Een oude apothekerskast opknappen in beachlook stijl

Wat je allemaal nog voor moois kan maken van oude meubels, dat laten Isabella en Mirjam Oosterlaan-Hes met het opknappen van deze oude apothekerskast naar beachlook stijl.

Van oud bruin naar een frisse blauwe beachlook met deze toffe diy. Door deze fantastische metamorfose kan de apothekerskast in een nieuw jasje weer jaren mee. In de Facebookgroep Maak van je huis een thuis lieten Isabella en Mirjam zien wat ze gedaan hebben en ik mocht er een mooie publicatie van maken.

Een oud bruine apothekerskast opknappen naar beachlook stijl

Op marktplaats kan je soms echt pareltjes vinden voor weinig. Er zijn genoeg mensen die hun inrichting veranderen en van de oude meuk afwillen. Dit terwijl het om hele goede meubels gaat die eigenlijk nog lang niet afgeschreven zijn.

Hoe leuk is het dan om zo’n meubel op te knappen en helemaal naar je zin te maken, zoals bijvoorbeeld deze oude apothekerskast. Ben je een beetje handig en heb je een klein beetje gevoel stijl? Dan kan je van deze oude meubels hele mooie nieuwe pareltjes maken.

oude apothekerskast
Oude apothekerskast zoals die er oorspronkelijk uitzag
Oude apothekerskast
Na het schuren ziet de apothekerskast er zo uit

Gratis ophalen van marktplaats en helemaal je eigen maken

Mirjam en Isabella hebben deze apothekerskast dus van marktplaats en konden ze gratis afhalen. Mirjam heeft daarna de kast helemaal geschuurd en de knoppen van de lades afgezaagd aangezien die gelijmd zaten.

Om te kijken hoe ze de beachlook van de apothekerskast vorm zou geven heeft ze eerst een kleurenschema gemaakt. Grijs-blauw-wit-creme-groenig, het zit er allemaal in! Door het ‘lelijk’ en ‘slordig’ te verven krijg je een verweerde look die uitstekend bij de beach stijl past.

De ombouw en bovenkant van de kast zijn met grey wash verf van de action behandeld. Daarna is het belangrijk om het goed te laten drogen en met de schuurmachine ligt op te schuren voor nog meer verweerd effect.

Aangezien de apothekerskast in een serre komt te staan en niet in de tuin hoeft hij verder niet meer behandeld te worden.

oude apothekerskast schilderen en opknappen
Door met verschillende tinten blauw en crème te werken krijg je het beachlook effect

Om de lades weer makkelijk open te kunnen maken zijn er handgreep kommetjes op gekomen die ook weer van marktplaats komen. Daarna is de kast nog verder verfraaid met ansichtkaarten van de Primera en andere aluminium platen die ze nog in huis hadden.

oude apothekerskast opknappen in beachlook
Apothekerskast opknappen nieuwe stijl; beachlook!

.

Wat een verschil! Zo zie je wel wat het opknappen van een oude kast kan doen en hoe je een mooie beachlook kan creëren met een klein beetje handigheid en fantasie. Uiteindelijk maken de accessoires op de apothekerskast het strandgevoel compleet, de vuurtorens zijn helemaal in stijl!

Zou je zelf ook zoiets zien zitten en nog net wat meer accessoires in stijl willen toevoegen, dan kan je nog een mooie lamp er zelf bij maken, of deze leuke touwlamp in beachstijl erbij kopen en het is helemaal klaar!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven