Nieuwe keukentrends;

Waar vorig jaar zwarte keukens helemaal the bomb waren gaan de nieuwe keukentrends 2024 weer meer richting houttintten. We blijven echter wel in de donkere hoek als het over trends in de keuken gaat door de houttinten te combineren met een donker kleurenpallet.

Ook de kleuren beige en taupe komen veel terug in het keukenbeeld van dit moment.

Keukentrends 2024; de nieuwste keukentrends op een rijtje

Overweeg je de investering in een nieuwe keuken? Het ontwerpen van een moderne keuken is niet eenvoudig, met het brede scala aan keukenapparaten, materialen en kleuren die je tegenwoordig kunt kiezen.

Zeker niet als je graag mee wilt gaan met de nieuwste keukentrends, maar tóch een keuken voor de lange termijn wilt uitkiezen is het lastig keuzes maken.

Naast de verschillende moderne keukens, kan ook een design- of bijvoorbeeld landelijke keuken het overwegen waard zijn. In dit artikel lees je hoe je tot een fraai keukentontwerp komt én hoe je daarmee de keukentrends 2024 kan toepassen.

keukentrends 2024

Donker hout gecombineerd met donkere tinten en metaal

We zien nog steeds de latjes structuur terug in de huidige keukentrends, alleen wordt er momenteel veel voor de donkere uitstraling hierin gekozen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur walnoot. Hiermee komt klassiek en modern bij elkaar.

Daarnaast worden ook metaalsoorten als rvs en koper gecombineerd met het donkere hout in de keuken.

Keukenstijlen voor het ontwerp; marmer is back

Een eerste stap bij het ontwerpen van een keuken is het kiezen uit de verschillende keukenstijlen zoals de moderne, landelijke of bijvoorbeeld design keuken die al vernoemd werden. Andere stijlen die je zou kunnen overwegen zijn een tijdloze-, een industriële-, een houten- en bijvoorbeeld betonnen keuken.

Wat hierbij direct opvalt is het brede gebruik van natuurlijke materialen in keukens anno 2024. Dat is niet voor niets, daar het gebruik ervan verschillende voordelen biedt. Denk aan het warme karakter van de robuuste houten keukenkasten. Of denk aan de duurzaamheid van een materiaal als beton of graniet. Deze keukens blijven lang mooi.

keukentrends 2024 marmeren aanrechtblad

Ook de marmerlook in aanrechtbladen is niet weg te denken uit de huidige keukentrends 2024. Combineer dat met donkere keukenkastjes en chique en trendy is het eerste waar je aan denkt!

Beige en taupe in je nieuwe keuken

Hou jij écht niet van donkere kleuren, of past het totaal niet in je huis? Dan heb je geluk want in de nieuwte keukentrends komt ook beige voor! En daarmee kan je een fijne lichte uitstraling creëren in je keuken.

beige keuken in de nieuwste keukentrends

Op zoek naar de juiste materialen en kleuren 

Natuurlijke materialen blijven in trek. Ze zijn duurzaam, hebben een warme uitstraling en passen bij de luxe uitstraling die men moderne keukens vaak probeert te geven. Maar ook deze beige keuken heeft een tijdloze uitstraling.

Op deze manier is de keuken ook over vijf of tien jaar nog passend bij de interieurstijlen die dan veel gebruikt worden. Het maakt hierbij niet uit of dat een moderne, landelijke of bijvoorbeeld sterk industriële stijl is. Waar beige ‘vroeger’ als ouderwets en saai bestempeld werd is het nu een van de meest trendy kleuren in 2024.

Gezellig en functioneel gaan in één hand bij de keukentrends 2024

Al jaren genieten we van de woonkeuken in ons huis. Een open keuken is nog steeds in trek en zorgt voor veel gezelligheid en woongenot.

De leefkeuken staat centraal in huis en hier verzameld het gezin zich met vrienden of familie om fijne momenten en herinneringen te creëren. Ook in de keukentrends van 2024 blijven we dit beeld terug zien.

De keuken dient functioneel te zijn om fijn in te koken, maar zal zéker onderdeel van de woning blijven. Kies dus niet alleen voor een goede afzuigkap maar zorg dat de keuken zeer goed integreert in de rest van het huis.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven