Moderne tuinhuizen, voorbeelden en materialen

Een tuinhuisje in je tuin is niet alleen handig, maar geeft direct meer sfeer in je tuin. Je creëert er extra mogelijkheden mee. Je kunt het huisje immers gebruiken als schuurtje, maar nog leuker is het natuurlijk als het dienst doet als een tuinkamer. Met een modern tuinhuis en een mooi terrasje ervoor.

Hoe je het ook gebruikt, de aanblik van je tuinhuis bepaalt voor een groot deel de sfeer van je tuin. Het is immers een behoorlijke oppervlakte en daarom wil je wel een tuinhuisje wat past bij de jouw tuinstijl. Heb jij een moderne tuin? Dan hebben we 5 leuke voorbeelden voor een modern tuinhuis voor je gevonden.

modern tuinhuis

Wat is modern in een tuin?

Bij een moderne tuin denken we aan termen als strak, overzichtelijk, symmetrisch, in harmonie met de omgeving en ruimte. Dit zal je dus ook willen terugzien in een modern tuinhuis. Met strakke lijnen en bijvoorbeeld veel glas ben je al een heel eind.

Tuinhuis alleen voor bergruimte?

Heb je eigenlijk meer behoefte aan meer bergruimte in plaats van een modern tuinhuis? Dan zoek je natuurlijk vooral naar een schuurtje, maar dan met een moderne look en feel.

Strakke vormgeving maakt dat jouw schuur er ook mag zijn. Uiteraard zijn dit soort schuurtjes/tuinhuisjes goed te vinden, maar voor een echte strakke variant moesten we toch een beetje zoeken.

Hierbij een voorbeeld van een strakke schuur voor in je tuin.

De volgende vijf voorbeelden zijn vooral bedoeld om echt een soort tuinkamer te maken van je moderne tuinhuis.

1. Tuinhuis en loungeruimte in één

Het meest ideale is deels opbergruimte en deels een plek om te loungen in de tuin. Loungen kan ook op je terras natuurlijk, maar een plek waar je ook kunt vertoeven als er toch een spettertje regen valt of een zuchtje wind staat is ook fijn.

Zo wordt je buitenbeleving nog groter.

Een moderne tuinberging met loungeruimte zoals je hier op de foto ziet is dan ook een super idee en door zijn strakke vormgeving een aanwinst voor je moderne tuin. Uiteraard zorg je ook voor een moderne lounge set om helemaal in de juiste sfeer te blijven.

Aan de zijkant van dit moderne tuinhuis zit een glazen raam. Dit schept een ruimtelijk gevoel en verbinding met het deel van de tuin aan die kant. Maar de wind kan van die kant niet bij je komen.

Hierdoor zit je aan drie kanten omsloten, waardoor je al snel buiten kunt zitten in de lente én ook op dagen met minder mooi weer toch van het buitenleven kunt genieten.

Op bovenstaande foto zie je hoe het aanzicht is vanaf de andere kant. In het voorbeeld staat er alleen een lounge set en een tafeltje in. Maar je kan zo’n modern tuinhuis heel gezellig inrichten. Denk aan een grote groene plant in een hoek, een mooi wandkleed of een plank met wat leuke accessoires erop.

Het is een kwestie van smaak natuurlijk, maar je creeërt wel echt een tuinkamer dan.

Strak bijgebouw als modern tuinhuis

Heb je de ruimte en wil je graag in het groen van je tuin verblijven? Misschien is dit moderne tuinhuis -of misschien is bijgebouw wel een betere benaming- iets voor jou.

Het is groot en door het vele glas kan je dubbel genieten. De glazen schuifwanden kunnen zowel open als dicht, waardoor je ieder seizoen kunt genieten van die mooie plek in je tuin.

Je zou dit tuinhuis ook als een moderne werkplek kunnen gebruiken, want er is ruimte genoeg om een bureau in kwijt te kunnen én ook nog een leuk zitje. De combinatie van belijning en het vele glaswerk schept precies de moderne look.

Open tuinhuis met moderne strakke lijnen

Dit tuinhuis heeft een compleet andere uitstraling maar valt zeker ook onder de noemer modern tuinhuis.

De combinatie van wit gestucte muren, houten afwerking en zwarte kozijnen in dit tuinhuis zorgen voor de moderne uitstraling. Een typisch geval van ‘binnen naar buiten halen’.

Vooral ook het deel visgraatvloer pad dat hier gelegd is benadrukt de moderne uitstraling en creëert veel sfeer. Een buitenkeuken waar deze bewoners ongetwijfeld veel zullen vertoeven.

Strak en glas

Ben je op zoek naar een tuinhuis met een unieke uitstraling? Kijk dan eens naar dit voorbeeld. Dit tuinhuis past perfect bij een modern gebouwd huis.

Heb je ook hout bij je huis? Verf je tuinhuis in dezelfde kleur. De unieke combinatie van belijning, hout en raam maakt het tot een prachtig object en zeker een grote blikvanger in je tuin.

Door het vele glas zie je alles wat erin het huisje staat, dus is het vooral geschikt als extra tuinkamer en niet echt als een berghok. Maar dat laatste zal ook niet de beodeling zijn van dit sfeervolle plaatje, wel?

Ook dit tuinhuis zou je kunnen ‘bombarderen’ tot werkplek, maar je kunt er uiteraard ook een prachtige moderne plek van maken waarin je lekker kunt relaxen.

Modern tuinhuis met overkapping en lamellen

Een ander mooi voorbeeld van zowel schuur als relaxruimte is het volgende voorbeeld. Door de donkere kleurstelling en de strakke lijnen een prachtige aanwinst voor je tuin.

Het dichte schuurtje is zo geen storend object in je tuin en past volledig bij het overdekte terras. Ideaal om lekker lang buiten te kunnen zitten, om schaduw op te zoeken of een luw plekje te hebben.

Op het voorbeeld is zelfs de lounge set in dezelfde kleuren als het bouwwerk van dit moderne tuinhuis. Dit versterkt de sfeer des te meer.

De houten vloer maakt het geheel compleet. Prima toe te passen in een kleinere tuin (alleen het schuurtje haalt leefruimte weg en die oppervlakte is niet groot), maar staat net zo goed grandioos op een mooie plek in een grote tuin.  De lamellen geven het tuinhuis een extra moderne look.

Tip: ga je zelf een overkapping ontwerpen (of gewoon kopen natuurlijk) bij je tuinhuis? Denk dan ook eens aan lamellen als overkapping. Dan kan je zelf bepalen hoeveel zonlicht je toestaat op je terras!

Met kantelbare lamellen kan je hier immers mee spelen. Bij regen sluit je het dak en als je van de zon wilt genieten open je de lamellen gewoon. Dit doe je met een afstandsbediening. Ideaal!

Materialen bij een modern tuinhuis

Bovenstaande voorbeelden zijn maar een klein onderdeel van alle moderne tuinhuizen die er te vinden zijn.

Qua materialen kan je er in ieder geval van uitgaan dat de combinatie wit, staal en hout de beste combinatie zijn voor een modern tuinhuis. Mix dat met beton en je hebt ook gelijk een stoere uitdrukking aan het geheel gegegeven.

Rabatdelen zien we ook terugkomen, maar zijn wel iets gedateerder dan de echte strakke buitenhuisjes die we tegenwoordig zien oppoppen bij mooie moderne woningen. De tuinhuizen van tegenwoordig lijken eigenlijk meer op een volledig modern tiny house.

Een modern tuinhuis ontwerpen of kopen?

De meeste tuinhuizen die zo mooi strak ogen zijn ontworpen door een architect, maar er zijn een paar plekken waar je een kant en klaar modern tuinhuis kan kopen:

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven