Karwei kleur van het jaar

De trendkleur van Karwei voor 2024 is bekend. Het is California Mauve. Wat is het voor kleur? Welke sfeer straalt het uit en waar kan je het dus mooi voor gebruiken? Met welke kleuren kan je deze Karwei kleur van het jaar combineren?

karwei kleur jaar 2024

California Mauve, Karwei kleur van het jaar 2024

California Mauve klinkt mooi als Karwei kleur van het jaar 2024. Maar heb je ook meteen een idee welke kleur dit dan is?

Je zou het een lila-grijze kleur kunnen noemen, die volgens Karwei je in gedachten meeneemt naar de Canyons, de woestijn of landschappen die terra kleuren herbergen. En dan met name als je het combineert met het avontuurlijke trendpalet.

Het is een wat donkerdere tint dan de Sweet Embrace van Flex kleur van het jaar 2024.

Kleurenpalet om California Mauve mee te combineren

Het trendpalet waar we het nu dus over hebben bestaat uit Wheatgrass Grey, Mushroom Beige, Blanket Brown, Burgundy Red, Djon Brown en dus California Mauve.

Mooie kleuren die de eerdergenoemde landschappen prachtig illustreren. Uiteraard maakt het heel veel uit welke kleuren je uit dit palet kiest om de Karwei Kleur van 2024 mee te combineren.

Ga je voor de lichte varianten of juist voor een combinatie met de bruine en rode kleuren? Ook alle kleuren gebruiken kan om er een bont, maar o, zo mooi kleurrijk interieur van te maken.

karwei kleur van het jaar 2024

Geschikt voor meerdere interieurstijlen

Hiermee is het dus ook meteen duidelijk dat deze prachtige grijs/lila kleur geschikt is voor meerdere woonstijlen.

Het is prima te gebruiken bij ‘zachte’ wooninterieurs, maar ook juist bij de warme of zelfs natuurlijke kamers. Door de juiste combinatie te gebruiken van de kleuren uit het palet kan je heel veel kanten op!

Zachte kleurenmix bij Karwei kleur van het jaar

Hou je van een rustige, serene sfeer in je huis of heel specifiek in een bepaalde ruimte? Dan kan je zeker uit de voeten met California Mauve en het kleurenpalet.

Combineer de Mauve-kleur met de beige en/of grijze kleur uit het palet. Prachtig in je slaapkamer. Waarbij de California Mauve een mooie sfeer aan je kamer geeft als je het op je muur verft.

De lichtere grijskleur kan je bijvoorbeeld gebruiken om je kozijnen mee te verven. Of maak het net spannender door voor beige te gaan en gebruik het Wheatgrass Grey voor bijvoorbeeld kleine meubeltjes.

Probeer de kleuren en Karwei kleur van het jaar ook terug te laten komen in het textiel. Dus in eventuele gordijnen, het beddengoed, kussentjes of misschien heb je wel een vloerkleed.

Accessoires hou je ook in dezelfde lichte en zachte kleuren om er een mooi geheel van te maken.

karwei kleur van het jaar

Avontuur in huis met California Mauve

Mix de bruine en rode tinten van het Karwei kleur van het jaar palet met California Mauve en maak zo een warm interieur waarbij je vanzelf in gedachten terechtkomt in avontuurlijke landschappen.

Combineer het met veel planten en natuurlijke materialen. Je zou bijvoorbeeld je deuren in het prachtige Burgundy Red kunnen verven en je muren de Mauve kleur geven.

De kozijnen zou je dezelfde kleur als de deuren kunnen geven of je gaat juist voor een spannend geheel. Kies dan voor één van de bruine tinten.

Heb je het geluk dat er werkjes in je deur of kozijnen zitten, zodat je heel mooi meerdere kleuren kunt gebruiken? Doen!

karwei kleur van het jaar 2024 California Mauve

Alle kleuren gebruiken

Uiteraard zou je ook de donkere en lichte kleuren met elkaar kunnen gebruiken.

Zo voorkom je dat het geheel te rustig naar je zin wordt, maar ook weer niet te donker. Het is natuurlijk maar net waar je zelf van houdt want alle drie de mogelijkheden hebben hun eigen mooie sfeer.

Om even een combi voorbeeld te geven: verf de muren met mauve, de kozijnen in Wheatgrass Grey en gebruik Burgundy Red als opvallend detail voor een houten dekenkist of meerdere meubelstukken. Of gewoon de deur natuurlijk.

Jaren zeventig

Karwei geeft zelf nog als voorbeeld om je kamer om te toveren tot een seventies-kamer door op het kozijn Wheatgrass Grey te smeren.

De trendkleur gebruik je voor de muur, waarbij je een deel echter grijs maakt. Door de Blanket Brown tint in je behang te laten terugkomen en in accessoires heb je een mooi geheel.

Natuurlijk ga je dan voor een behang met zo’n echt jaren zeventig motief!

kleur van het jaar Karwei

Eén muur in een andere Karwei kleur van het jaar

Uiteraard is het ook nu mooi om één muur een andere kleur te geven in je kamer.

Misschien heb je leuke hoekjes in je kamer waar juist een andere kleur een bijzonder effect geeft. Hiervoor zijn zeker de bruine en rode varianten heel geschikt.

Heb je een klein zithoekje ergens staan? De muren bij die hoek een andere kleur geven kan het hoekje net iets extra’s geven.

Wij zelf hebben veel ramen in onze kamer. Tussen twee ramen (in een hoek) hebben wij onze werkplek en die muur is dus inderdaad anders.

Het geeft een mooi effect omdat je eigenlijk die hoek meteen een andere look geeft dan de rest van de kamer.

kleurenpalet kleur van het jaar 2024, California Mauve combineren

Tester kopen van Karwei kleur van het jaar

Wil je eerst zeker weten of je de kleur in het echt ook mooi vindt?

Zeker online is het lastig te zien want het hangt ook van jouw scherminstellingen af hoe de kleur overkomt.

Maar ook in de winkel is het toch lastiger om te zien of het iets is, dan thuis. Nog fijner: echt een stukje geverfd zien. Dat kan!

Koop gewoon een muurverf tester of kleurtester bij Karwei! Voor een paar euro weet jij dan meteen of het een mooie kleur voor jouw interieur is!

Meer verf inspiratie California Mauve

kleur van het jaar kawreei 2024
kleur van het jaar Karwei 2024 in eetkamer
Karwei kleur van het jaar California Mauve
california Mauve combineren

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven