27 must-have huishoudartikelen voor een schoon en georganiseerd huis

Ben je de eeuwige rommel in je huis zat en wil je de boel beter organiseren? Droom je van een schone en georganiseerde leefruimte zonder stress waar je heerlijk kan ontspannen? Zoek dan niet verder! In dit artikel vind je de top 10 van must-have huishoudartikelen die je huis zullen veranderen in een oase van netheid en orde.

Van ruimtebesparende opbergoplossingen tot innovatieve schoonmaakgereedschappen, we hebben een lijst samengesteld met huishoudbenodigdheden die je niet mag missen. Producten waarmee je met gemak je huis schoon en opgeruimd houdt.

Niet meer zoeken naar kwijtgeraakte spullen of worstelen om je huis opgeruimd te houden. Met deze must-have huishoudartikelen bespaar je niet alleen tijd en energie, maar creëer je ook een schone omgeving die ontspanning en productiviteit bevordert.

Of je nu een drukke professional bent, een ouder, of iemand die gewoon waarde hecht aan een goed georganiseerd huis, deze producten zullen gegarandeerd impact hebben op je manier van schoonmaken.

Maak je klaar om op te ruimen, je routines te stroomlijnen én het plezier van een schoon en georganiseerd huis te omarmen met deze huishoudartikelen.

huishoudartikelen en producten om het huishouden beter te organiseren

Het belang van een schoon en georganiseerd huis

Een schoon en georganiseerd huis heeft tal van voordelen. Ten eerste draagt het bij aan een gezonde leefomgeving. Door regelmatig schoon te maken en te organiseren, verminder je de ophoping van stof, allergenen en bacteriën, wat kan leiden tot een betere luchtkwaliteit en gezondheid.

Bovendien creëert een nette en georganiseerde ruimte een gevoel van rust en kalmte, waardoor je stressniveaus worden verlaagd en je mentale welzijn verbetert.

Een opgeruimde omgeving kan ook je productiviteit verhogen, omdat je gemakkelijker kunt focussen en minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar spullen. Kortom, een schoon en georganiseerd huis is de sleutel tot een gelukkiger en gezonder leven.

Het realiseren van een schoon en georganiseerd huis begint met de juiste huishoudartikelen. In de volgende secties zullen we 10 essentiële items bespreken die je moet hebben om dit doel te bereiken. Van schoonmaakbenodigdheden tot opbergoplossingen, we hebben alles voor je opgesomd.

Essentiële huishoudartikelen zijn onmisbaar voor een schoon huis

Een schoon huis begint met goede schoonmaakartikelen. Hier zijn enkele producten die je zeker in je arsenaal moet hebben:

1. Microvezeldoekjes

Het is afgezaagd maar waar, deze microvezeldoeken zijn ideaal voor het afstoffen en reinigen van verschillende oppervlakken. Ze zijn zacht, pluisvrij en kunnen zonder reinigingsmiddelen worden gebruikt. Niet alleen handig, maar ook nog eens duurzaam.

Ik gebruik ze bijvoorbeeld om de spullen in huis af te nemen, maar ook om de ramen te wassen (juist ja, daar gebruik ik verder niets bij), de badkamer te poetsen en meer van dat soort klusjes.

Voor het toilet heb ik een aparte set met doekjes.

2. Stofzuiger

Een goede stofzuiger is essentieel voor het verwijderen van stof, vuil en allergenen uit je vloeren en tapijten. Kies een model met een krachtige zuigkracht en handige functies zoals een HEPA-filter.

Heb je huisdieren? Zoek dan ook naar een geschikte stofzuiger die met al die haren overweg kan. Ben je altijd erg druk? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van een robotstofzuiger

3. Huishoudartikelen en schoonmaakmiddelen

Voor een grondige reiniging van je huis heb je een assortiment schoonmaakmiddelen nodig, zoals allesreiniger, glasreiniger, speciale badkamerreiniger en keukenontvetter.

4. Veger en blik óf een kruimeldief

Het klinkt simpel, maar is toch een feit. Overal de stofzuiger voor tevoorschijn halen is best een klus, maar met een veger en blik is een kleine klus zo geklaard. Deze huishoudartikelen zijn onmisbaar voor het verwijderen van plaatselijk vuil en stof van je vloeren. Kies een bezem met zachte haren die effectief vuil oppikt.

Een handstofzuiger of kruimeldief kan voor het snel opruimen van kleine rommeltjes en kruimels ook heel handig zijn. Kies een draadloos model voor maximale flexibiliteit.

5. Een dweil

Om je vloeren droog schoon te maken heb je de stofzuiger, maar zo nu en dan dweilen is ook een must bij bepaalde vloeren. Kies een dweil van goede kwaliteit waarbij je niet steeds met een emmer met water hoeft te sjouwen.

Deze dweil is hierbij een uitkomst en krijgt heel veel goede reviews.

6. Een hand stoommachine

Wij gebruiken zelf de Steamone en die vind ik echt ideaal. Ik strijk verder niets, maar die paar blousjes die maak ik in een handomdraai kreukelvrij met dit eenvoudige apparaatje.

Voor meer informatie lees je deze review over de SteamOne.

Je vindt de SteamOne onder andere bij Bol.com en Coolblue.

7. Rubberen handschoenen

Ik vind ze onmisbaar als het over huishoudartikelen gaat, de rubberen huishoudhandschoenen (lijkt wel een scrabble woord).

Ik gebruik ze eigenlijk alleen maar voor het toulet en soms in de badkamer, maar zeker voor die eerste… no way dat ik zonder die handschoenen het toilet poets. Brrr.

Opbergoplossingen en huishoudartikelen voor een opgeruimd huis

Nu je de essentiële schoonmaakbenodigdheden hebt, kunnen we doorgaan naar de volgende sectie waarin we de must-have opbergoplossingen voor een georganiseerd huis bespreken. Met deze huishoudartikelen zorg je voor orde in de chaos.

Een georganiseerd huis vereist effectieve opbergoplossingen. Hier zijn enkele must-haves die je kunt gebruiken om je spullen netjes en georganiseerd te houden:

1. Opbergbakken

Opbergbakken zijn perfect voor het opbergen van seizoenskleding, beddengoed en andere items die je niet dagelijks gebruikt. Kies bakken met deksels om stof en vocht buiten te houden.

Denk ook aan bijvoorbeeld handige opbergboxen voor lego en dergelijke zodat niet je hele woonkamer vol ligt.

2. Kledinghangers

Investeer in goede kwaliteit kledinghangers om je kleding netjes op te hangen. Kies voor dunne, fluwelen hangers om ruimte te besparen en je kleding te beschermen tegen kreukels.

3. Schoenenrek

Een schoenenrek is een must-have voor het organiseren van je schoenencollectie. Kies een rek met meerdere niveaus om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

4. Opbergdozen

Opbergdozen zijn ideaal voor het opbergen van kleine items zoals sieraden, accessoires en huishoudelijke benodigdheden. Kies doorzichtige dozen zodat je gemakkelijk kunt zien wat erin zit.

5. Opbergmanden

Opbergmanden zijn veelzijdige opbergoplossingen die je kunt gebruiken in elke kamer van het huis. Gebruik ze voor het opbergen van speelgoed, tijdschriften, handdoeken en nog veel meer.

Met deze opbergoplossingen kun je al je spullen netjes georganiseerd houden en een opgeruimde sfeer in je huis creëren. In de volgende sectie zullen we enkele functionele meubelstukken bespreken die je kunnen helpen om een huis zonder rommel te behouden.br/>

Functionele meubelstukken voor een rommelvrij huis

Het juiste meubilair kan een groot verschil maken als het gaat om het beheersen van de rommel in je huis. Hier zijn enkele functionele meubelstukken die je kunt overwegen:

1. Opbergbank

Een opbergbank is een geweldige multifunctionele meubelstuk voor het opbergen van schoenen, speelgoed en andere items. Kies een bank met ingebouwde opbergruimte onder de zitting.

2. Boekenkast met deuren

Een boekenkast met deuren is ideaal voor het opbergen van boeken, maar ook voor het verbergen van rommelige items zoals elektronica en kantoorspullen.

3. Ladekasten

Ladekasten zijn geweldige opbergoplossingen voor het organiseren van kleding, beddengoed en andere spullen. Kies een ladekast met meerdere lades voor maximale opbergruimte.

4. Klaptafels

Klaptafels zijn perfect voor kleine ruimtes waar ruimte schaars is. Gebruik ze als extra werkruimte of als eettafel wanneer dat nodig is, en klap ze vervolgens weer in om ruimte te besparen.

Nu je de essentiële opbergoplossingen en functionele meubelstukken hebt, kunnen we doorgaan naar de volgende alinea waarin we de huishoudartikelen en enkele slimme gadgets voor een tech-savvy en georganiseerd huis met je doornemen.

Slimme gadgets voor een tech-savvy en georganiseerd huis

In het digitale tijdperk zijn er tal van slimme gadgets beschikbaar die je kunnen helpen om je huis georganiseerd te houden. Hier zijn enkele must-have gadgets die je kunt overwegen:

1. Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat stelt je in staat om de temperatuur in je huis op afstand te regelen via een app op je smartphone. Hierdoor kun je energie besparen en je huis comfortabel houden.

2. Smart speakers

Smart speakers, zoals die van Google of Amazon, kunnen je helpen om je dagelijkse routines te organiseren, boodschappenlijstjes te maken en je agenda bij te houden.

3. Slimme verlichting

Met slimme verlichting kun je de verlichting in je huis aanpassen aan je behoeften en voorkeuren. Stel timers in, dim de lichten of verander de kleur om de juiste sfeer te creëren.

4. Beveiligingscamera’s

Slimme beveiligingscamera’s stellen je in staat om je huis in de gaten te houden, zelfs als je niet thuis bent. Ontvang meldingen op je smartphone en bekijk live videobeelden vanuit elke locatie.

Met deze slimme gadgets kun je je huis naar een hoger niveau tillen en het georganiseerd houden met behulp van technologie. In de volgende sectie zullen we enkele organisatietools en apps bespreken die je kunnen helpen bij het bijhouden van je taken en het organiseren van je leven.br/>

Organisatietools en apps voor een net opgeruimd huis

Als het gaat om het bijhouden van taken en het organiseren van je leven, kunnen organisatietools en apps naast andere huishoudartikelen een waardevolle hulpbron zijn. Hier zijn enkele handige tools en apps die je kunt gebruiken in je huishouden:

1. Kalenderapp

Een kalenderapp, zoals Google Agenda, kan je helpen bij het plannen en bijhouden van afspraken, vergaderingen en andere belangrijke gebeurtenissen. Stel herinneringen in zodat je nooit iets vergeet.

2. Takenlijst apps

Takenlijst-apps, zoals Todoist of Google Tasks, kunnen je helpen bij het bijhouden van al je taken en projecten. Maak lijsten, stel deadlines in en vink taken af wanneer ze zijn voltooid. Ook handig om een soort huishoudschema in op te stellen.

3. Notitie apps

Notitie-apps, zoals Evernote of OneNote, kunnen dienen als een digitaal notitieboekje waarin je ideeën, to-do lijstjes en andere belangrijke informatie kunt opslaan en organiseren. Zo organiseer jij je huishouden beter en zal je ook productiever zijn omdat je je hoofd kan leegmaken.

4. Een labelprinter als een van je huishoudartikelen

Je zou het misschien in eerste instantie zelf niet bedenken, maar een labelprinter kan je helpen om je spullen te labelen en te organiseren. Label voedselcontainers, opbergdozen en andere items om snel te kunnen vinden wat je nodig hebt.

Een super handige manier om met dit soort huishoudartikelen je huishouden beter te organiseren.

Een fijne labelprinter vind je trouwens hier.

Met deze organisatietools en apps kun je je leven georganiseerd houden en ervoor zorgen dat je niets belangrijks mist.

Hieronder bespreken we enkele tips voor een fijn gebruik van kledingkast, want iedereen weet dat het daar ook met gemak een ongeorganiseerd zooitje kan worden. En een opgeruimde kledingkast zorgt -net als de rest van een opgeruimd huis- voor een opgeruimd hoofd.

huishoud artikelen voor garderobe

Kastontwerp voor een geordende garderobe en benodigde artikelen

Een goed ontworpen kledingkast kan een wereld van verschil maken als het gaat om het organiseren van je kleding en accessoires. Hier zijn enkele tips voor een geordende garderobe:

1. Kledingstang met meerdere niveaus

Een kledingstang met meerdere niveaus biedt meer ruimte voor het ophangen van kleding. Maar als jij denkt dat je er met één kledingstang bent, dan heb je het mis. Het fijnste is het als je je kleding op categorie kan ophangen.

Huishoudartikelen zoals stangen op meerdere niveaus zorgt ervoor dat je je shirts, broeken en jurken goed georganiseerd kan opruimen.

Hierdoor vind je snel wat je zoekt.

2. Uittrekbare roedes

Ze zijn een uitkomst, de uittrekbare kledingroedes. Handig voor het creëren van extra ophangruimte in je kledingkast. Gebruik ze voor het ophangen van riemen, sjaals en andere accessoires. En trek ze zo naar je toe om ze erbij te pakken.

3. Lades en manden

Ik heb m ijn ondergoed allemaal in een mandje, en mijn sokken ook. Als ik het nog mooier wil organiseren, dan zou ik het in een lade doen, maar die heb ik momenteel nog niet.

Lades en manden zijn in ieder geval ideaal voor het opbergen van ondergoed, sokken, sieraden en andere kleine items. Gebruik ladeverdelers om je spullen georganiseerd te houden en het niet op één grote hoop te gooien.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven