Mooie pannen zorgen ervoor dat je met (nog) meer plezier in de keuken staat. Deze prachtige geëmailleerde Riess pannen in vrolijke kleuren zijn gemaakt door een eeuwenoud familiebedrijf in Oostenrijk. Maar de mooie look is niet het enige wat ons zo aanspreekt aan deze pannen.
Wat is er zo bijzonder aan Riess pannen?
De pannen en ovenschalen zijn gemaakt van porselein-emaille. Dat is een soort glas met als resultaat een glad, niet poreus oppervlak.
Op deze manier kan je groen, zuiver en puur je lekkere eten koken zonder nare stoffen. Ken je die horrorverhalen nog over koekenpannen die kanaries omlegden? Dat zal je met deze pannen in ieder geval niet gebeuren.
In dit blog lees je meer over de duurzame pannen van Riess. Want over duurzaam voedsel denken steeds meer mensen na… maar hoe zit het eigenlijk met de pannen waar je het in bereidt?
Riess pannen: alsof je weer in oma’s keuken staat
Wat een plaatjes zijn het he, hierboven? Riess pannen hebben de looks die ervoor zorgen dat je je echt in ‘oma’s keuken’ waant. Het lijkt wel zo’n IKEA speelkeukentje!
Maar dan in moderne, vrolijke tintjes natuurlijk! Ze hebben bij Ries geen felpaars met oranje pannen zoals je vroeger zag (ook grappig), maar prachtige pasteltinten.
De mooie kleuren geven je een nostalgisch gevoel. Dat de pannen ook nog eens op een milieuvriendelijk manier gemaakt zijn en wat je er in klaar maakt ook puur blijft is natuurlijk een grote plus.
Wat voor soort pannen heeft Riess in het assortiment?
Riess maakt kookpannen, ovenschalen, koekenpannen en steelpannetjes met schenktuitjes. Die laatste zijn ook weer naar het model van vroeger.
Alle producten zijn geschikt voor gas, inductie, keramiek en oven en mogen in de vaatwasser. Het steelpannetje met schenktuit is onze grote favoriet, alhoewel de grote pan met een inhoud van 4, 6 of zelfs 8 liter ook gelijk heerlijke recepten voor soep in ons naar boven haalde.
Welke favoriet heb jij?
Duurzaam koken in duurzame pannen
Leuk om te weten: de fabriek waar de pannen van Riess worden gemaakt, bestaat al sinds 1550 en sinds 1800 is de familie Riess eigenaar.
Het bedrijf draait in Oostenrijk op drie eigen waterkrachtcentrales en Riess Pannen staat bekend als een bedrijf dat goed zorgt voor het milieu en de regio. Ze zijn tegenwoordig trouwens ook de enige emailleerfabriek in Oostenrijk.
Een bedrijf naar ons hart. Je weet van de Riess pannen precies waar ze vandaan komen, waar ze van gemaakt zijn en dat ook het productieproces op een milieuvriendelijke wijze plaatsvindt.
Door het gebruik van natuurlijke minerale bronnen zoals o.a. staal, kwarts, klei en soda zijn de pannen ook recyclebaar.
Te koop in een groene webshop
Je scoort de Riess pannen bij ecologische webshop Greenjump. Daar vind je uitsluitend duurzame producten die passen bij een groene leefstijl. Voor diegene die prioriteit stelt aan het milieu.
Of gewoon, als je van mooie spulletjes houdt. Met een eerlijke achtergrond. Want zeg nou zelf: dan geef je dat geld toch net wat lekkerder uit?
Wat kosten de pannen van Riess?
Over het geld uitgeven moeten we het nog wel even hebben. Want de Riess pannen zijn niet goedkoop. En dat is eigenlijk het enige jammere aan dit merk.
De prijs van een steelpannetje begint bij € 28,00 voor één pannetje voor de kleinste maat. En wil je graag dezelfde looks creëren als je hierboven op de foto’s ziet? Dan is het ‘noodzakelijk’ om alle kleuren Riess pannen te combineren. Pas dan krijg je natuurlijk deze nostalgische en vintage uitstraling.
Even doorsparen dus. Of voor iedere verjaardag en/of onder de kerstboom een nieuwe pan erbij vragen, dat kan ook!
Meer informatie vind je ook op hun website.
Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.