Met IKEA kindercollectie AFTONSPARV de ruimte in!

Waar moet je aan denken bij het woord ‘heelal’? Dit is de vraag die door ontwerper Marta Krupińska werd gesteld aan de leden van het IKEA kinderpanel. Zij hebben haar geholpen bij het vormgeven van een speciale ruimtecollectie.

Ze is aan de slag gegaan met hun ideeën en daar is de nieuwe IKEA kindercollectie AFTONSPARV uit ontstaan. Speciaal voor kleine ruimtereizigers in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Een collectie die uitnodigt tot spelen, leren en fantaseren over alles wat met de ruimte en zijn bewoners te maken heeft.

IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland

Ruimtelijk fantaseren met IKEA kindercollectie AFTONSPARV

Dat kinderen een ruime fantasie hebben, weten we maar al te goed. Dus als je een kind wilt inspireren en uitnodigen tot spelen, zul je vanuit het perspectief van kinderen moeten kijken. Dat is precies wat de ontwerper van de nieuwe IKEA kindercollectie AFTONSPARV heeft gedaan.

Wat koppelen kinderen eigenlijk allemaal aan het woord heelal? Wat wij als volwassenen bedenken hoeft natuurlijk niet per definitie aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Er werd door het kinderpanel gesproken over buitenaards leven, aliens en natuurlijk ook over ruimteschepen en astronauten.

Door goed te luisteren naar de input van het kinderpanel zijn er 21 bijzondere – en vaak duurzame – items ontstaan. Deze items geven elke kinderkamer net dat beetje extra en ze nodigen uit tot diverse manieren van spelen en ontdekken.

Avonturen beleven in je eigen ruimtekamer

Er zijn natuurlijk genoeg jonge astronautjes die niets liever zouden willen dan in een raket te stappen om het heelal en al zijn bijzonderheden te gaan ontdekken. En precies daarop speelt de AFTONSPARV collectie in.

Kinderen willen het liefst grenzeloos ontdekken, hun fantasie de vrije loop laten gaan en natuurlijk leren. Leren gaat vaak bij jonge kinderen op een spelende manier.

En IKEA zou IKEA niet zijn als er in de collectie daarom niet alleen praktische items zijn opgenomen voor de inrichting van een heuse ruimtekamer. Maar juist ook producten die uitnodigen tot rollenspel, actief spelen maar ook creatief spelen, zoals een 10 meter ruimtekleurplaatrol.

IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland

Duurzame kinderkamer: een kamer die met je meegroeit

Met het inrichten van een kinderkamer ga je natuurlijk uit van de interesses van je kind. Je maakt gebruik van zijn of haar favoriete kleuren, het lievelingsdier of een ander thema dat helemaal past bij de belevingswereld van je kind.

Vaak is het zo dat je met een goede basis al heel veel kanten op kunt zodat een kinderkamer naast mooi, ook nog eens duurzaam is en het met je kind meegroeit.

Neem bijvoorbeeld het welbekende IKEA Kura bed. Je kunt deze gebruiken als laag bed maar ook als halfhoogslaper. Voor dit bed zijn diverse leuke accessoires verkrijgbaar, die steeds weer passen bij de levensfase of interesses van je kind.

In de nieuwe IKEA kindercollectie AFTONSPARV is dan ook een prachtige bedtent met heelalprint opgenomen. De tent loopt door tot aan de grond zodat er onder het bed een huis space center ontstaat. Perfect voor de jonge ruimtereiziger om zich even terug te trekken na een lange ruimtereis.

AFTONSPARV IKEA kindercollectie
Bron: IKEA Nederland
AFTONSPARV IKEA kindercollectie
Bron: IKEA Nederland

Rollenspel

Kinderen leren door dingen na te doen. Je zult merken dat ze in hun eigen spel al die dingen herbeleven die zij zelf op de dag hebben meegemaakt. Vaak zie je dat ze die gebeurtenissen dan naspelen met bijvoorbeeld poppen of knuffels. Maar ook zelf kunnen ze een belangrijke rol spelen in hun eigen verhaal.

Om hun eigen ruimteavonturen na te spelen bevat de AFTONSPARV kindercollectie diverse nieuwe ruimtevriendjes. De astronauten beer, konijn en kat hebben elk een traditioneel wit ruimtepak dat ze ook uit kunnen trekken als ze even niet in de ruimte zijn.

Bijkomend pluspunt: ze kunnen op deze manier ook gemakkelijk in de was!

Natuurlijk horen bij de ruimte ook andere ruimtewezens. Met zowel de vingerpoppetjes als de groene aliens wordt het rollenspel nog veel leuker en spannender. En een interessant feitje over duurzaamheid: alle knuffels alsook het planetenkussen zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het is mooi om te zien dat er in de ruimte ook aan het milieu wordt gedacht!

IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland
IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland

Accessoires voor een echte ruimtebeleving

Kinderen vinden het, zoals dat kan bij een hoogslaper, fijn om op hun kamer een plekje te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken. Je maakt je ruimte thema kinderkamer dus helemaal af met een heuse kartonnen raket tent, voor extra veel speelplezier.

Deze tent is gemaakt van 70% gerecycled karton en is bij uitstek de start van lange en spannende ruimtereizen of de ideale plek om een mooi boek over de ruimte (voor) te lezen. Natuurlijk is deze raket niet alleen leuk in de kinderkamer, maar ook op school wanneer het thema ruimte wordt besproken. En met een beetje voorzichtigheid kun je zo’n kartonnen tent jarenlang gebruiken.

IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland
IKEA kindercollectie AFTONSPARV
Bron: IKEA Nederland

Meer lezen over het inrichten van een kinderkamer kan hier.

Verlichting die lichtjaren mee gaat!

Ook aan bijzondere verlichting voor de ruimtekamer is gedacht. Met zowel de planetenlamp als de LED Raketlamp, die beiden ook nog eens van kleur kunnen wisselen, maak je elke ruimtekamer heel bijzonder.

LED lampen zijn natuurlijk een duurzame keuze wat betreft verlichting. Deze raketlamp heeft zelfs 25.000 branduren. Dat betekent dat wanneer je de lamp iedere dag 3 uur aan hebt, hij maar liefst 20 jaar mee gaat!

IKEA kindercollectie AFTONSPARV raketlamp
Bron: IKEA Nederland

Het inrichten van een ruimtekamer voor jouw eigen kleine ruimtereiziger is dus nog nooit zo makkelijk geweest met deze toffe nieuwe IKEA kindercollectie. En met een goede basis die natuurlijk ook bij IKEA te vinden is, kun je met enkele accessoires al een heel tof effect behalen.

Dus, wanneer kan jouw kleintje de ruimte in?

De nieuwe IKEA kindercollectie AFTONSPARV is vanaf oktober verkrijgbaar in de winkels van IKEA en natuurlijk ook via de webshop.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven