Puik Design: nieuwe wijnkaraf en glazen

Ben je fan van interieurdesign? Dan heb je misschien al wel van Puik Design gehoord. Puik Design heeft de Boon-collectie en die is onlangs uitgebreid met een prachtige karaf en wijnglazen.

We vertellen je graag meer over deze uitbreiding en de Boon-collectie in zijn geheel. En oké, dan laten we je ook nog maar even verder kennis maken met Puik Design op zich.

Puik Design karaf en wijnglazen uit de Boon collectie

Wie of wat is Puik Design?

In 2012 startten Freek Claessen en Daan Gescher Puik Design. Ze kennen elkaar van hun studie en willen met hun bedrijf nieuwe Nederlandse ontwerpers een podium geven.

Waar het eerst gaat om een eenzame kandelaar, zoals ze het zelf omschrijven, is het bedrijf inmiddels gegroeid tot een bedrijf met een prachtig assortiment op het gebied van meubels en accessoires.

Ze streven ernaar om producten te maken die tijdloos zijn. Ze hebben dan ook als criteria dat het product minimaal tien jaar in de collectie moet kunnen blijven. De producten moeten de ‘wauw-factor’ hebben zodat mensen ze zullen herinneren. Anders dan anders dus.

Met levendige kleuren en een opvallende vormgeving. Mooie eyecatchers voor in je interieur!

Snelgroeiend Dutch Design

Voor Dutch Design ga je dus naar Puik Design en het bedrijf is één van de meest snelgroeiende bedrijven op het gebied van Nederlands design. De collectie omvat alleen essentials. En alleen de meest getalenteerde en toonaangevende Nederlandse ontwerpers maken kans om met Puik Design in zee te gaan.

Freek en Daan gaan voor verantwoord produceren, willen originele en unieke producten en gaan enkel en alleen voor hoogwaardige kwaliteit.

De Boon-collectie van Puik Design

De Boon-collectie omhelst een karaf en glazen. Een prachtige set die niet alleen fijn is om te gebruiken, maar zeker ook gewoon dienst kan doen als siervoorwerp. En wat voor één. De kleuren sprankelen, net als de vormen van de artikelen.

De inspiratie werd gekregen door voorjaarsmarkten, regenboogkleuren en suikerspinnen. Maar ook de clowns die op die markten aanwezig zijn, net als de kraam met suikerspinnen. En o ja, ook de achtbaan wordt nog genoemd als inspiratiebron.

Dat het dus niet anders kan dan dat we te maken hebben met een vrolijke design set, mag duidelijk zijn!

Nieuw in de collectie: de karaf

De Boon-collectie is dus uitgebreid met een karaf. Dit pronkstuk kan je gewoon neerzetten in je keuken en er mee showen. Deze eyecatcher zal zeker alle aandacht trekken door zijn mooie kleuren. Maar uiteraard kan je de karaf, of schenkkan, ook gewoon gebruiken.

Je hebt zomaar een prachtig item op je feesttafel staan bijvoorbeeld. De kan is gemaakt van gekleurd, transparant glas. En heeft een stijlvolle dop. De prachtige karaf is te koop in de kleuren blauw en roze. Je betaalt €60,–.

De kleurstelling van de Boon-karaf

De karaf heeft zelf al meerdere kleuren, waardoor enkel een karaf al een heel zonnig effect heeft. Zoals gezegd zijn er twee verschillende uitvoeringen:

  • Blue/blue/yellow. Hierbij is de dop donkerblauw, de hals geel en de buik van de karaf lichter blauw.
  • Pink/amber/blue. Hierbij is de dop lichtblauw, de hals amber en de buik lichtroze.

Los van het prachtige design van deze karaf is er een nadeel aan de vorm… de hals is zo smal dat je de karaf niet makkelijk kan schoonmaken. Vanwege de kwetsbaarheid zal deze karaf bij mijn niet in de vaatwasser gaan, maar heb ik een speciaal smal borsteltje nodig om hem goed af te kunnen wassen.

De glazen van de Boon-collectie

En dan zijn er dus ook nog de glazen uit deze collectie van Puik Design. Hou je van mooi glaswerk en van kleur? Dan ben je bij de Boon-collectie helemaal op je plek.

Doordat ze in verschillende kleurstellingen te koop zijn, kan je heerlijk mixen en zo een heel feestelijk gevoel creëren op je feesttafel of misschien wel gewoon op je kast… Ieder glas bestaat trouwens al uit meerdere kleuren. De glazen zijn uitermate geschikt voor cocktails en speciale dranken.

De kleuren van de Boon-collectie

Boon glazen zijn, zoals gezegd, een mix van vrolijke kleuren en zullen zo het feestgevoel alleen nog maar vergroten. Zo is er:

  • blue/blue/yellow, waarbij de voet geel of blauw is, naar boven toe (de steel) de andere kleur heeft en bij beide is de kelk lichter blauw.
  • Grey/green/blue. Hierbij is de voet groen of blauw, de steel dus andersom en de kelk licht grijs.
  • Pink/amber/blue. Voet en steel zijn hierbij blauw met amber (verschillend per glas) en de kelk lichtroze.

Iedere set bestaat dan ook uit twee glazen, waarbij dus de steel en de voet andersom zijn ten opzichte van elkaar en de kelk gelijk. Wil je een heel gezellige boel, dan is het vanzelfsprekend mogelijk om de sets ook te combineren met elkaar! Want nog meer kleur is alleen maar mooi! Iedere box met twee glazen kost € 45,–.

Waar koop je de collectie van Puik Design?

Het Puik Design assortiment koop je heel eenvoudig in de shop van Puikdesign.com. Maar je kunt de artikelen van Puik ook kopen via hun officiële dealers.

Naast de mooie Boon-glazen en bijhorend karaf is het bekijken van de overige collectie ook zeker de moeite waard. Door de bijzondere vormgeving is ieder object een plaatje voor het oog in je interieur en zijn het artikelen waar je vast punten mee scoort bij je bezoek.

Echt objecten om met elkaar even over te kletsen, zeg maar. Naast accessoires zoals de Boon-collectie en bijvoorbeeld een peper- en zoutstel of een theelicht, vind je in het assortiment van Puik Design ook meubels zoals tafels en krukken maar ook lampen en zelfs vloerkleden!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven