Landelijke binnendeuren combineren met een modern en industrieel interieur

Even geleden liet ik jullie de nieuwe looks van ons opgeknapte toilet al zien. Maar wat ik toen niet duidelijk heb laten zien is de buitenkant van het toilet en de keuze die we hierbij gemaakt hebben voor landelijke binnendeuren. We zijn gegaan van een klassieke deur, naar zwart, naar een landelijke binnendeur.

Wil je meer zien over de mogelijkheden van landelijke deuren en een modern en industrieel interieur? Lees dan zeker dit blog vol inspiratie en tips.

landelijke binnendeuren van eikenhout
Als ik deze foto zo zie kan ik me geen betere keuze voorstellen dan deze landelijke houten binnendeur

Waarom een industrieel of modern interieur combineren met landelijke binnendeuren?

Daar kan ik heel kort over zijn. Een landelijke binnendeur brengt warmte in je interieur. En juist een strak, modern interieur of een wat ‘harder’ industrieel interieur hebben behoefte aan een warme touch. Die warme touch zorgt ervoor dat je interieur ook gezelligheid uitstraalt. En een gevoel van thuiskomen geeft.

Onze landelijke binnendeur komt bij Cottageworld vandaan. Zij hebben onze eiken houten binnendeur op maat gemaakt en boy, wat ben ik blij met het resultaat!

Niet al onze binnendeuren zijn overigens van eiken hout. We hebben ook stalen binnendeuren met glas erin, en juist de combinatie van deze binnendeuren vind ik zo tof.

Het harde staal van de binnendeuren, maar ook van de stalen balken in de keuken en woonkamer, én de betonlook vloer combineren perfect met deze eiken houten binnendeur.

Ik laat je graag even zien hoe de verandering heeft plaatsgevonden en wat het resultaat is.

Van klassieke oude binnendeuren naar zwarte landelijke binnendeuren

Je zal het misschien niet geloven, maar toen we dit huis kochten waren alle binnendeuren donkerbruin. Lekker klassiek. Hieronder zie je de klassieke houten binnendeur die oorspronkelijk in het toilet in de bijkeuken zat.

klassieke binnendeur
De oude deur van het toilet

Vorig jaar hebben we de woonkamer, keuken en de bijkeuken verbouwd. We hebben er veel muren uitgebroken, maar ook deuropeningen dichtgemaakt (zoals de open deur die je nu nog op deze foto ziet) en deuropeningen op een andere plek gemaakt.

Verder hebben we de tegels in de bijkeuken eruit gehaald, een nieuw plafond in alle kamers gemaakt en een nieuwe pvc vloer gelegd door heel het huis.

Na die verbouwing was de deur van ons toilet nog steeds een klassieke houten deur die uiteraard totaal niet paste bij de rest. Het toilet moest nog opgeknapt worden, maar ik kon zolang niet wachten en heb de bestaande deur destijds voorzien van een likje verf.

houten binnendeur zwart geverfd
Hier heb ik de deur zwart geverfd en de deuropening die oorspronkelijk rechts zat is al dicht gemaakt. Hier staat nu een voorraadkast tegenaan, met wijnpaal.

Door deze tijdelijke aanpassing van de toiletdeur konden we weer even vooruit, maar ik miste de match met de rest van het interieur en vooral ook de warmte die landelijke binnendeuren kunnen geven aan het geheel.

Dus je snapt wel hoe blij ik ben met die mooie eikenhouten toiletdeur die we nu hebben, niet?

eikenhouten landelijke binnendeur

Landelijke binnendeur met moderne uitstraling

Om ervoor te zorgen dat de landelijke binnendeur wel een moderne touch kreeg hebben we gekozen voor het rechte lijnenspel van de planken aan de buitenzijde van de deur.

De deur kan met ingefreesd slotgat aangeleverd worden zodat je er zelf vrijwel niets meer aan hoeft te doen.

Doordat we het kozijn hier zwart geschilderd hebben en ook gekozen hebben voor zwart deurbeslag komt industrieel en landelijk hier gelijk weer bij elkaar.

Niet alleen de buitenzijde van de deur is overigens prachtig. Ook de binnenzijde van deze deur mag er zijn. Juist doordat ik ervoor gekozen heb om ons toilet een soort van hotel chic te maken (met een twist) past deze eikenhouten binnendeur in landelijke stijl daar uitstekend bij. Kijk maar.

houten binnendeur in landelijke stijl

Ons hele toilet is zwart aan de binnenzijde en daardoor best donker. De landelijke binnendeur zorgt ervoor dat dit zwart weer ‘gebroken’ wordt waardoor deze deur ook echt een eyecather is.

En de twist? Oja, die zit hem in het fotobehang 😉 .

eikenhouten binnendeur

Andere type eiken houten binnendeuren met een landelijke uitstraling

Vind je onze eiken houten binnendeur niet landelijk genoeg? Niet getreurd! Ze hebben bij Cottageworld nog veel meer modellen eikenhouten binnendeuren, kijk maar.

binnendeur eikenhout cottageworld
binnendeur eikenhout cottageworld p voor
binnendeur eikenhout cottageworld s h2

Welke vind jij het mooiste?

Meer inspiratie van houten binnendeuren in een modern of industrieel interieur

Bovenstaande deuren zijn weliswaar kastdeuren, maar je ziet in een oogopslag dat deze deuren de warme uitstraling geven aan de volledige ruimte.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven