Jemako doeken, review over deze poetsdoeken en fijne alternatieven!

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een gloeiende hekel aan poetsen. En dat is nog zacht uitgedrukt, maar de Jemako doeken maken het iets makkelijker. 

Ik heb vroeger heus wel het goede voorbeeld gehad, want mijn moeder was vaak driftig in de weer met de poetslap. Of zou ik juist daardoor een aversie hebben tegen alles wat met poetsen te maken heeft? De Jemako doeken verzachten mijn leed enigszins.

Ik zal je vertellen hoe dat zit, hoe Jemako doeken werken en waarom je die dus -wat mij betreft- absoluut in huis moet hebben of je nu wel of niet van poetsen houdt.

jemako doeken om te poetsen, hoe gebruik je ze het beste?

Jemako doeken, ik kan niet zonder

Mocht ik ooit zonder werk komen te zitten, ga ik nog liever achter de kassa in de supermarkt dan dat ik me op het schoonmaakpad begeef, dat heb ik altijd geroepen. Niet dat ik neerkijk op het schoonmaakberoep of de mensen die het uitvoeren hoor!

Nee, sterker nog, ik heb er juist bewondering voor. Ik heb er zelf echter een gruwelijke hekel aan, alhoewel dat iets beter is geworden nu de Jemako doeken er zijn.

Ik heb ook al snel mijn excuus klaar waarom ik nu even niet ga poetsen… ik heb het namelijk altijd drukker met andere dingen dan het huishouden. Kijk, ik doe het uiteindelijk wel natuurlijk omdat ‘niet poetsen’ ook geen optie is en als het klaar is, ben ik altijd heel erg blij.

Tijdelijk heb ik dan ook veel plezier van wat ik gedaan heb, maar voor je het weet kan je weer opnieuw beginnen!

Jemako doeken en perfecte alternatieve poetsdoeken

Maar goed, vorige week ben ik naar een schoonmaakparty van Jemako geweest. Ja je leest het goed, een schoonmaakparty, met onder andere alle Jemako doeken uitgestalt. Uitgenodigd door mijn buurvrouw zaten we met een aantal dames in een grote kring om het wonder van de Jemako doeken te aanschouwen.

Aangezien ik nogal sceptisch ben met dit soort party’s en vooral over de artikelen die ze dan aan de man… uhhh… vrouw proberen te brengen besloot ik eerst maar eens de beste mevrouw van Jemako doeken aan de tand te voelen door allerlei vragen te stellen.

Maar eerlijk is eerlijk, wat ze me liet zien daar werd mijn interesse toch wel door gewekt!

review van Jemako doeken

Afijn, heel wat handigheidjes op schoonmaakgebied gingen die avond door onze handen. Ik heb alle Jemako doeken gezien. Het één nog fijner en praktischer dan het ander. Want ik ben er natuurlijk wel voor in om datgene waar ik een hekel aan heb het snelst achter de rug te hebben.

Het grootste nadeel van de Jemako doeken

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Het grootste nadeel van de Jemako doeken is dat ze zo ontzettend duur zijn.

En ook al zijn deze doeken erg praktisch in het huishouden, er zijn meerdere doeken die zeker zo fijn werken heb ik inmiddels ondervonden in de praktijk. Heel handig als je je huis in 30 minuten wilt schoonmaken.

Dus ondanks het feit dat de Jemako doeken heel fijn in gebruik zijn is mijn advies om je portemonnee te beschermen tegen de bizarre prijzen die ze hanteren. Je kan écht dezeflde kwaliteit schoonmaakdoeken krijgen voor veel minder geld.

Even ter vergelijk. Voor de échte’ Jemako doeken betaal je per setje ongeveer € 45,00. Bizar toch? Je betaalt dan ook echt voor de merknaam, dat is wel duidelijk.

Andere fantastische alternatieve poetsdoeken die net zo goed zijn

Zoals gezegd zijn er ook gewoon vergelijkbare producten van deze Jemako doeken te verkrijgen. Dus laten we daar dan even op ingaan.

De allerfijnste poetsdoeken die ik zelf in huis heb en waarmee je poetst zonder dat je een huishoudelijk middel nodig hebt zijn deze SEA schoonmaakdoekjes.

Mijn favoriete poetsklus met deze SEA doekjes is het schoonmaken van de ramen. Gewoon alleen met warm water de doek nat maken en weer uitwringen. En dan is hij klaar voor gebruik. Binnen no time heb ik mijn ramen aan de binnenzijde totaal streeploos schoongemaakt. Gewoon door even met die uitgewrongen doek over mijn raam heen te gaan.

Geen geknoei met overtollig water. Geen gedoe met een schoonmaakmiddel. Geen strepen. NIETS! Alleen maar schone ramen. Net als met de Jemako doeken. En het mooiste? Ze zijn nog heel betaalbaar ook. Per 3 stuks betaal je maar € 11,30 bij Bol.com. Dat is even wat anders dan de prijs van de party doeken, niet?

Bovenstaande SEA schoonmaakdoekjes zijn in verschillende kleuren te krijgen (wat heel makkelijk kan zijn als je bijvoorbeeld aparte doekjes voor badkamer, toilet of je ramen wilt gebruiken.

Reviews van anderen over alternatieve poetsdoeken

Nu snap ik het helemaal als je er moeite mee hebt om alleen op mijn review af te gaan. Alhoewel ik met mijn hand op mijn hart wil aangeven dat ik eerlijk ben in al mijn reviews is het ook goed om te weten hoe anderen er over denken.

Een greep uit de reviews van de SEA doeken:

‘Heerlijk product. Schoonmaken met water en niet hoeven nadrogen. Alles streeploos schoon.’

‘Eindelijk een doek die streeploos droogt. Neemt veel vocht op. Wij gebruiken ze als aanrechtdoeken, we zijn er enorm blij mee. De rest kan de kliko in.’

‘Super doeken! Net de ramen mee schoongemaakt. Super glimmend en geen enkele streep. Je bent hiermee binnen no-time klaar met ramen lappen!’

De voordelen van deze doeken op een rijtje

 • Het trekt stof aan als een magneet en zorgt voor een perfecte reiniging.
 • Nat en droog, vlekkeloze reiniging
 • Krast geen kwetsbare oppervlakken
 • Duurzaamheid
 • Super zuigkracht
 • Algemene schoonmaak
 • Gen vingerafdrukken en vlekken
 • Mag in de wasmachine
 • Antibacterieel
 • Directe reiniging met normaal warm water zonder chemicaliën max.40°C.

Natte en droge doek, streeploos schoon en droog

Het meest enthousiast ben ik dus over de sea doeken ten opzichte van de zogenaamde natte en droge Jemako doeken. Ze doen hetzelfde voor veel minder geld.

Ideaal voor het lappen van je ramen bijvoorbeeld. Bij Jemako doeken moet je met de “natte” doek het raam schoonmaken en met de “droge” doek maak je het raam droog. Streeploos!

Maar met de SEA doeken heb je dus maar één doekje nodig. Nog makkelijker!

Alleen met water poetsen. Je zou het bijna niet geloven maar je hebt geen gerotzooi meer met emmers sop en slechtwerkende wissers. En je bent ook nog eens duurzaam bezig hierdoor.

Zelfs als je maar een klein stukje van het raam doet (bij onze schuifpui heel handig bijvoorbeeld ter plekke van de kindervingertjes en de hondeneus) of je laat wat vocht zitten omdat je er niet met je droge doek overheen bent geweest, dan nog droogt het streeploos op.

Waar kan je Jemako doeken nog meer voor gebruiken

Eerlijk is eerlijk, ook al heb ik nog geen andere producten geprobeerd dan de Jemako doeken, dan nóg durf ik er bijna mijn hand voor in het vuur te steken dat de overige producten ook echt hun werk doen.

Inmiddels gebruik ik de alternatieve Jemako doeken ook voor een hoop andere dingen. Met gemak doe je bijvoorbeeld je keuken en je badkamer. Het is wel fijn om een voorraadje droge doeken in huis te hebben. Want eenmaal vies is het prettig als je weer een schone kan pakken voor de rest.

Nog een voordeel van de SEA doeken is dus bijvoorbeeld dat je niet hoeft te wachten met het gebruik. Als Jemako doeken nat worden (de droge doek variant) dan kan je er niets meer mee en moet je wachten tot hij weer droog is.

‘Verzorging’ alternatieve Jemako doeken

Oja, je kunt ze wassen op 40 graden in een waszakje. Zonder wasverzachter, want dat verpest de vezel en niet in de droger doen. Ik doe het ramen zemen tegenwoordig bijna voor mijn lol. Bijna zeg ik hè 😉 !

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

1 gedachte over “Jemako doeken, review over deze poetsdoeken en fijne alternatieven!”

 1. Op jouw advies heb ik de Sea doeken besteld.
  Meteen de ramen mee geprobeerd. Ik heb het doekje goed uitgeknepen, en daarmee de ramen schoongemaakt. Ze werden prima schoon. Maar als het opdroogt zie je allemaal kleine druppeltjes op het raam.
  Poging 2: Nog eens met uitgeknepen doek nat maken, daarna met een droge doek van Sea nadrogen. Nu geen druppeltjes, maar je zag glim vlekken, je ziet in welke richting je de doek gebruikt hebt.
  Conclusie voor mij: Het is een stuk goedkoper, maar het resultaat is helaas niet wat ik wil. Goedkoop is duurkoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven