Keuken inspiratie

Keuken inspiratie

Inspiratie voor de inrichting van je keuken vinden is al een leuke zoektocht op zich, net als voor je woonkamer. Het is heerlijk om te zien hoe gezellig keukens eruit kunnen zien, waardoor het vanzelf ook bij jou begint te kriebelen om iets aan je keuken te gaan doen.

Of je doet informatie en inspiratie op voor je nieuwe keuken. Ook wij helpen je hierbij met uitéénlopende artikelen die je op deze site kunt vinden. Waar let je op bij het kopen van een keuken? Welke mogelijkheden zijn er? Wat voor verschil maakt het materiaal en de kleurstelling?

Wat zijn de nieuwste snufjes voor in de keukens? Je komt het hier allemaal tegen!

Het kopen van een keuken

Ga je verhuizen, verbouwen of is je keuken aan vervanging toe? Dan kan je heerlijk ‘los’ gaan en echt kiezen voor hele nieuwe dingen.

Je hoeft dan immers geen rekening meer te houden met al bestaande onderdelen van je inrichting. Kies voor een keuken waar je blij van wordt en waarmee je het tot een vertrek maakt waar je graag verblijft!

keuken inspiratie

Waar let je op bij het kopen van een keuken?

Er zijn veel dingen die om de hoek komen kijken als je een keuken gaat kopen. Kortweg kan je zeggen dat je let op:

  • De afmetingen van je keuken: aan de hand daarvan kan je bepalen welke kastjes je kwijt kunt en bijvoorbeeld hoe groot je aanrecht kan zijn
  • De kleuren: besef dat kleuren iets doen met de beleving van de ruimte! Kies dan ook niet zomaar een kleur enkel omdat je het mooi vindt. Sta erbij stil of de kleur de ruimte niet te klein laat lijken of dat het een hele koude sfeer geeft (om maar iets te noemen)
  • Welke materialen gebruik je? Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Het is aan jou wat je hieraan belangrijk vindt
  • Welke apparatuur wil je minimaal in je keuken hebben?
  • Hoe zit het met de verlichting?
  • Zorg voor een goed werkzame indeling én 1 die veel kastruimte biedt
  • Welke interieurstijl hou je van?
  • Uiteraard is er het kostenplaatje…

Juiste keuze maken bij een keuken

Een keuken is niet zomaar iets. Het vraagt om veel dingen en kost daarbij ook nog eens behoorlijk veel. Daarmee snap je ook wel dat je niet zomaar over 1 nacht ijs gaat en je zeker wil weten dat je vele jaren zult genieten van je keuken.

Inspiratie opdoen voor een keuken is dan ook heel belangrijk. Want net als bij een badkamer geef je maar een keer zoveel geld uit.

Bereid je dus goed voor en weet wat je koopt. Door meerdere zaken te bezoeken kan je al een beter beeld krijgen van wat er mogelijk is. Maar uiteraard is het surfen op internet ook een prima plan om zo al een idee te krijgen.

Moodboard maken met keuken inspiratie

Kom je er eigenlijk niet zo goed uit wat je nu mooi vindt? Het kan helpen om een moodboard te maken. Zo kan je de kleurstelling gaan vinden, maar ook de stijl van je keuken.

Denk hierbij ook aan de kleinere details zoals het soort grepen op de kastjes of het materiaal van je kraan. Knip uit wat je mooi vindt en maak er iets moois van.

Ben je er voor jezelf uit? Dan is het ook slim om je moodboard mee te nemen naar de winkel! De verkoper heeft dan een goed beeld van jouw ideale keuken en kan je dan heel goed adviseren en inspireren in de mogelijkheden.

Meten van je keuken

Zorg dat je de maten van je keuken heel precies weet. Het kan immers net een kastje extra of juist minder betekenen. Uiteraard laat je het goed opmeten als je overgaat tot koop.

Wil je niet alleen kastjes en werkbladen aan de muurkant, maar ook in de ruimte zelf dingen plaatsen, zoals een kookeiland? Vergeet dan niet dat er wel genoeg ruimte moet zijn om te kunnen lopen.

Inspiratie opdoen en online ontwerpen van je keuken

Er zijn sites van keukenmerken die een ontwerptool online hebben staan. Zo kan je al voor jezelf wat online uitproberen en zo een keuken ontwerpen. Dit kan je lekker op je gemakje thuis doen, zonder dat er al een verkoper in je nek staat te hijgen.

Spelen met mogelijkheden en inspiratie zonder dat iemand zit te pushen om een keuken te verkopen. Heb je een leuk idee gekregen? Dan weet je alweer beter wat je ideeën hierin zijn en kan je dit laten zien aan de verkoper.

Apparatuur uitzoeken

Naast de nodige vragen rondom kleur, stijl en maten, komen er ook nog de vragen langs over de apparatuur die je wilt.

Ook dit is een puntje om even bij stil te staan. Stel dat je graag en veel bakt, dan is een aparte, grote oven een fijne optie. Doe je dit praktisch nooit, dan kan je die ruimte wel beter gebruiken.

Alleen jij bepaalt hierin wat je nodig hebt en wilt. Sta dus even stil bij wat je allemaal wilt kunnen doen in je keuken naast dat de inspiratie leuk is.

Verder kan je je ook afvragen of je de apparatuur wilt kunnen zien (en dus kies je voor spullen die je mooi vindt, maar misschien hangt hier dan wel een extra kostenpostje aan) of dat je het juist niet wilt zien.

Een koelkast is hierin een mooi voorbeeld. Kies je voor een inbouwkoelkast of voor een mooi, stoer model die in alle glorie mag stralen in je keuken?

Inspiratie om een keuken op te knappen

Is je keuken nog wel goed, maar wil je hem graag opknappen? Natuurlijk biedt dat ook leuke mogelijkheden en kan je ook dan je laten inspireren via onze site.

Hoe verf je bijvoorbeeld een keuken, hoe kies je nieuwe apparatuur of wat doet een nieuw kleurtje met de sfeer van je keuken?

Tipje voor je budget

Ga je de keuken opknappen of krijg je een nieuwe keuken? Geld heb je er sowieso voor nodig. Wees slim en vergelijk aanbieders onderling.

Laat bij meerdere winkels een offerte opmaken en let er dan wel op wat er allemaal wel en wat niet bij inzit, zodat je het ook goed kunt vergelijken met elkaar.

Het is vrij gewoon om, om een korting te vragen. Ligt misschien niet helemaal in onze aard, maar bij het kopen van een keuken is het vrij normaal om het te proberen.

Is de prijs te hoog, dan is het fijn om al te weten welke dingen er beslist wel in moeten zitten en welke dingen je eventueel kunt schrappen of dat je naar minder dure varianten zal gaan kijken.

Scroll naar boven