Halfhoogslaper met bureau

Op zoek naar een handig en avontuurlijk bed voor je kind? Denk dan eens aan een halfhoogslaper met bureau. Je kind heeft een origineel en leuk bed, anders dan anders, en tegelijk een knusse plek onder de hoogslaper om huiswerk te kunnen doen.

Daarnaast is een bureau onder een halfhoogslaper ook handig om aan te tekenen, kleuren, lezen, leren, spullen in op te bergen en nog veel meer. Plus het scheelt enorm veel ruimte in de slaapkamer van je kind en dat straalt rust uit.

halfhoogslaper met bureau

Een halfhoogslaper met bureau en wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat is een halfhoogslaper?

Stapelbedden en hoogslapers kennen de meeste mensen wel. Halfhoogslapers kun je zien als een soort tussenmaat. Een hoog bed, maar niet zo hoog als een echte hoogslaper. Daarentegen wel hoog genoeg om een bureau onder te plaatsen.

Meer lezen over keuze hoogslaper, halfhoogslaper of stapelbed kan hier.

Omdat een halfhoogslaper lager is dan een echte hoogslaper, zal je kind er ook eerder gebruik van kunnen maken. Mits de motoriek en balans goed is en hij of zij rustig slaapt.

image
Bron: Beddengoeddirect

Meer ruimte met een halfhoogslaper met bureau

Jazeker, je creëert echt meer ruimte met een halfhoogslaper met bureau. Waar een bureau normaal gesproken naast een bed staat of elders in de slaapkamer, staat deze nu onder het bed.

Handig dus als de kinderslaapkamer relatief klein is. Zo kun je de ruimte in de kamer beter benutten. Bovendien heeft je kind op deze manier meer speelruimte en blijft er ruimte over voor andere handige (opberg)meubels in dezelfde stijl.

Bron: Bol.com

Wat is de hoogte van een halfhoogslaper?

Waar een hoogslaper tot wel 180 cm hoog kan zijn, is een halfhoogslaper gemiddeld tussen de 80 en 120 cm. Zorg dat je minimaal 75 cm overhoudt tussen het bed en het plafond voor comfortabele en vrije bewegingsruimte.

De oppervlakte die je nodig hebt voor het plaatsen van een halfhoogslaper met bureau eronder is ongeveer 250 x 100 cm. Dit is gebaseerd op de afmetingen van een 1-persoonsbed, maar als je een peuterbed gebruikt voor de binnenkant van de hoogslaper, red je het zelfs met een minder groot oppervlak.

Vanaf welke leeftijd een halfhoogslaper?

Zoals eerder aangegeven, heeft je kind een sterke balans en motoriek nodig om veilig, via de trap, zijn of haar bed in en uit te kunnen stappen.

Dit hebben de meeste kinderen als ze zo’n 5 á 6 jaar oud zijn. Peuters en dreumesen zijn vaak nog te druk, te onstabiel, slapen vaak nog te onrustig en ze missen nog een hoop focus.

Gaat je kind rond de adviesleeftijd of ouder over naar een halfhoogslaper met bureau? Spreek dan wel goed af dat hij of zij niet mag spelen in de halfhoogslaper, want dat is gevaarlijk. Spelen doen we op de grond of aan het mooie bureau onder de halfhoogslaper.

Verder is het voor jezelf handig om af te spreken dat je kind zelf de hoogslaper in klimt met bedtijd en ook weer uitstapt in de ochtend. Je rug zal je dankbaar zijn! 😉

Is een halfhoogslaper handig?

Zoals je in het begin van dit artikel al hebt kunnen lezen, is een halfhoogslaper heel handig! En met een bureau eronder des te meer! Het zorgt voor een stuk meer ruimte in de vaak al kleinere kinderslaapkamer en als je het slim aanpakt, heb je ook nog eens meer opbergruimte.

Als je het slim aanpakt? Ja, denk bijvoorbeeld aan lades in de traptreden naar de halfhoogslaper toe en een bureau met voldoende lades en kastjes. Ook kun je kasten en lades (laten) inbouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

38607d06e3e1ad046154c9e554ca70f4
Bron: Pinterest Leukegeit

Halfhoogslaper met bureau zelf maken

Ben je creatief? Misschien durf je het dan wel aan om een halfhoogslaper met bureau zelf te maken! Jouw eigen nieuwe project voor jouw dappere prinsje of prinsesje. Hoe leuk is dat?!

Hier vind je alvast wat ideeën om je op weg te helpen als je kiest voor een DIY-project. Daarnaast kun je altijd nog even langs de plaatselijke bouwmarkt, persoonlijk of online. Zij hebben vaak nog meer tips & tricks en handleidingen om projecten zoals deze aan te vliegen.

ba8eb58b209bfa144964eed802210a1a
Bron: Pinterest best4crafts

Halfhoogslaper met bureau kopen

Vind je een DIY-project te hoog gegrepen? Dan kun je natuurlijk ook een halfhoogslaper kopen met bureau, of het bureau er zelf onder maken. Ze zijn er in allerlei soorten en smaken. Met lades, kasten, opbergbakken, in verschillende kleuren en in verschillende stijlen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Halfhoogslaper met bureau IKEA

Ikea is één van de bekende warenhuizen die een beste selectie halfhoogslapers met bureaus verkoopt. De stijl die je bij IKEA vindt is doorgaans strak, modern en vaak wit. Hieronder volgen wat voorbeelden.

12200900
Bron: Leen Bakker
81022199 0200
Bron: Leen Bakker

Halfhoogslaper met bureau Leen Bakker

Leen Bakker is een andere bekende winkel die je kunt bezoeken voor een halfhoogslaper met bureau. Mocht de IKEA-stijl je dus niet liggen, kijk dan vooral ook eens bij Leen Bakker voor meer variatie. Zij hebben net weer andere stijlen en kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met een uitschuifbaar bureau?

Halfhoogslaper met bureau online

Geen zin in een hele dag shoppen? Zoek dan eerst naar je gewenste halfhoogslaper met bureau online. Er zijn zoveel verschillende en bijzondere combinaties te vinden en voor ieder wat wils. Hieronder volgt nog wat meer inspiratie.

Verliefd geworden op een bepaald model? Dan raad ik je aan langs de betreffende winkel te gaan met je kind om de halfhoogslaper met bureau in het echt te bewonderen. Zo kunnen jullie deze nog even testen op punten, zoals de stevigheid, het bed zelf en de afmetingen.

Nadelen van een halfhoogslaper met bureau

Mogelijke nadelen van een halfhoogslaper met bureau, zitten hem niet zozeer in het bureau, maar in de halfhoogslaper zelf. Het feit dat een halfhoogslaper een stuk hoger is dan een normaal bed, maakt het betreden ervan ook lastiger. Begin er daarom niet te vroeg mee.

Verder stijgt warme lucht omhoog en is de kans dus groot dat het in de zomer best warm kan worden in een halfhoogslaper. Ga daarom bij jezelf nog 2 dingen na, alvorens je voor een halfhoogslaper met bureau gaat.

1. Kan ik de kinderslaapkamer koel genoeg houden in de zomer?
2. Heeft mijn kind het snel warm?

In de meeste gevallen kun je er wel wat op vinden om de kinderslaapkamer koel genoeg te houden en lost dit zichzelf wel op. En heeft je kind het snel warm, dan kun je dit natuurlijk ook met een dunnere laag beddengoed oplossen.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Begin daarom eerst eens met het in kaart brengen van jullie voorkeuren m.b.t. kleur, soort opbergruimte, stijl, etc. Van daaruit zoek je een stuk effectiever naar de geschikte halfhoogslaper met bureau die past bij jullie kind. Op naar de tienerkamermetamorfose!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven