniums of potten met prachtige rozenstruikjes.

Bron: Bol.com

Kapschuur vol romantiek

Niet echt een tuinhuis, maar wel een overdekt terras in de vorm van een kapschuur. Past perfect in jouw mooie tuin.

Door de vorm heeft het inderdaad iets weg van een schuur en daarmee zou het ook prachtig staan bij een oude boerderij, bijvoorbeeld. Wil je die romantiek naar je eigen stadstuin krijgen? Dat is dit een mooi begin.

En daar komt nog bij dat deze romantische kapschuur als tuinhuisje ook nog eens heel betaalbaar is!

Bron: Bol.com

Hoekblokhut

De hoekblokhut is ideaal om als romantische tuinhuisjes te gebruiken. Daarnaast kan je het mooi kan ‘wegwerken’ in een hoek van je tuin.

Natuurlijk kan je de blokhut verven zoals hierboven in een wit verfje, maar een andere pasteltint is ook gaaf. Of wat dacht je bijvoorbeeld van wit met zacht blauwe kozijnen erin? Dat kijkt nog vel romantischer dan een gewoon houten tuinhuisje.

Door zijn vele kleine raampjes wordt het een ‘schattig’ huisje en als je er ook nog eens mooie roze bloeiers tegen de witte muren aanzet, dan is het romantiek ten top. Wat wil je nog meer?

Bron: Bol.com

Blokhut met overkapping

Het je de ruimte? Dan is de Interflex een plaatje voor jouw tuin. Het is een chalet met een mooie veranda.

De blokhut heeft een aanbouw (dus je zou een soort woongedeelte met een schuur kunnen maken) en een veranda ervoor. Misschien is dit romantische tuinhuisje ook wel mooi als je een werkplek zoekt in je tuin!

Al zal je dan wel over het verwarmen na moeten denken in de winter. Een dusdanige blokhut kan je uiteraard op heel veel manieren gebruiken.

Bron: Bol.com

Interflex paviljoen

Ben je op zoek naar een tuinhuis wat vooral bedoeld is als een leuke plek om te zitten? Dan kan je ook voor mooie opties gaan die voor veel sfeer zorgen, maar niet echt een ‘binnen’ hebben. Vaak wel goedkoper!

Zo ook dit paviljoen. Door de hekjes heeft het alles weg van een veranda en het is prachtig in een hoek van je tuin te realiseren. Zo zit je lekker droog en geniet van je mooie tuin!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven