Koelkast organizers, tips om je koelkast goed in te richten

De koelkast goed organizen  is voor veel mensen een lastig issue, maar met koelkast organizers wordt dat een stuk makkelijker. Kan jij ook wel wat tips gebruiken om dat ding beter in te richten? Lees dan snel verder!

koelkast organizers om je koelkast goed in te richten

Koelkast organizers voor meer plezier in je leven

Ken je het probleem: je koelkast is altijd te klein? Nee, geen nood, met handige koelkast organizers kan je op een slimme manier alle ruimte in je koelkast benutten! Wat is een koelkast organizer? Waar koop je ze? En als we dan toch bezig zijn: hoe ‘richt’ je je koelkast in je keuken het beste in? Je leest het hier allemaal.

Waarom een koelkast organizer kopen?

Een koelkast organizer is niks anders dan een handig bakje waarin je dingen kunt bewaren. Doordat je met deze bakjes bepaalde artikelen handig bij elkaar kunt houden of misschien wel kan stapelen, kan je meer kwijt in je koelkast én weet je precies waar welke etenswaren gebleven zijn.

Een organizer kan je natuurlijk ook in een gewone keukenkast (of eigenlijk iedere kast) gebruiken. Daarnaast kan je zo ook bepaalde etenswaren gescheiden van elkaar houden, waardoor het minder snel zal bederven. En je kunt met de bakjes er ook voor zorgen dat het langer vers blijft.

Eigenlijk zijn ze onmisbaar in je huishouden. Redenen genoeg dus om met koelkast organizers aan de slag te gaan.

Welke voordelen biedt een organizer?

Een organizer biedt voordelen, zoals:

  • Alles ligt netjes op zijn plek.
  • Je kunt sneller schoonmaken, want je hoeft enkel de bakjes eruit te halen en niet alle producten apart.
  • Je kunt goed sorteren. Dus bijvoorbeeld alle vleeswaren bij elkaar in een organizer en bepaalde groente in een andere.
  • Je kunt meer kwijt in de koelkast omdat je met de bakjes meer ruimte kunt benutten.
  • Sommige organizers beschermen je eten tegen bederf.

Verschillende soorten organizers

Je kunt kiezen tussen verschillende koelkast organizers. Er zijn er die speciaal geschikt zijn voor de vriezer. Maar ook die puur voor een koelkast (of keukenkastje) bedoeld zijn. We bespreken er een aantal voor je. Daarnaast heb je allerlei verschillende vormen die handig kunnen zijn.

koelkast organizers in langwerpige formaat
Bron: Blokker

Vierkante of langwerpige koelkast organizers

Organizers voor de koelkast kunnen verschillende maten en vormen hebben. Zo heeft Blokker bijvoorbeeld verschillende afmetingen, zodat je ieder hoekje optimaal kunt gebruiken. Vaak zijn ze vierkant of langwerpig. En omdat ze doorzichtig zijn kan je ook nog zien wat erin zit.

Kien het zo uit dat je alle ruimte kunt vullen met de bakjes!

langwerpige bakken met deksel voor in de koelkast
Bron: Blokker

Koelkast organizers met deksel

Een bak met een deksel heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Hierdoor kan je je spullen nog schoner bewaren. Daarnaast zijn deze bakken stapelbaar en ook dat kan heel handig zijn. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en natuurlijk met een handig handvat zodat je hem zo uit de koelkast kan trekken.

koelkast organizer draaiplateau
Bron: Blokker

Draaiplateau organizers

Dit is een van mijn favoriete koelkast organizers, een draaiplateau. Ook die heeft Blokker in het assortiment.

Het is ideaal om op die plekken te gebruiken waar je niet goed bij kunt komen. Je kunt hem helemaal ronddraaien en daardoor kan je het gewoon in je koelkast of kastje laten staan en hoef je niet eerst alles weg te halen om het bakje uit de koelkast te halen om zo bij de inhoud te kunnen.

Handi voor in een hoekkastje bijvoorbeeld, maar ook voor onze koelkast vind ik het een uitkomst. Deze koelkast organizers zorgt er namelijk voor dat ik al die kleine rot felsjes die bovenin staan niet eerst weer allemaal hoef weg te zetten om het achterste flesje te pakken.

Je draait het plateau gewoon en hoppa, daar heb je je flesje of potje sambal te pakken. Ideaal!

rekjes om je koekast te organiseren
Bron: Blokker

Rekjes als koelkast organizers

Naast bakjes en draaiplateaus kan je ook je koelkast ‘organizen’ met rekjes. Met een verdeler, bijvoorbeeld, waar je kleine artikelen handig in kunt bewaren.

Het mandje of rekje is in tweeën gedeeld, waardoor je de kleine zaken overzichtelijk houdt en het heeft een handvat zodat je het makkelijk uit de koelkast kunt trekken.

Ook handig om bijvoorbeeld je tomaten of ander fruit in op te bergen dat liever een beetje ‘gelucht’ ligt in plaats van in een dichte bak.

Waar bewaar je welke artikelen in een koelkast

Niet alle producten die je in een koelkast moet bewaren hoeven op dezelfde temperatuur bewaard te worden. Vandaar dat het slim is om een goede verdeling van de producten in de koelkast aan te houden met je organizers.

De koelkast op 4 graden zetten is wat meestal aangeraden wordt. Bij de meeste koelkasten zal er enig verschil zijn in de temperatuur op de verschillende plekken in de koelkast.

Onderin de koelkast

Over het algemeen zal onderin de temperatuur het koudst zijn en het is dus slim om daar die etenswaren te bewaren die het koudst moeten blijven, zoals rauw vlees en vis.

Op de middelste planken van je koelkast

De middelste planken zijn ideaal voor producten die wel koel bewaard moeten worden, maar niet meteen onder de 4 graden. Melk is bijvoorbeeld een prima product om hier te bewaren. Maar dat zou ook in de deur kunnen.

Maar je kunt ook denken aan eieren, kaas of yoghurt.

Producten die je bovenin de koelkast kan bewaren met je organizers

Bovenin vind je de minst koude planken en hier leg/zet je broodsalades of bijvoorbeeld geopende potten neer. Je zou ook aan frisdrank kunnen denken.

In de lades van je koelkast

De lades zijn vooral geschikt voor groente en fruit, die je het beste apart van elkaar in een lade stopt. En let op: sommige vruchten of groenten kan je beter op een andere plek bewaren.

En in de deurtjes kan je je sauzen kwijt. En, zoals al gezegd, de melk of yoghurt. Maar ook bijvoorbeeld de halvarine. Bij Het Voedingscentrum kan je prima lezen hoe je het beste etenswaren bewaard.

Waar koop je koelkast organizers?

Het is niet ingewikkeld om goede koelkast organizers te kopen. Je kan naar een winkel als Blokker gaan en zo de meest geschikte bakjes uitzoeken, zoals we je hierboven hebben laten zien.

Maar natuurlijk zijn er naast fysieke winkels ook heel veel webshops te vinden die dit in hun assortiment hebben. Let dus op de maat en of het geschikt is voor de koelkast of de vriezer.

Heeft een bepaalde winkel niet de maat die jij nodig hebt? Dan zou ik gewoon nog even verder zoeken voordat je koopt. Want als je toch ergens die maten kunt vinden waardoor je nog meer kwijt kunt…dat is toch mooi meegenomen!

Weg met de troep in je koelkast

Koop verschillende organizers en probeer zo de ruimte in je koelkast zo efficiënt mogelijk in te richten! Is alles keurig netjes opgeruimd en de koelkast fijn ingedeeld, dan zal dit alleen maar prettiger werken.

Zoals beschreven biedt het meerdere voordelen en daarmee kan zelfs het koken een fijnere aangelegenheid worden omdat alles lekker vers blijft en je precies weet waar je wat kunt vinden.

Op deze manier heb je waarschijnlijk ook minder last van producten die over de datum zijn. Bij mij is dat daariplateau daar in ieder geval wel een handig hulpmiddel voor. Ik zie nu sneller wat we nog in de koelkast hebben staan dan voorheen.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven