Openslaande garagedeuren zijn ideaal voor de fietsliefhebber!

Openslaande garagedeuren staan volop in de aandacht. Ben jij op zoek naar een nieuwe garagedeur en twijfel je bijvoorbeeld tussen openstaande garagedeuren of een elektrische garagedeur, dan is dit artikel zeker goed om te lezen.

Hieronder lees je alle voordelen van openslaande garagedeuren, ook die voordelen waar jij nog niet aan gedacht hebt!

De voordelen van openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren; de voordelen op een rij

Nederland wordt vaak beschouwd als het ultieme fietsland, en dat is niet zonder reden. We hebben namelijk meer fietsen dan inwoners. Voor vrijwel elke Nederlander is een fiets een kostbaar bezit, of het nu gaat om elektrische fietsen, een stadsfiets, uitgaansfiets, mountainbike of racefiets. We koesteren onze fietsen.

Van belang is het dan ook dat we ons geliefde fietsje veilig op kunnen bergen in de garage zodat grijpgrage handen van criminelen er niet aan kunnen. Met openslaande garagedeuren staat jouw fiets altijd veilig, maar daarnaast zijn er nog meer voordelen te vertellen over dit type deur in je garage.

1. Loop zonder moeite je garage in en uit

Je bent ready to go, je banden zijn opgepompt, je tas zit onder de snelbinders, je hebt je helm op of je regenjas aan… Waarvoor jij ook op je fiets stapt, eerst moet je fiets de garage uit. Met openslaande garagedeuren is dat appeltje eitje.

Door de brede doorgang stap je zelfs met de fiets in de hand, zo de garage uit. Dat is zeker een van de voordelen van openslaande garagedeuren. Dit is namelijk een stuk makkelijker dan met de fiets door een gewone deuropening.

Indien gewenst zet je ook nog eens beide deurpanelen open zodat je de volledige breedte van de deuropening kunt gebruiken. Wil jij een modern tuinhuis laten plaatsen om een garage, denk dan goed na over het type garagredeuren dat je graag wilt.

2. Jouw fiets veilig achter slot en grendel met kwalitatieve sloten

Zoals eerder aangegeven is een tweewieler een geliefd bezit van vele Nederlanders. Dit betekent echter ook dat er vele kapers op de kust zijn die maar al te graag -ongevraagd- van jouw geliefde fiets gebruik maken.

Met openslaande garagedeuren hoef je je geen zorgen te maken dat inbrekers je garage kunnen betreden. Het zijn stevige garagedeuren van hoge kwaliteit. Daarnaast worden ze veelal voorzien van een meerpuntssluiting en antikerntrekbeveiliging. 

Een van de voordelen van openslaande garagedeuren is dus dat ze goed beveiligd zijn.

3. Zie waar je loopt met openslaande garagedeuren

Je kan openslaande garagdeuren vrij eenvoudig voorzien van glas.

Wanneer je jouw garage met name gebruikt voor het stallen van fietsen is een openslaande garagedeur met glas ideaal!

Op deze manier zie je waar je loopt, en hoef je bij het betreden of verlaten van de garage niet steeds eerst het licht aan of uit te zetten. Wil je niet dat pottenkijkers jouw geliefde tweewielers door het glas kunnen zien staan? Dan is er uiteraard de optie voor melkglas.

Kortom, met openslaande garagedeuren met glas kan jij als fietsliefhebber jouw tweewielers veilig en praktisch opbergen in de garage. Zo kan je met een gerust hart uitkijken naar je volgende ritje!

4. Voordelen openslaande garagedeuren; geen ruimteverlies in je garage

Dit is een van de voordelen van openslaande garagedeuren waar je denk ik nog niet aan gedacht hebt. Als je kiest voor openslaande deuren in je garage in plaats van bijvoorbeeld een elektrische deur dan heb je één heel groot voordeel. Dat is namelijk extra ruimte aan het plafond.

De openslaande deuren gaan sowieso naar buiten toe open natuurlijk, richting de tuin. Maar daar waar je met een elektrische deur het plafond vrij moet houden voor de deur hoeft dat met openslaande garagedeuren niet. Dat betekent dat je je plafond goed kan benutten om allerlei spullen aan te hangen.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven