Mat wit sanitair: de voordelen en nadelen

Was de afgelopen jaren zwart sanitair in opkomst, nu zien we de vraag naar mat wit sanitair enorm toenemen. Zwart sanitair blijkt niet altijd even prettig in het onderhoud te zijn, zeker niet met kalkhoudend water. Maar hoe zit dat met mat wit sanitair? We duiken in de voordelen en nadelen van een matte finish voor je.

mat wit sanitair

Mat wit sanitair is de trend: dit zijn de voordelen en nadelen

Een matte afwerking heeft een chique uitstraling en zorgt voor een rustig aanzicht. Daarnaast is wit naturrlijk heel goed te combineren met andere kleuren in de badkamer. Dat maakt mat wit sanitair heel praktisch. Toch zijn er ook wat nadelen, afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt om de mat witte uitstraling te verkrijgen.

Solid surface mat wit sanitair

Mat wit sanitair is overigens niet helemaal nieuw. In de laatste jaren doet het materiaal solid surface steeds meer zijn intrede. Dit heeft van zichzelf al een mat witte uitstraling. Het is daarnaast super hygiënisch en ontzettend makkelijk schoon te maken. En ook nog eens duurzaam, wat wil je als consument nog meer.

Mat wit solid surface sanitair heeft echter als nadeel dat het wat makkelijker kan krassen en niet heel erg hittebestendig is. Gelukkig zijn die krassen dan wel weer makkelijker te herstellen dan in ander materiaal. Dat is dan weer het voordeel.

Mat wit sanitair van keramiek

Geberit heeft echter mat wit sanitair in haar assortiment van keramiek.

Bedieningsplaten en badkamermeubels zijn al even in het Geberit assortiment verkrijgbaar in mat wit. Ook douchevloeren en wastafelmeubels in de materialen composiet en kunststof (solid surface) kunnen in een mat witte afwerking gekozen worden.

Maar nu is daar dus mat wit keramiek aan toegevoegd. Door de toevoeging van mat wit keramiek wordt ook voor de wc en de wastafel een eigentijdse en trendy look geboden. Een prachtig alternatief voor hoogglans keramiek dat wij al jaar en dag overal in alle badkamers en toiletten terug zien.

Keramiek is slijtvast, hittebestendig én zeer onderhoudsvriendelijk.

In een eigentijds, minimalistisch badkamerontwerp past een matte finish uitstekend. Vandaar ook dat -naast mat zwart- nu ook mat wit volop in opkomst is in de huidige badkamers. Zeker als je bijvoorbeeld kiest voor matte wandtegels is het jammer als er hpoogglans sanitair toegepast moet worden. Mat wit sanitair is dan dus een hele goede aanvulling.

Vanaf nu kan de gehele toiletcombinatie – bedieningsplaat en keramiek closet – en wastafelcombinatie – wastafelmeubel en keramiek wastafel – uitgevoerd worden in fraai mat wit.

Mooi mat wit sanitair koop je onder andere bij Sanitairwinkel en badkamerxxl

Mat wit keramiek assortiment van Geberit

Geberit breidt haar matte assortiment met mat wit keramiek uit per juni 2022. Vanaf dan is het ONE closet verkrijgbaar in mat wit keramiek. Daarnaast zijn ook enkele opzetwastafels uit dezelfde serie in mat wit sanitair uitvoering te verkrijgen.

In de Geberit iCon serie is het closet, het bidet (beiden wandhangend én vloerstaand) en de Light opzetwastafel (in meerdere maten) verkrijgbaar in matwit keramiek. Daarmee kan de mat witte trend nu echt in de hele badkamer doorgevoerd worden.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

2 gedachten over “Mat wit sanitair: de voordelen en nadelen”

    1. Hi Ingrid, mat sanitair is mijns inziens iets onderhoudsgevoeliger dan glanzend sanitair. Zeker als je geen waterontharder hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven