Een makkelijke renovatie van het toilet

Een makkelijke renovatie van je toilet: hoe pak je dat nu aan? Uiteraard hangt dit helemaal af van jouw plannen. Wil je graag iets anders of is je toilet echt aan een opknapbeurt toe? Wij geven je hier leuke en handige tips zodat je op een makkelijke manier het kleinste kamertje kunt renoveren.

makkelijke renovatie toilet

Hoe kan je de renovatie van je toilet eenvoudig houden?

Natuurlijk kan je een professional inschakelen als je zelf opziet tegen de renovatie van je toilet. Helaas weten we ook allemaal dat daar een kostenplaatje aanhangt.

Dus dan toch maar liever zelf aan de slag. Gelukkig hoef je echt niet meteen het hele toilet te verbouwen en weken in de puinhopen te zitten. Je kunt dus prima een makkelijke renovatie van je toilet toepassen.

Toilet renovatie: wandpanelen plaatsen

Is het tegelwerk vreselijk ouderwets? Zitten er scheuren in? Dat is echt niet leuk als je ook van het toilet een mooie ruimte wilt maken, die helemaal past bij jouw woonstijl.

Maar ja, al die tegels eruit halen is ook zo wat. Zie je daar tegenop, maar erger je iedere keer weer groen en geel aan het tegelwerk? Dan is hier de oplossing.

Ga voor wandpanelen! Verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en ook geschikt voor natte ruimtes, zoals de badkamer. Dus zeker ook voor het toilet.

Veel soorten wandpanelen

Je kunt echt bij iedere woonstijl een wandpaneel vinden, want er is een heel grote variatie aan panelen. Ga je voor chique en kies je voor een marmerlook?

Of hou je meer van een spikkeltje of bijvoorbeeld van gemêleerd?

Hoe pas je wandpanelen toe?

Wandpanelen plak je eenvoudigweg over de tegels heen. Natuurlijk moet je wel de tegels goed schoon maken en zeker vetvrij. En je gebruikt een speciale lijm voor kunststoffen.

Verven van tegels

Een ander idee bij een makkelijke renovatie van het toilet is het verven van de tegels. Zorg wel dat je gaat voor echte tegelverf, want niet met iedere verfsoort kun je zomaar over tegels heen verven.

Lees goed wat de gebruiksaanwijzing is op de verfbus zelf. Maar vaak is het vooral een kwestie van ontvetten van de tegels. Waarbij je ook op de voegen moet letten.

De verf kan dan direct op de tegel aangebracht worden. Let even op of je bij jouw tegelverf eerst een primer moet gebruiken. Daarnaast zijn er soorten die aangemaakt moeten worden met een ander goedje wat erbij zit.

Beton ciré als onderdeel van je makkelijke renovatie van het toilet

Nog een ander prachtig idee is het aanbrengen van Beton ciré. Dit stucwerk breng je over je tegels heen aan. Of op welke oppervlakte je dat dan ook zou willen.

Het is waterdicht en gemaakt van gemalen kiezelstenen en zand. Mooi om te gebruiken op je wand, bij je wasbak, maar ook op de vloer! Door deze betonlook heb je een prachtige basis voor een industrieel wc-interieur.

Zeil op de vloer

Geen geld voor een nieuwe vloer? Een stuk zeil netjes op maat snijden en op je oude vloer leggen kan een uitkomst zijn! Het enige wat je hoeft te doen is het zeil vast tapen aan de ondergrond met tapijttape.

Lekker makkelijk en niet al te duur. En wie weet heb je voor een klein toilet zelfs wel genoeg aan een restant en bespaar je daarmee ook weer geld!

Een nieuw toilet: welke zijn er?

Eigenlijk draait alles in het kleinste kamertje toch om het toilet zelf. Deze vervangen is eigenlijk wel nodig als je echt een heel andere wc wilt hebben.

Kies een toilet wat echt bij jouw woonsmaak past, maar let uiteraard ook goed op of het wel past in jouw kamertje.

Heb je ook nog een fonteintje in het toilet? Dan is het mooi als de wc en het wasbakje dezelfde look delen.

Soorten toilet

Een nieuw toilet hoef je niet direct te halen bij een badkamerspecialist. Ook gewoon bij de bouwmarkt om de hoek verkopen ze deze. Maar welke soorten zijn er?

  • Duoblok toilet. Dit is een toilet die gewoon op de grond staat en de stortbak is hieraan bevestigd. In principe zit je dus met je rug tegen de stortbak aan als je op het toilet zit. Je zou ook kunnen zeggen dat het het oudste model is van allemaal. Maar juist bij eenvoudige renovaties wel zo makkelijk.
  • Inbouwtoilet. Hierbij is de stortbak (reservoir) niet zichtbaar, want deze wordt in de muur geplaatst. Natuurlijk staat dit heel mooi en bespaart het ruimte.
  • Hangtoilet. Hierbij hangt het toiletblok dus aan de muur. Ook nu wordt het reservoir in de muur verwerkt. Bij dit type wc moet je wel zelf een reservoir erbij kopen.

Makkelijke renovatie toilet: vooral omdat je iets anders wilt

Waarom ga je jouw toilet renoveren? Is het echt nodig of puur omdat je het niet mooi vindt? In het laatste geval zou je het jezelf ook minder moeilijk kunnen maken en vooral aan de slag kunnen gaan met een ander kleurtje verf en accessoires.

Heb je delen van het toilet die niet betegeld zijn? Even een lik andere verf eroverheen is zo gebeurd. Ook de deur kan je vast verven. Koop sfeervolle stickers voor op je toiletblok of voor op de tegels. Zeker bij tegels die maar 1 kleur hebben, kan dit een prima optie zijn!

Hoe start je met een makkelijke renovatie van je toilet?

We hopen dat je zo wat ideetjes hebt opgedaan.

Rest nog even de volgende tip: maak een plan! Hierin verwerk je de maten van je toilet, zodat je precies weet hoeveel je van de materialen moet hebben en hoeveel ruimte je hebt voor een nieuw toiletblok of het wasbakje.

Noteer wat je wilt vervangen en waarmee. Een moodboard maken is ook een prima idee, zodat je kunt ontdekken welke sfeer je wilt en welke kleuren.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven