LEGO opbergen; met LEGO spelen en makkelijk opruimen

Heerlijk speelgoed is het, LEGO®. We kennen het allemaal van onze kinderen, maar ook nog van onze eigen kindertijd toch? LEGO® gaat generaties mee en is alleen al daarom fantastisch om mee te spelen. Verder is het natuurlijk speelgoed dat de fantasie prikkelt en kinderen uitdaagt om creatief aan de slag te gaan. Maar LEGO opbergen en opruimen is hier in huis wel een dingetje.

Ik ging dan ook op zoek naar slimme manieren voor het opbergen van LEGO. Want dit speelgoed mag in een kinderleven niet ontbreken, maar het opbergen van LEGO kan een uitdaging zijn. Een fijn LEGO® opbergsysteem is dan wel handig. Want die LEGO® blokjes die slingeren anders overal in de woonkamer rond!

LEGO opbergen Bygglek

LEGO opbergen; de mooiste oplossingen om LEGO op te ruimen

Die LEGO® blokjes op de grond hè… dat is toch wel een dingetje. Wie heeft er niet ooit eerder met zijn blote voet op een LEGO® blokje gestaan? Wat kan dat zeer doen zeg!

Een goede methode en opbergplek voor dit speelgoed is dan ook van belang. We geven je graag de nodige inspiratie en starten met een compleet nieuw product: BYGGLEK.

LEGO opbergsysteem

IKEA BYGGLEK collectie; spelen en opruimen ineen

IKEA lanceert in samenwerking met LEGO® de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt.

IKEA en LEGO® zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar rondslingerend speelgoed brengt ook frustraties met zich mee. Bijvoorbeeld wanneer je met blote voeten op een LEGO® steentje gaat staan.

Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse steentjes op én maak je de mooiste creaties op, in en om de doos. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen – en volwassenen – de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld. BYGGLEK ligt vanaf vandaag in alle IKEA winkels.

LEGO opbergsysteem opruimen lego

Meer dan een opbergsysteem voor LEGO

De BYGGLEK opbergdozen en LEGO® steentjes zorgen voor uren speelplezier – en maken tegelijkertijd opbergen een stuk makkelijker.

De collectie laat zien dat een georganiseerd huis en creatief spel op een slimme manier gecombineerd kunnen worden. De dozen in verschillende formaten hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je LEGO® steentjes op de opbergdoos kan bouwen.

De BYGGLEK opbergdoos kan ook onderdeel zijn van een bouwwerk – zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip.

Er zitten geen specifieke instructies bij de dozen, want er is geen goed of fout in het gebruik. Wel zit er een aantal kleine items bij die het spel op gang kunnen brengen, zoals poppetjes en natuurlijk een hotdog. Want IKEA zonder hotdog is een gemiste kans nietwaar?

BYGGLEK biedt dus een perfecte oplossing om ruimte te creëren om te spelen en is tegelijkertijd een perfect LEGO opbergsysteem. Eigenlijk op eenzelfde wijze als dat IKEA altijd in staat is op opbergsystemen voor kleine ruimtes te bedenken.

8ea3d5503a5891e3625eb3fca1309d93
Bron: Pinterest

Houten opbergsysteem voor LEGO en ander speelgoed

Prachtig houten opbergsysteem voor LEGO en ander speelgoed. Zo is de kamer snel opgeruimd maar ziet de kast er ook nog eens modern uit voor in je woonkamer. Een leuk plantje erop en je hebt een prachtige eyecather. Voor andere opberg ideeën in de woonkamer lees je hier even verder.

ff486564fa7cbb79bfb62cc6b2fa1b94
Bron: Pinterest

3. Een plank op wielen onder het bed om LEGO op te ruimen

Bovenstaande pin komt van Made by Melissa en toont precies hoe wij dit vroeger ook deden. Alleen ik heb daar zelf natuurlijk weer geen foto van 😉 . Maar het is en blijft een top idee.

Je kan een grote plank op wielen pakken die je zo onder het bed schuift. Beschilder de plank, of plaats er van dat nepgroen op voor gras en je hebt een toffe LEGO wereld waar volop huizen gebouwd kunnen worden en attracties neergezet kunnen worden.

Rij hier met de LEGO friends tourbus doorheen of bekijk deze LEGO inspiratie ideeën voor meer creaties.

1b1ae5b7a93a75ed9d59e1158b1662ce
Bron: Pinterest

4. Bed met lade eronder

Simpel en effectief, zo’n bed met lade eronder. I rest my case!

Hier vind je kinderbedden met lade voor een goede prijs.

6958887b82ceb22931d835a0f4a5a4d1
Bron: Pinterest

5. Lego opbergdoos voor de kleine stukjes

Dit soort dozen zijn eigenlijk onmisbaar om je LEGO in op te ruimen. Vooral de kleine stukjes kunnen hier ideaal in uitgesorteerd worden. Zo wordt opbergen van LEGO een makkie.

Je vindt dit soort opbergdozen hier.

a8e4c0e0f6738857fb94c1dd90a869e8
Bron: Pinterest

6. LEGO aan de muur opbergen

Hoe leuk is dit idee om je LEGO op te bergen? Opruimen doe je in een wip en toch ziet het erg gezellig uit zo. Klaar om de volgende keer weer verder te spelen.

244219e1ca9f58ce06a4c7957616d6b4
Bron: Pinterest
bureau zo ingericht dat speelgoed goed opgeborgen kan worden en ook LEGO opgeruimd kan worden

7. Multifunctioneel: lades onder een bureau voor het opbergen van LEGO

Maak een bureau met lades eronder. Bovenstaande ladeblok komt bijvoorbeeld ook bij IKEA vandaan. Met een tafelblad erop heb je al een bureau en door daar aan de zijkant nog plankjes te maken heb je een perfect LEGO opbergsysteem voor het opbergen van je LEGO en eventuele autos. Te leuk!

d74113268b547171ef096bce18056f61
Bron: Pinterest

8. Voor de échte LEGO freak een LEGO opbergbox

De échte LEGO freak maakt het geheel helemaal af in LEGO stijl met deze opbergbox om het opbergen én opruimen leuker te maken. Dat kan op bovenstaande manier, maar ook onderstaande idee is prachtig voor in de woonkamer.

221d7e5229eeaa04c8b2adf1c1f684a4
Bron: Pinterest
Tafel met bouwplaten voor LEGO en opbergboxen erboven om op te ruimen

9. Netjes, clean en toch vrolijk opbergen van je LEGO

Altijd ready for takeoff! Met deze tafel heb je altijd een kant en klare plek om te spelen met je LEGO maar het vervolgens ook weer eenvoudig op te ruimen als je wilt. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon laten staan!

Verschillende kleuren LEGO sorteren in deze opbergboxen

10. Opberglades voor speelgoed waaronder LEGO

Heel mooi als je graag op kleur wilt sorteren. Iedere lade één kleur en je weet je LEGO blokjes snel terug te vinden na het opbergen.

Je vindt dit soort opbergdozen hier.

Wil je deze ideeën om je LEGO op te bergen graag bewaren op Pinterest? Gebruik dan onderstaande pin op een van je borden. Dan heb je ze zo weer teruggevonden!

bc92b85d97c08e2c4fba7e73fcedf4a3
Bron: Pinterest

11. Maak een LEGO wand aan de muur en zet een opbergbox op de grond

Geen ruimte voor een tafel? Maak een LEGO muur op bovenstaande manier. Ziet er ook nog eens heel gezellig uit!

0036a79f73b66dd22955484708401aa7
Bron: Pinterest

12. Creativiteit kent geen grenzen

Met bovenstaande mogelijkheid voor het opbergen van de LEGO weet ik zeker dat je je kind gelukkig maakt. Ziet er super uit toch?!

dcc4352a71f304b8ad3083f703a3e6d0
Bron: Pinterest

13. Tafel met glazen plaat voor het opbergen van LEGO

Bovenstaande tafel geeft niet helemaal aan wat ik bedoel, maar geeft wel een indruk. Als je een salontafel hebt met een glazen plaat en lades eronder, dan is het een kleurrijk idee om je LEGO op te bergen!

LEGO hoofd als opbergbox

14. Lego opbergboxen in allerlei formaten

Ga je liever voor een kant- en klaren LEGO opbergbox. Dan zijn die er voldoende te krijgen. Je vindt ze in de vorm van een LEGO blok, maar ook in de vorm van een LEGO hoofd, ook super leuk!

Deze opbergboxen koop je hier

44dd2d1532c9be4a3fbd7fdfd05f29ad
Bron: Pinterest

15. Tips voor het opruimen van je LEGO

Heb je LEGO gekocht in de winkel? Dan krijg je er ook altijd de instructieboekjes bij. Het is natuurlijk slim om dit samen te bewaren. Dus zo’n opbergkrat ziet er misschien niet zo leuk uit, maar je zorgt er wel voor dat de LEGO opgeruimd is mét het instructieboekje erbij. Zo weet je de volgende keer zeker dat je alles bij elkaar hebt.

Maar je kan natuurlijk ook je LEGO instructieboekjes opbergen in een foto album zoals hieronder.

e31f3c169af6c2c63c680b2cd226c39a
Bron: Pinterest
9a59cb8f241e53d7d703dae15071e73d
Bron: Pinterest

16. Kallax vakkenkast voor LEGO

Wie heeft er nog geen KALLAX vakkenkast van IKEA in huis? Ik denk dat een behoorlijk percentage van onze lezers zo’n kast in huis heeft. Wij hebben hem zelf ook gehad, maar inmiddels heeft deze een tweede leven bij een nieuw gezin gekregen.

Toch valt niet te ontkennen dat deze kast zeer geschikt is voor het opbergen van LEGO. En het ziet er nog gezellig uit ook.

1beb34d514d2c1a8fa23d8ac687bac20
Bron: Pinterest

17. Een open wandkast voor uitstallen en opbergen LEGO

Geen opbergbox of doos voor je LEGO, maar gewoon een leuke wandkast op je slaapkamer of in de woonkamer vol met LEGO. Handig als je iedere dag weer verder wilt spelen.

Je koopt dit soorten open wandkasten bijvoorbeeld hier online

lego opbergen en opruimen, ideeën en tips

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

1 gedachte over “LEGO opbergen; met LEGO spelen en makkelijk opruimen”

  1. Waarom bergt iedereen LEGO op kleur op?
    Het is veel gemakkelijker om een geel blokje 2×2 te vinden in een bak 2×2…
    Dan een geel blokje 2×2 tussen een heleboel andere gele elementen.

    Dus volgens mij opbergen volgens de vorm van de stenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven