Ideeën voor de muur in de babykamer voor jongens en meisjes

De babykamer in orde maken is één van die leuke dingen die je mag doen als je zwanger bent. Maar inspiratie voor de muur in de babykamer en ideeën zijn soms lastig te vinden.

Een lief wiegje, mooie commode en al dat soort spullen zoek je met liefde uit. Maar wat doe je toch met die babykamer muren? Gewoon saai wit is ook een beetje jammer toch?

Wat kan je allemaal doen met de muur van de babykamer? Wij geven je hier 10 leuke ideeën voor de muur van de babykamer!

muur babykamer ideeën

Muur babykamer ideeën; 10x inspiratie

muur van de babykamer verven, ideeën en mogelijkheden
Bron: Pinterest inspiratievoorjebabykamer

1. De muren in de babykamer verven, ideeën te over!

De meest voor de hand liggende is waarschijnlijk het verven van de muren. Maar wat kan je daar dan alsnog veel kanten mee op!

Kies je voor zachte pasteltinten, zodat het een heel lief kamertje wordt? Misschien hou je juist wel van stoer of naturel en daarmee kom je meteen op hele andere kleuren uit. Je kunt ook spelen met de sfeer door één muur een contrasterende kleur te geven. Of combineer het met behang!

Een ander leuk idee is -als je het aandurft- om zelf iets op de muur te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan iets van het geboortekaartje. Zo heb ik zelf ooit ideeën gehad om op de muur in de babykamer de bloemen te schilderen die ook op Lotte haar geboortekaartje stonden. En dat idee heb ik ook uitgevoerd. Super leuk om te doen, én bijzonder!

2. De muren van de babykamer behangen

Behangen van de muur in de babykamer is natuurlijk ook tof. Er zijn hele leuke babybehangetjes te koop.

Met behang kan je eveneens spelen door bij elkaar passende dessins te kiezen en daarmee dus verschil te maken tussen de muren onderling.

Of wat dacht je van een ‘opgedeelde’ muur. Je kunt een behangstrook met een leuk patroontje of afbeeldingen horizontaal over de muur laten lopen (bijvoorbeeld op de hoogte van de aankleedplank) en de muur zelf verder verven of behangen in 1 kleur.

Maar het kan ook nog anders. Wij hebben ooit verschillende soorten behang gekocht die wel bij elkaar hoorden. Onder kwam een geel behang met een klein werkje, dan een strook en daarboven blauw met sterretjes. Dit was wel een peuterkamer, maar dat kan ook prima op een babykamer.

muur babykamer ideeën met leuke stickers
Bron: Pinterest forestandbear

3. Muur babykamer ideeën met stickers

Minstens net zo leuk is een muur van de babykamer beplakken met mooie stickers, wat vind je van deze ideeën?

Muurstickers kan je kopen in allerlei vormen en maten zoals bijvoorbeeld de Lilipinso muurstickers. Je kunt voor dieren kiezen, voor letters of mooie natuurlijke prints. Er zijn ook schoolbordstickers! Daar kan je met krijt op tekenen. Nu heeft je baby daar nog niet veel aan, maar je zou er wel iets moois op kunnen schrijven. Een lief wensje ofzo.

Bovenstaande is toch ook te schattig?

Tip: Ben je niet handig met behang? Dan kan je ook stickers gebruiken om de ideeën van behang voor de babykamer muur na te bootsen, met bijvoorbeeld allemaal hartjes stickers, of sterretjes.

prachtige tienerkamer, maar wolkjes op de muur ook leuk voor babykamer
Bron: Pinterest MamsatWork

4. Gave items voor aan de muur in de babykamer

Naast behangen of verven zal je vast nog meer willen doen met de muren van de babykamer. Heb je een printje op de muren, dan is de behoefte misschien iets minder groot. Maar een egaal geverfd (of behangen) muur vraagt zeker om mooie items. Wat dacht je van:

  • Lieve schilderijtjes, geborduurd door oma (of jezelf) met bijvoorbeeld de naam en de geboortedatum van het kindje.
  • Mooie foto’s, uiteraard ingelijst.
  • Kapstokje (is lekker handig!)
  • Groeimeter

Hierboven zie je een toffe wolk op de muur, ook leuk voor in de babykamer, dan moet je alleen het bed even vervangen door een ledikantje, maar leuke ideeën zijn het wel!

Nu zijn dit vrij gangbare zaken, maar we hebben nog meer leuke ideeën voor je!

Ideeën voor kistjes aan de muur in de baykamer
Bron: Pinterest Petitvintageinteriors

5. Kistjes aan de muur van de babykamer

Met kistjes kan je een heel leuk patroon maken op de muur en daar kan je van alles in kwijt. Je zou er zelfs wat kleine kleertjes in kunnen leggen. In plaats van een opbergmand voor de kinderkamer bijvoorbeeld.

Maar zeker kleine knuffeltjes, een leuk fotolijstje en andere decoratieve spulletjes. De kistjes kan je kopen, maar ook zelf maken of hergebruik de kleine kistjes waar je mandarijnen inzaten. Verf het eventueel in een mooie kleur.

Heb je een naturel look in de babykamer, dan is dat niet eens nodig.

6. Op de babykamermuur een tekening maken

Ben je zelf goed in tekenen of ken je iemand die dat wel kan? Een mooie tekening op de muur maakt een babykamer wel heel bijzonder. Dit kan uiteraard van alles zijn.

Weet je niemand? Kijk eens of je een projector kunt gebruiken en projecteer je gewilde tekening op de muur. Dan is het alleen nog een kwestie van ‘overtrekken en inkleuren’…

letters op de muur van de babykamer, verven in ton sur ton
Bron: Pinterest

7. Letters aan de muur

Versier de muren met letters. Dit kunnen houten letters zijn, waarmee je de naam van het kindje schrijft, bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan een lieve wens.

De houten letters kan je natuurlijk dezelfde kleur geven als de muren of je kiest juist voor een heel andere kleur die er mooi mee contrasteert. Ton-sur-ton kleuren zijn ook mooi.

wandkleed voor babykamer
Bron: Pinterest Oliveandmint

8. Wandkleed

Anders dan een gewoon schilderij of fotolijstje en minstens net zo mooi is een wandkleed als ideeën voor de baykamer muur.

Ben je zelf creatief? Neem dan je kans waar om iets moois te maken! Zo kan je het helemaal aan de kleuren van de babykamer aanpassen.

Je kunt dan ook het kunstwerk net zo groot maken als je zelf wilt. Hoe groter, hoe meer invloed het heeft op de sfeer van de kamer. Ben je zelf niet zo handig? Gelukkig kan je ook hele mooie wandkleden kopen in de winkel!

Kijk bijvoorbeeld eens op Etsy!

muur ideeën voor babykamer, een volledige kastenwand
Bron: Pinterest Aprilandmay

9. Kastenwand

Maak aan 1 kant van de kamer allemaal kasten. Door dit zelf te doen of te laten ontwerpen kan je er iets heel leuks van maken.

Met verschillende groottes aan deurtjes bijvoorbeeld en een aantal laden. Is het de bedoeling dat de baby er ook blijft slapen als het eenmaal een dreumes of peuter is? Een deurtje met daarachter een kleine speelruimte is helemaal het einde!

boom in de babykamer waar je ook dingen op kan zetten
Bron: Pinterest Mydomaine

10. Bbaykamer muur ideeën in de vorm van een boom

Leuk voor een naturel kamer of een kamer in ‘natuurlijke sferen’ is een ‘boom’.

Maar oké, eigenlijk kan je natuurlijk prima een ander onderwerp nemen en met hout proberen na te maken. Ook nu geldt weer dat je dit zelf kunt doen of kunt laten doen.

Met hout maak je het figuur dus tegen de muur aan en je kunt het dan heel handig gebruiken als een alternatieve kast, kapstok, plek voor accessoires en wat je zoal bedenken kunt.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven