Een elektrische garagedeur van hout: naast praktisch ook stijlvol

Ben je op zoek naar een elektrische garagedeur vanwege de praktische voordelen? Goed te begrijpen! Maar naast praktisch is bijvoorbeeld een elektrische garagedeur van hout ook een heel stijlvolle aanvulling op het aanzicht van je woning.

Het is natuurlijk heerlijk om de auto niet uit te moeten voor het openen en sluiten van de garagedeur. Maar het oog wil ook wat. Gelukkig kan een elektrische garagedeur tegenwoordig naast praktisch ook ontzettend mooi zijn…

Dat klinkt als een win-win, toch?!

elektrische houten garagedeur

Voordelen van een elektrische garagedeur

De elektrische garagedeur, wie kent hem niet?

Voor veel huishoudens waar de auto in de garage geparkeerd wordt, is het een echte must-have! Een elektrische garagedeur biedt dan ook verschillende voordelen.

Zo is het openen en sluiten van de garagedeur eenvoudig en gemakkelijk, omdat je dit vanuit je auto of zelfs op afstand kunt doen. Dit bespaart tijd en moeite, en voorkomt dat je bij slecht weer uit de auto moet stappen om de deur handmatig te openen.

Daarnaast kan een elektrische garagedeur ook de veiligheid van je huis verhogen. Bovendien bestaan er diverse mogelijkheden om een elektrische garagedeur van isolatie te voorzien. Kortom, het is een fijne garagedeur met talloze voordelen.

Helaas heeft een elektrische garagedeur meestal een eenvoudig en functioneel ontwerp, zonder al te veel aandacht voor esthetiek.

Vaak is het deurblad gemaakt van kunststof, metaal of staal met weinig variatie in kleur of afwerking. Hierdoor kan de deur er saai en onopvallend uitzien en totaal uit de toon vallen bij een mooie moderne woning.

De oplossing? Een prachtige elektrische garagedeur van hout, met volledige vrijheid in ontwerp. Dat klinkt bijzonder aantrekkelijk, vind je niet?

Elektrische garagedeur van hout; de mooiste oplossing

Ik durf eigenlijk wel te beweren dat dit momenteel de mooiste garagedeuren zijn. Zo’n elektrische garagedeur van hout past in onderstaande ontwerpen volledig bij de woning en bijvoorbeeld ook prachtig bij een moderne tuin.

Sterker nog, de garagedeur wordt eigenlijk in de woning ‘opgenomen’. Je hebt in sommige gevallen niet eens in de gaten dat het om een garagedeur gaat.

Bekijk onderstaande video maar eens:

Deze houten elektrische garagedeuren worden volledig opgenomen in het ontwerp van de woning.

Elektrische garagedeuren van hout zijn stijlvolle deuren met karakter. Ze beschikken over alle praktische voordelen die een elektrische garagedeur te bieden heeft, zoals bediening op afstand, inbraakbeveiliging en isolatie, maar zijn daarnaast ook nog eens een genot om naar te kijken.

De warme en unieke uitstraling van een houten garagedeur valt niet te evenaren met onderhoudsarme materialen. Een houten garagedeur die elektrisch is, is dan ook een waardevolle toevoeging aan een woning met een positief effect op de uitstraling.

Oneindige ontwerpmogelijkheden en voorbeelden

Doordat hout een natuurlijk materiaal is, kan vrijwel ieder ontwerp voor een houten garagedeur worden gecreëerd.

Zo kan je kiezen voor een garagedeur met horizontale of verticale houten latten in de oorspronkelijke kleur, of juist kiezen voor een elektrische garagedeur van hout waarin klassieke details terugkomen.

Benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Bekijk de website van Different Doors. Op deze website vind je talloze voorbeelden van gerealiseerde houten garagedeuren, volledig op maat gemaakt. 

Inspiratie houten garagedeuren

elektrische garagedeur van hout, een sectionaal deur die opgaat in het ontwerp van de woning
elektrische garagdeur hout met klassieke details
Different Doors elektrische houten garagedeur volledig in stijl met de woning

Binnen en buiten op elkaar aan laten sluiten

Waar we voorheen vooral de nadruk legden op het gemak en niet zozeer op de uitstraling is tegenwoordig ook de buitenkant van de woning heel belangrijk.

Binnen wordt geleefd en wordt het smaakvol ingericht, maar ook de buitenkant van een huis wordt anno 2023 steeds vaker aangepakt.

Zo zie ik in onze omgeving veel oudere huizen die bijvoorbeeld aan de buitenzijde geverfd worden om een mooie moderne en frisse uitstraling te creëren.

Dat wordt dan ook vaak gecombineerd met bijvoorbeeld eiken houten palen en balken voor een natuurlijke en robuuste uitstraling en nu kan daar dan ook een elektrische garagedeur van hout in dezelfde stijl bij betrokken worden.

Zo creëer je een prachtig plaatje waarbij je geen consessies hoeft te doen aan de praktische haalbaarheid.

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven