Met een nieuwe bank geef jij je interieur een frisse look

Wil jij het interieur van je woonkamer een frisse uitstraling geven? Dat kan op diverse manieren. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bank in je interieur, maar ook een fris kleurtje op je woonkamer muren kan al veel doen. Ik dit artikel lees je meer tips om je woonkamer een hernieuwde frisse uitstraling te geven.

tips voor een fris interieur

Een fris interieur in je woonkamer; zo krijg je dat voor elkaar

Er zijn een aantal elementen die je in een fris interieur kunt gebruiken om de frisheid te tonen. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk frisse kleuren.

Werke je met donker, dan zal je interieur nooit die fris en fruitige look krijgen waar je naar op zoek bent. Denk dus aan het gebruik van lichte en heldere kleuren in je woonkamer om je interieur die look te geven waar je naar op zoek bent.

Heb je de basis gezocht in de kleuren op je muren? Dan is het volgende belangrijke item in je interieur een frisse bank, om de volgende redenen.

De bank in een heldere en frisse woonkamer

Overweeg de aankoop van een nieuwe bank als je een fris interieur wilt bewerkstelligen.

De afmetingen van een bank maken namelijk dat deze een grote impact heeft op de uitstraling van ruimtes. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een bed in de slaapkamer, een eettafel in de eetkamer, enzovoorts. Bij de aankoop van een nieuwe bank zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je voor een van de royale 3-zitsbanken die worden aangeboden, ga je voor een hoekbank of bijvoorbeeld voor een compacte 2-zitsbank?

Naast de verschillen tussen deze modellen, worden banken in tal van verschillende kleuren aangeboden. Wist je dat onder meer de groene bank de laatste jaren steeds meer in trek is? Interieurstylisten kiezen in 2024 veelvuldig voor het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. De groene bank sluit daar goed op aan én past uitstekend in een fris interieur.

Andere lichte kleuren passen uiteraard ook uitstekend bij een bank, maar maken je bank wel een stuk besmettelijker. Zeker de witte banken die je afgelopen jaar veel hebt kunnen zien zijn niet voor ieder huishouden geschikt. Ik denk maar even aan ons eigen gezin met 2 pubers, 2 honden en 4 katten… daar past een groene bank toch net wat beter bij omdat deze minder kwetsbaar is.

Doe online inspiratie op bij de aankoop van een bank

De diversiteit aan mogelijkheden maakt het vaak niet eenvoudig om een nieuwe bank te kopen. Welk model past bij de ruimte in mijn woonkamer? Hoe voorkom ik dat de kleur of bekleding van de bank straks een te groot contrast vormt met de rest van het interieur in huis? Enzovoorts. Zet hierin een eerste stap door bijvoorbeeld eens naar de banken bij Piet Klerkx te kijken.

Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je geboden worden. Combineer een bezoek aan de website van een dergelijke woonwinkel met hetgeen je op Pinterest of interieurblogs vindt. Ook daar kies je eenvoudig voor een fris interieur om de juiste plaatjes tegen te komen.

Welke combinaties van kleuren en materialen zijn populair? Hoe past dit bij je eigen interieur? Deze Pinterest plaatjes en blogs bieden je de mogelijkheid om ongegeneerd bij andere mensen binnen te kijken. Heerlijk toch!

Frisse uitstraling in je interieur met groen in huis

Naast de frisse kleuren op je muren en een mooie grote bank in een frisse kleur is ook groen in huis in de vorm van planten een goed idee.

Meer frisheid in je huis bereik je door wat extra grote planten aan je woonkamer toe te voegen. Kies daarbij het liefst voor planten die een vrij lichte uitstraling hebben, zodat een fris interieur het direct gevolg is.

Bij donkergroene planten moet je namelijk weer opletten dat de uitstraling niet te donker wordt.

Kies voor een open uitstraling in je interieur

Een andere tips die ik je kan geven is dat je een fris interieur bereikt door te werken met een open karakter in je interieur.

Geen zware meubels dus. Behalve je bank, die mag best wat zwaarder zijn qua uitstraling, zolang de kleur maar lichter is. Een bank moet namelijk niet alleen qua uitstraling en model passen bij je persoonlijke smaak. Je wilt er daarnaast ook van verzekerd zijn, dat deze je een groot comfort biedt. Niets is vervelender dan een bank waar je al snel diep in wegzakt. Maar comfort en een frisse uitstraling kunnen zeker samengaan.

Kies verder liever voor lichte en open meubels in je zithoek.

Denk bijvoorbeeld aan een open salontafel die op ranke poten staat. Kijk dan ook naar voorbeelden waarbij je met lichte kleuren kan werken. Geen zwart staal in dit geval, maar eerder wit gepoedercoat bijvoorbeeld. Hierdoor bereik je sneller een fris interieur. Gebruik van veel zwart staal neigt eerder naar een industrieel interieur.

Heldere (kleurrijke) accessoires

Kies voor heldere accessoires als je een fris interieur wilt bereiken. Kies voor een paar kleuren die je wilt gebruiken en ga daarmee mixen en matchen. Maak het niet té druk want daardoor bereik je juist het tegenover gestelde effect.

Kies dus voor vrolijk, maar bewaak de eenheid.

Geuren in een fris interieur

En als laatste speelt ook de geur een rol. Werk jij graag met geuren in je interieur? Die kunnen allesbepalend zijn! Kies in dit geval dus ook voor frisse geuren bij een licht en aansprekend interieur. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, citrus of bosgeuren.

Vermijn echter de zware bloemengeuren, de zoethout en appeltaartachtige geuren. Deze helpen niet om je woonkamer de frisse uitstraling te geven wara je naar op zoek bent.

Ik ben benieuwd naar jou ideeën om je interieur een make over te geven, deel dan ook zeker je resultaten met ons. En heb je vragen? Stel ze gerust!

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven