Modern interieur, zo richt je je woning modern in

Hou je van modern en strak? Dan zal je vast ook graag voor een modern interieur gaan. Hoe creëer je een modern interieur? Welke kleuren en materialen passen bij deze woonstijl? Wat doe je met accessoires in deze interieurstijl?

En ben je op zoek naar moderne interieur inspiratie? Bekijk dan ook de voorbeelden die wij aan het einde van het artikel laten zien!

modern interieur

Wat is een modern interieur?

Een modern interieur oogt rustig omdat men gebruik maakt van strakke materialen en belijning. De ruimtes zijn vaak vrij open en er wordt niet te veel kleurgebruik toegepast. Meubels worden op maat gemaakt. Maar designmeubelen staan ook heel mooi. De vloeren zijn het liefst glad.

Vraag jij je af welke woonstijl het beste bij je past? lees dan hieronder meer over een mondern interieur en beoordeel daarna of het iets voor je is.

Welke kleuren passen bij een modern interieur?

Vaak is wit de hoofdkleur bij een moderne woonstijl.

Dit wit wordt gecombineerd met zwart en/of grijs. Hierdoor ontstaat een rustig geheel. Wat wel heel mooi is, is het toepassen van 1 meubelstuk of bijvoorbeeld een schilderij met wel een heel sprekende kleur. Dit kan de sfeer net even meer laten opleven.

Kies dan wel voor een mooi meubelstuk, want dat dit dé blikvanger zal zijn spreekt voor zich. Naast wit en zwart combineren, kan je ook spelen met verschillende tinten grijs of wit, bijvoorbeeld.

Open en licht in een moderne interieurstijl

De indeling bij een modern interieur is open en het liefst met veel licht. Indien mogelijk zal de ruimte zo groot mogelijk gehouden worden en geen gebruik gemaakt worden van allemaal aparte kamertjes.

Een open keuken in combinatie met zowel de eet- als zithoek is dan ook vaak wat men hierbij tegenkomt. Om alles ook mooi licht te houden wordt er gekozen voor grote ramen of eventueel lichtkoepels.

De vloer

De vloer die gekozen wordt is glad.

Betonvloeren zie je nu heel vaak terugkomen in een modern interieur en dit past uiteraard prachtig bij dit interieur. Grote tegels geven ook een heel mooi effect. Of kies voor parket of een gietvloer.

Wat je zeker moet doen is de vloer overal laten doorlopen. Dit vergroot voor je gevoel de ruimte. Heb je een terras aan je kamer? Kies dan voor ramen tot aan de grond én laat de vloer ook op je terras doorlopen! Natuurlijk moet je dan wel opletten dat je een vloer kiest die zowel binnen als buiten kan liggen.

Gordijnen of iets anders bij deze woonstijl?

Wat hang je voor je ramen in een modern interieur? Dat kan veel zijn. Kies wel voor iets straks en in de juiste kleurstelling.

Rolgordijnen zijn een optie, maar je kunt ook denken aan jaloezieën. Aluminium of houten jaloezieën zijn daarbij heel mooi. Maar kijk ook eens bij shutters.

Kies je voor witte, grijze of zwarte shutters, dan heb je echt pareltjes in huis. Ze staan prachtig bij landelijke interieurs, maar zeker ook bij moderne woonstijlen.

Tip: in dit blog lees je meer tips over het warm inrichten van je moderne woonkamer.

Woonaccessoires in een modern interieur

Je maakt een huis extra gezellig door de accessoires die je gebruikt. In een modern interieur kies je dan voor spullen die een strakke vorm hebben en in de juiste kleurstelling.

Wit, zwart of grijs zijn dan favoriet. Glas of hout past hier ook prima bij. Maar je kunt ook kiezen voor aluminium materialen, bijvoorbeeld.

Minimalistisch is ook wel een ding bij een modern interieur. Een vaas met maar een paar bloemen erin past beter dan een groot boeket, bijvoorbeeld. Zet ook niet de kast vol met allerlei snuisterijen, maar hou het bij een paar objecten die keurig op hun plekje staan.

Hier vind je veel mooi modern meubilair

Voorbeelden en inspiratie voor een modern interieur

624ee1d0c0705e2c363be57ea5de1878
Bron: vtwonen

Alles wit in je interieur

Hou je van wit? Dan smul je vast van dit interieur. Er staat niets te veel in de ruimte en oogt door al het wit lekker licht.

c10e101ab9547fba4349fc1ffb15166e
Bron: Pinterest Homify

Stalen deuren in je moderne interieur

Om ruimtes van elkaar te scheiden heb je deuren nodig. Deze stalen deuren doen het prachtig in een modern interieur. Door het vele glas blijf je het gevoel houden van een open ruimte en door de strakke vormgeving past het er helemaal bij. Het zwarte staal staat heel mooi in combinatie met de witte muren.

7b239a201e00649d43e969b0330cabdb
Bron: Pinterest Designboom

Moderne badkamer

Ook de badkamer mag modern zijn. Hier is gekozen voor veel raam (dat moet natuurlijk wel kunnen…), zwart en hout, net als bij de houten latjes muur. Een prachtige combinatie met veel sfeer. En omdat er niet voor wit maar voor natuurlijke materialen is gekozen als wand geeft het een warm gevoel.

f6d3a04512b62a3c6ce389a8353260cc
Bron: Pinterest buitenhuisvillabouw

Warme kamer

Dat modern niet meteen ‘koud’ hoeft aan te voelen laat dit huis zien. Door de warme kleur van de vloer is het geheel heel sfeervol en straalt het eerder warmte uit.

De ruimte is groot en open en al het raamwerk zorgt dat het optisch nog groter lijkt. Een prachtig voorbeeld van een modern huis en interieur.

87538ba5c56078a8fed7371b15f399ab
Bron: Pinterest Google

Strak en wit met een tikkie industrieel

Dit huis laat een heel andere sfeer zien doordat bijna alles wit is. De ruimte is ook heel open en de ramen gaan tot aan de grond. Hierdoor heb je een heel wijds effect en lijkt buiten heel dichtbij.

Je ziet hier duidelijk het effect van niet te veel spullen. Het tapijtje op de grond is niet alleen lekker voor je voeten…het breekt ook de ruimte.

54fa73badce8aac808fd72ed9b24a3ba
Bron: Pinterest mylovelyhome

Landelijk modern interieur

Je kunt modern prima combineren met andere stijlen. Door bijvoorbeeld natuurlijke materialen te gebruiken en een vachtje op de grond te leggen, krijg je een heel andere sfeer in huis. Wel modern, maar toch ook met een landelijk tintje.

13e8ca47d36f6c071958367c4b9aaf66
Bron: Pinterest Gabrieldejong

Modern industrieel

Ook de industriële woonstijl is te combineren met een moderne look. Door te combineren met accenten uit beide woonstijlen krijg je een prachtig geheel.

De open ruimte en de kleurstelling uit dit voorbeeld doen het bij beide woonstijlen goed. Door strakke accessoires te combineren met oude fabriekslampen, bijvoorbeeld, maak je het tot een bijzonder geheel.

In dit voorbeeld is niet alleen de kleurstelling heel mooi. Ook de groene planten geven een mooi accent aan het geheel.

99076dd9abc471083ccb95280ff2a7c4
Bron: Pinterest Goossenswonen

Met kleur

Hou je wel van de moderne, strakke indeling, maar ook van kleur, zoals bijvoorbeeld Burgundy rood? Natuurlijk mag je er helemaal je eigen mix van maken. Dit voorbeeld is daarin misschien wel inspirerend voor je!

Want ook hier is de indeling op zich vrij modern, maar wordt er wel gebruik gemaakt van diverse kleuren.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven