Een toffe lounge tuin aanleggen met deze tips

Een lounge tuin is een tuin om heerlijk van het leven te genieten. Met je familie, vrienden of je gezin bij elkaar zijn in de tuin en uren met elkaar kletsen, muziek luisteren en de ondergaande zon begroeten. Als je zo gelukkig mag zijn dit te kunnen zien in je tuin natuurlijk.

Eigenlijk kan ik me niks beters wensen qua tuin dan dit. Dat is toch ongeveer wat je verwacht van een lounge tuin? Hoe maak je jouw tuin tot een dergelijk paradijsje? Wat zet je er wel of juist niet in?

Hieronder vind je tips over hoe je een lounge tuin kan aanleggen en welke materialen er passen in zo’n tuin.

lounge tuin aanleggen

Wat verwacht je van een lounge tuin?

Allereerst zal je moeten weten wat je precies wil met je tuin als je een lounge tuin wilt ontwerpen. Wil je er vooral luieren of juist volop vrienden ontmoeten?

Ga je voor avonden en avonden barbecueën of wil je juist een goed boek kunnen lezen in je hangmatje? Of een mix van dit alles natuurlijk.

We geven meerdere voorbeelden over wat mogelijk is in een tuin om de lounge sfeer te creërem en jij pikt er uiteraard die delen uit die voor jouw tuin ideaal klinken! Zo maak je je eigen droomplek waar je uren kunt genieten en wat helemaal op jouw lijf geschreven staat.

Ontspanning in je lounge tuin

Ontspanning is dus eigenlijk het thema van je tuin als je kiest voor loungen.

Dus kies je voor heerlijk meubilair, maar ook voor beplanting die prachtig is, maar waar je niet heel veel aan hoeft te doen.

De tuin is dan ook zeker geen kaal betegelde oppervlakte! Dan blijft er weinig over van een paradijs-gevoel vind je niet? Maar je kiest in een lounge tuin voor een stijlvolle inrichting, die onderhoudsarm is.

Lounge tuinset

Natuurlijk zijn de zogenaamde lounge tuinsets helemaal geweldig voor in je loungetuin. Omdat het meteen hét onderwerp van je tuin is, mag het best een groot oppervlakte van je tuin innemen.

Zorg voor een mooie aankleding rond en op je terras. Wat plantjes in potten kunnen het geheel net helemaal afmaken. Zorg dat je lounge tuinset groot genoeg is om alle mensen een plekje te kunnen geven.

Een lounge tuin straalt namelijk ruimte en overvloed uit. Heb je vaak vrienden of veel familie over de vloer, dan is het fijn als je niet eerst overal nog stoelen vandaan moet gaan halen.

Andere zitmogelijkheden in je tuin

Maar je kunt nog meer doen met zitplekken in je lounge tuin. Een hangmat is een heerlijke aanvulling.

Heb je bomen, dan is het een prachtig gezicht om de hangmat ook echt tussen bomen op te hangen. Heb je die niet? Dan zijn er gelukkig ook standaards voor te koop. Een extra brede hangmat heeft een heel andere uitstraling dan een 1-persoons.

En in je loungetuin mogen dit soort dingen best gewoon groot zijn!

Tuinkamer of overkapping

Bij grotere tuinen kan je eveneens denken aan een overkapping of zelfs een tuinkamer om zo nog langer van je tuin te kunnen genieten.

Regent het een beetje, dan is het helemaal geen reden om naar binnen te gaan! Natuurlijk kleed je dit ook allemaal prachtig aan en het is heel fijn als je ook hier een koelkastje kunt aansluiten zodat je niet eerst naar binnen hoeft om een drankje voor je vrienden te halen!

Wellness faciliteiten in de lounge tuin

Trek je het genieten nog verder door, dan zou je zelfs kunnen kiezen voor wellness in je eigen tuin!

De keuze hierin is behoorlijk groot en wat jij wilt is uiteraard heel persoonlijk. Een eigen sauna, een stock tank, hottub of misschien een bubbelbad? Het kan allemaal.

Heb je plek genoeg en kan je het financieel missen? Een verwarmd zwembad is helemaal the bomb in een lounge tuin!

Een lounge tuin ontwerpen

Ook een lounge tuin komt het beste uit de verf als je een mooi ontwerpplan maakt. Omdat het loungen hierbij het belangrijkste is in de tuin, begin je met de beste plek voor je terras op te zoeken.

Je kunt ook twee terrassen maken, zodat je altijd een fijne plek hebt om te zitten. Waarbij de meest gebruikte de mooiste/grootste lounge set zal krijgen.

Heb je bepaald waar de terrassen komen, dan kan je bedenken waar de planten komen en waar je gaat straten. Natuurlijk moet je dan ook gaan bedenken wat voor soort beplanting je wilt.

Er zijn geen specifieke planten voor dit soort tuinen. De enige aanbeveling is dat ze onderhoudsarm moeten zijn. En strakke lijnen zie je ook wel vaak terug in een lounge tuin.

Ook de verlichting verdient aandacht. Zorg ervoor dat de terrassen verlicht kunnen worden zodat je eveneens in het donker nog buiten kunt zitten!

De volgende vraag is welke erfafscheiding je neer gaat zetten of planten. Heb je ruimte genoeg, dan is een waterpartij zeker mooi. En dan kan je de tuin nog verder fraai maken met mooie accessoires.

Tip: kijk eerst eens welke lounge tuinset je graag wilt hebben en pas daar het terras op aan (in plaats van andersom!).

Loungen in de winter

Wil je ook in de winter van je tuin genieten? Kies dan voor All Weather kussens zodat je ook in de winter deze kussens buiten kunt laten liggen.

Uiteraard moet je altijd opletten dat je meubilair tegen de winteromstandigheden kan. Een terrasverwarmer is een aanrader en zorg dat je heerlijke plaids hebt zodat je lekker warm in de winter van je tuin kunt genieten!

Decoratie in je tuin

Decoratie is heel persoonlijk. Maar je kunt bij decratie in een lounge tuin denken aan mooie lampions voor verlichting.

Prachtige bloempotten voor de planten op en rondom je terras. En ook je hangmat kan een bijdrage leveren aan de sfeer door voor mooie, vrolijke kleuren te kiezen. Of juist voor een egale kleur, als je dat mooier vindt.

8334 102360 0
Bron: Lampenlicht

Een prachtige staande lamp doet ook veel ter decoratie en is daarnaast heel handig voor sfeer in de avond.

Een ander ding om het hele lounge-effect nog groter te maken is een tuinposter ophangen! Waar wil je dat je tuin op lijkt? Waar moet jij aan denken als je aan ontspanning denkt? Kies een tuinposter van een strandhuis of juist van een prachtig domein in Toscane…

Door een grote poster op te hangen haal je die sfeer nog meer naar je tuin toe! En het leuke is, je kunt er ook één laten maken van je eigen foto! Ben je verliefd geworden op het vakantiehuis van afgelopen zomer en wil je die sfeer vasthouden? Kies de mooiste vakantiefoto en laat daar een poster van maken.

Voorbeelden van een loungetuin

Inspiratie nodig? Dat kan! We geven je graag wat voorbeelden van mooie lounge tuinen.

Water past perfect in je loungetuin!

Een heel andere stijl, maar wel erg mooi. Strak en wit en met een buiten open haard…

Met groen en bamboepalen en niet te vergeten een klein fonteintje!

Een voorbeeld van je lounge set in de loungetuin. Dit kan zowel in je kleine achtertuintje, als in een grote tuin gerealiseerd worden.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven