Een kleine vijver aanleggen in je tuin

De vijver is weer terug van weggeweest. En dat is maar goed ook. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de mens is een vijver in de tuin een uitstekend idee. En zelfs als je een kleine tuin hebt dan kan een vijver vaak prima. Een kleine vijver aanleggen in je tuin is dan de oplossing. En daar zijn verschillende ideeën voor, kijk je even mee?

Kleine vijver maken in je tuin; van design tot natuurlijke aanleg

Smaken verschillen natuurlijk en dat is maar goed ook. Sommigen hebben een tuin vol met bloemen en planten, goed voor de beestjes en ook goed voor de mens.

Maar wat nu als je helemaal geen groene vingers hebt en eigenlijk niet teveel tijd aan je tuin kwijt wilt zijn? Dan kan je nog steeds een hele mooie tuin maken met een kleine vijver erin. En een vijver in de tuin is écht een goed idee, want van een beetje water wordt iedereen happy. Zeker als er nog een klein kabbelend geluidje uit voort komt 😉 .

Helemaal zen in eigen tuin

De biodiversiteit bevorderen door meer water en groen in de tuin is hard nodig. Vandaar ook dat we tuinbezitters graag inspireren voor een kleine vijver aanleggen. En dat wordt extra makkelijk maken als je kant-en-klare vijvers, watervallen en -ornamenten gebruikt.

kleine vijver aanleggen met Quadro Wood

Quadro – terrasvijver waar je vierkant achter staat

De veelzijdige, rechthoekige Quadro vijverbakken kunnen worden ingegraven maar ook bovengronds geplaatst worden met een bijpassende, kant-en-klare houten ombouw. Het kleinste model heeft een afmeting van slechts 106 x72 cm en vraagt dus weinig ruimte.

De Quadro vijvers van Ubbink zijn gemaakt van zwart polypropyleen, een sterk materiaal dat ook voor zwembaden wordt gebruikt.

De Ubbink Quadro vijvers zijn verkrijgbaar in drie formaten vanaf € 91,00, het bijpassende Quadro Wood Frame is verkrijgbaar vanaf € 195,00.

Kleine vijver aanleggen in de tuin

Iris – een kleine vijver aanleggen voor een tuinparadijsje op minder dan 1m2

Dit model vijver is vernoemd naar Iris, de Griekse godin van de regenboog. Deze weelderige, voorgevormde vijverbakken zijn ideaal voor wie graag zijn creativiteit wil gebruiken, maar ook voor gemak kiest. De kant-en-klare vijver is verkrijgbaar in drie vormen/afmetingen.

Het grote verschil met de Quadro is natuurlijk dat deze kleine vijver ingegraven dient te worden bij het aanleggen. Wil je liever een opbouw vijver? Dan is deze wellicht iets minder geschikt.

De vorm vinden wij wel weer een grote plus voor een wat landelijkere uitstraling. Heel gezellig voor in een tuin waar geleefd mag worden.

Het kleinste model neemt minder dan 1m2 in beslag en is 40 cm diep. Verkrijgbaar vanaf € 94,00.

kleine waterval in de tuin met of zonder vijver, de Niagara Wall met LED verlichting

Niagara Wall LED watervalelement  – stijlvolle waterval met sfeerverlichting

Twijfel je nog of je wel echt een kleine vijver wilt aanleggen in de tuin? Maar wil je wél graag kabbelend water? Wat vind je dan van dit stijlvolle waterelement?

Decoreer een robuuste, stoere muur of een strak betegelde wand met het Niagara Wall LED watervalelement. Hiermee creëer je een stijlvolle waterpartij met ledverlichting. Het element is gemaakt van geborsteld roestvrij staal, dat bestand is tegen chloor en zout en een krachtige en gelijkmatige waterfilm het reservoir in stort. Het is een plaatje toch?

De Niagara Wall LED kan worden ingemetseld of worden ingebouwd, maar kan ook op een ondergrond bevestigd worden, zoals op een muurtje. De Niagara Wall LED is verkrijgbaar in 30, 60 of 90 cm breed vanaf € 192,00 en komt met een strip ledverlichting in warm wit.

Je vindt bovenstaande items om een mooie kleine vijver aan te leggen bij Ubbink.

Meer inspiratie voor kleine vijvers in je tuin aanleggen

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven