Kastje maken van broodtrommels: toffe diy!

Zoek jij nog een leuk kastje, niet te groot, als opvulling van een klein hoekje bijvoorbeeld? Dan is dit kastje gemaakt van broodtrommels wat voor jou! Lees vooral verder om te zien hoe eenvoudig je zo’n IKEA broodtrommel kastje maakt.

kastje maken van broodtrommels

Kastje maken van IKEA broodtrommels

Het is een supereenvoudige DIY, dit kastje, maar daarom zeker niet minder leuk. En je hebt er ook helemaal niet veel voor nodig om dit IKEA broodtrommel kastje te maken.

Ik zag dit kastje, gemaakt door grafisch ontwerpster Iris van Aast van Studio TKKR, op Facebook voorbij komen. En ik had er al eerder eentje gespot aangezien het een ware trend is op het moment. Iris heeft zich dan ook weer door anderen laten inspireren. En zo helpen we elkaar een handje!

IKEA broodtrommel
Bron: IKEA

Allereerst gaan we even in op de benodigdheden:

Van Iris begreep ik trouwens ook dat de broodtrommel van IKEA een stuk mooier afgewerkt is dan die van de Action. Dus een dikke tip voor als je zelf aan de slag wilt.

IKEA broodtrommel kastje

Hoe maak je zo’n IKEA broodtrommel kastje?

Dat is het leuke van deze diy, hij is heel eenvoudig om te maken. Iris heeft de twee broodtrommels tegen elkaar gekit en daarna nog geschroefd. Je kan ook eventueel een goede houtlijm gebruiken om de onderzijdes tegen elkaar te lijmen.

Zorg er wel voor dat je -bij gebruik van de kit of de houtlijm- het kastje even goed de tijd geeft om te drogen.

Vervolgens schroef je de pootjes er onder en ben je klaar!

broodtrommel kastje, IKEA, diy

Pimpen van je IKEA broodtrommel kastje

Dat is wel heel easy of niet? Iris heeft er voor gekozen om het broodtrommel kastje helemaal naturel te houden. Hiermee krijg je een scandinavische look, maar het kan ook anders.

Je kan hem bijvoorbeeld nog pimpen door de deurtjes alleen te verven, of door het hele kastje van een lik verf te voorzien. Kijk hieronder maar eens naar de tiktok filmpjes ter inspiratie.

TikTok filmpje van dit zelf gemaakte kastje

Het hele idee van dit broodtrommel kastje komt namelijk van TikTok. Hieronder zie je een paar filmpjes van een diy over het maken van een IKEA broodtrommel kastje. Dit zijn heel andere varianten.

De een is namelijk zwart-goud gespoten IKEA kastje én heeft heel andere deurknopjes gekregen. En de ander heeft een blauwe voorkant.

Welke variant vind jij het leukste? Persoonlijk vind ik de naturel variant het mooiste, maar hé, ieder zijn ding toch?

ps… hou in de gaten dat het kastje niet heel groot is 😉 . Je kan het in ieder geval gebruiken als nachtkastje, maar ook bijvoorbeeld in je kleine toilet om de wc rollen in op te bergen.

Maar in de woonkamer misstaat hij ook zeker niet!

Andere IKEA hacks diy maken

IKEA producten lenen zich vaak uitstekend voor het maken van andere leuke dingen. Zoals je ziet bij dit broodtrommel kastje, maar er zijn nog veel meer leuke IKEA hacks voor kastjes. Kijk maar eens naar deze:

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven