Dit zijn 4 redenen waarom jij je huis beter moet isoleren

Je comfort, energie-efficiëntie en kostenbesparingen kunnen aanzienlijk worden verbeterd door je huis te isoleren. Als het gaat om isolatie, denken veel mensen vaak alleen aan het dak, maar isolatie van de vloer en gevel is ook belangrijk. En je ramen natuurlijk isoleren door gebruik te maken van dubbel glas. Het is zelfs het eerste dat wij in ons huis hebben laten doen, de gevels isoleren én onze ramen.

De dakisolatie pakken wij overigens zelf aan, maar de gevels hebben we door een expert laten isoleren.

In dit artikel bespreek ik vier belangrijke redenen waarom je huis beter geïsoleerd moet worden, met specifieke aandacht voor vloerisolatie en gevelisolatie.

je huis isoleren om deze voordelen te behalen

Energie-efficiëntie en kostenbesparingen

Door het huis te isoleren kun je op de lange termijn aanzienlijke energiebesparingen en kosten verminderen. Een goed geïsoleerd huis vermindert de afhankelijkheid van verwarming- en koelsystemen door de warmte in de winter en de koelte in de zomer vast te houden.

Dit resulteert in lagere energierekeningen en uiteindelijk in aanzienlijke kostenbesparingen.

Vloerisolatie is een belangrijk onderdeel van energie-efficiëntie. Veel warmte kan namelijk ontsnappen via de vloer, vooral als deze niet goed geïsoleerd is. Door vloerisolatie te plaatsen, creëer je een barrière die de warmte binnenhoudt en je energieverbruik vermindert.

Heel fijn want zo kan je niet alleen kosten besparen, maar heb je ook nog eens veel meer comfort. Een ander voordeel is overigens dat je door je huis goed te isoleren ook nog eens makkelijker kan overstappen op andere vormen van verwarming, zols bijvoorbeeld een warmtepomp in plaats van een cv ketel.

Om je een inschatting te geven… wij besparen momenteel op jaarbasis ongeveer € 1000,00 aan gas door de isolatie. We hebben een groot huis en momenteel nog een relatief lage gasprijs. In kuubs hebben we ongeveer 1/3 bespaard.

Je huis isoleren voor verbetering van het comfort

Verbeterd comfort is een extra voordeel van het isoleren van je huis, inclusief vloer- en gevelisolatie. Ongeacht het seizoen houdt een goed geïsoleerd huis elke kamer op een comfortabele temperatuur. Door je vloeren te isoleren, voorkom je bijvoorbeeld koude voeten in de winter en warme voeten in de zomer.

Bovendien helpt gevelisolatie om tocht te verminderen en geluidsoverlast te minimaliseren. Dit draagt bij aan een rustige en aangename leefomgeving. Het verbeterde comfortniveau in je huis is een belangrijke reden om te investeren in isolatie.

Je wilt immers van je huis een echt thuis maken toch? Dan is een van de eerste vereisten dat je huis lekker behaaglijk is.

Daarom hebben wij onze spouwmuren laten isoleren door er allemaal gaten in te boren en via die gaten isolatiekorrels in te laten spuiten. Een vrij ‘eenvoudige’ manier van isoleren van je huis waar je niet veel rommel van hebt. Ideaal dus!

Een ander groot voordeel van het isoleren is overigens ook dat we de jeugd minder goed horen als zij bij ons aan het chillen zijn en wij al in bed liggen.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

Het isoleren van het huis is ook gunstig voor het milieu. Verbetering van energie-efficiëntie verlaagt de vraag naar fossiele brandstoffen. Dit resulteert in een lagere uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, die bijdragen aan klimaatverandering. Daarnaast draagt isolatie bij aan duurzaamheid.

Het verminderen van energieverbruik en het creëren van een comfortabele leefomgeving verminderen ook de ecologische voetafdruk. Door je huis beter te isoleren, draag je dus bij aan een duurzamere toekomst en help je de impact van je leefstijl op het milieu te verminderen.

Waardevermeerdering van je woning door je huis isoleren

Het isoleren van je huis kan ook de waarde van je woning verhogen. Sterker nog, het kan zomaar zo zijn dat je al je investeringen met betrekking tot het isoleren terug ziet in de waardestijging van je huis. Vergeet hierbij overigens ook vooral niet om te chekcen of dat je subsidie kan aanvragen. Bijna altijd zijn er wel subisidepotjes op het gebied van isoleren waar je aanspraak op kan maken.

Potentiële kopers zijn daarnaast steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiënte woningen en zijn bereid meer te betalen voor een goed geïsoleerd huis.

Vloerisolatie en gevelisolatie zijn twee aspecten die uitstekend bijdragen aan de energieprestatie van een woning. Door te investeren in isolatie, verhoog je niet alleen je wooncomfort en besparingen, maar ook de waarde van je woning én heb je een grotere kans op een goede verkoop ervan.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven