De 10 beste planten voor je slaapkamer

Planten blijken een goede bijdrage te leveren aan het verbeteren van je slaap. Dit zijn de 10 beste planten voor je slaapkamer. Ze kalmeren je zenuwen en verbeteren je slaap.

planten slaapkamer top 10

De 10 beste slaapkamer planten

Het aantal zoekopdrachten naar ‘slaaptekort’ is de afgelopen 3 maanden wereldwijd met 95% toegenomen, wat wijst op een toename van stress en ongemak wanneer dit het belangrijkst is.

Prachtige slaapkamer vol met planten
Bron: Pinterest Buzzfeed

Wil je graag op een natuurlijke manier je slaap verbeteren dan zijn onderstaande planten in je slaapkamer een goed idee. Lees in dit blog de 10 beste slaapkamer planten om je slaaptekort aan te pakken en ontspannen de nacht door te komen.

De graslelie is goed om d elucht in je slaapkamer te zuiveren
Bron: Plantje.nl

1. De graslelie (ook wel spinnenplant genoemd)

No worries, deze plant mag dan wel spinnenplant genoemd worden, maar dat is niet omdat hij zoveel spinnen bevat of zij er hun huisje in maken. Het is meer het uiterlijk van de plant waardoor dit zijn bijnaam is. Het is wel een van de beste planten om in je slaapkamer te hebben!

Deze plant helpt de lucht te zuiveren in de slaapamer. ‘S nachts stoot hij zuurstof en verwijdert hij eventuele gifstoffen waardoor je beter slaapt.

De beste manier om voor de graslelie te zorgen is door direct zonlicht te vermijden. Tot 4 uur direct zonlicht in je slaapkamer per dag is voldoende.

Gelukkig is deze plant heel makkelijk te onderhouden, heeft hij verder niet veel aandacht nodig én krijgt hij heel makkelijk stekjes.

jasmijn ruikt erg lekker en is gezond voor je
Bron: Intratuin.nl

2. Jasmijn, heerlijke geur bij deze slaapkamer plant

Jasmijn is een prachtige plant om in de slaapkamer te houden. De Jasmijn plant ziet er niet alleen leuk uit maar ruikt ook erg lekker. Verder zal deze slaapkamer plant ook echt je nachtrust verbeteren.

Jasmijn bevat gamma-aminoboterzuur, een stressverlagend ingrediënt dat op natuurlijke wijze je slaapcyclus verbetert.

De beste manier om voor jasmijn te zorgen, is door de lucht koel en circulerend te houden. En dat is in je slaapkamer ook het lekkerste toch?

aloe vera plant voor in je slaapkamer
Bron: Plantje.nl

3. Aloë Vera planten voor in je slaapkamer

Aloë vera geeft ‘s nachts puur zuurstof af. Dus heb je er een in de slaapkamer dan kan je veel sneller in slaap vallen.

Meer zuurstof in de lucht helpt de lucht te zuiveren en verwijdert eventuele resten van schoonmaakproducten.

De Aloë vera plant is ook heel gemakkelijk te verzorgen, omdat je de grond tussen de gietbeurten (ongeveer elke 3 weken) laat uitdrogen. Deze plant heeft dus niet veel water nodig.

Daarnaast is deze plant slim om in huis te hebben omdat de gel in de bladeren ook heel rustgevend is voor je huid. Daarover later meer!

Valeriaan is goed tegen slaaptekort
Bron: tuinadvies.nl

4. Planten slaapkamer; Valeriaan

De Valeriaanplant bevat veel kalmerende eigenschappen wat resulteert in een kalm en goed uitgerust gevoel. Het is niet voor niets dan men ook wel in bad gaat met Valeriaan of er thee van drinkt als men last heeft van slapeloosheid.

Alhoewel je de Valeriaanplant meestal als buitenplant ziet kan hij ook binnen gehouden worden. Om ervoor te zorgen dat deze slaapkamer planten goed blijven, is het van belang om ze overdag in de volle zon te houden.

Lavendel ruikt heerlijk en geeft een rustige uitstraling in je slaapkamer
Bron: gardenjornal.com

5. Lavendel als slaapkamer planten

Nog zo’n plant die je vaker buiten ziet staan dan binnen maar die ook geschikt is voor je slaapkamer. Lavendel.

De geur van lavendel helpt stress en angst te verminderen. Dit komt omdat deze geur in wisselwerking staat met de neurotransmitters in de hersenen om het zenuwstelsel stimuleren. Hierdoor vermindert Lavendel rusteloosheid en opwinding.

Lavendel is een van de best ruikende en stressverlagende planten om de zenuwen te kalmeren en slaap op te wekken. Het is het beste om ervoor te zorgen dat je de plant zoveel mogelijk licht geeft.

Kamille kan door heel het huis
Bron: Puur Aroma shop

6. Kamille

Kamille heeft kalmerende eigenschappen die alom bekend zijn. Deze helpt bij angst maar komt dus ook goed van pas bij slaaptekort of mensen die een onrustige slaap ervaren.

De beste manier om voor deze plant te zorgen, is door ervoor te zorgen dat de grond vochtig maar niet te nat is, en een keer per week water te geven.

Als slaapkamer planten doet kamille het heel goed, maar je kan Kamille ook goed gebruiken om thee van te zetten, en zelfs in je eten te doen. Gebruik dan het jonge blad en de jonge bloempjes.

De vredeslelie is goed voor luchtzuivering, maar wel giftig voor katten
Bron: Mixed Grill

7. Vredeslelie is ok een van de slaapkamer planten

Deze populaire plant kan het beste in direct licht worden gehouden en regelmatig worden bewaterd voor de langste houdbaarheid.

Maar gelukkig is de Vredeslelie een hele sterke plant, dus vergeet je het zo nu dan omdat de planten in je slaapkamer staan? Geen probleem, deze plant komt er zeker weer bovenop!

Vredeslelies zijn het best bekend voor het verhogen van de luchtvochtigheid in de kamer met 5%, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen terwijl je slaapt.

Heel belangrijk om te weten is dat vredeslelies giftige planten zijn voor katten, honden en mensen. Alleen maar als ervan gegeten wordt natuurlijk. Dus het is het beste om ze uit de buurt van huisdieren of kinderen te houden.

Lees dit blog als je meet wilt weten over welke planten niet giftig zijn voor katten.

Gardenia plant voor in huis
Bron: Decorum

8. Gardenia

De gardenia is goed voor het verlichten van angst en rusteloosheid omdat het frisse geuren afgeeft en kalmerende middelen bevat die je helpen sneller in slaap te vallen.

Hoewel het een geweldige optie is voor een vredige geest, vereist deze slaapkamerplant iets meer zorg dan andere. Het is het beste om de plant ongeveer 4 uur zonlicht per dag te geven met wat schaduw in de middag.

Niet de makkelijkste planten voor je slaapkamer, maar wel erg mooi, ook als ze bloeien!

De Sanseveria is een makkelijke plant die uitstekend past in je slaapkamer
Bron: Mevrouwmonstera.nl

9. Slangenplanten (ook wel Sanseveria genoemd) in de slaapkamer

Slangenplanten zijn geweldige planten in de slaapkamer. Voor het zuiveren van lucht passen ze eigenlijk wel in in elke kamer van het huis.

Dus een plaatsing in de slaapkamer kan zeker het antwoord zijn op een goede nachtrust.

Een slangenplant heeft minimale verzorging nodig, omdat ze de voorkeur geven aan droge grond. Je hoeft ze dus niet zo vaak water te geven.

Klimop groeit niet alleen snel maar is ook gezon en werkt luchtzuiverend

10. Engelse klimop

Een andere populaire favoriet onder huiseigenaren is Engelse klimop. Deze planten kunnen helpen om je geest en lichamelijke gezondheid te zuiveren dus past ook uitstekend in de slaapkamer.

De Hedera is daarnaast geweldig voor mensen met allergieën en astma. Deze specifieke klimop zou moeten helpen bij het verwijderen van schimmels die je gezondheid en de kwaliteit van je slaap kunnen beïnvloeden.

Hij is ook eenvoudig te kweken, dus een goede optie als je geen groene vingers hebt.

Conclusie over planten in je slaapkamer

Planten aan je slaapkamer toevoegen is een goed idee. Veel van de bovenstaande planten zijn makkelijk te onderhouden dus dat kan geen showstopper zijn.

Daarnaast zijn planten altijd een mooie toevoeging aan het meubilair in je slaapkamer. Door wat planten toe te voegen ziet je slaapkamer er direct gezelliger uit, naast dat het natuurlijk gezond is!

Welke slaapkamer planten zijn jouw favoriet?

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven