Burgundy kleur in je interieur; wijnrood zorgt voor warmte én sfeer

Burgundy rood is een kleur die we niet heel vaak terug zien in het interieur, maar is wel degelijk een trendkleur die je in de herfst bijvoorbeeld terugziet.

Niet alleen in het interieur kan je de Burgundy kleur terugvinden, maar ook in de mode kan dit een trendkleur zijn. De kleur Burgundy is echter in sommige gevallen een uitdaging. Het is geen kleur die heel eenvoudig combineert, maar je kan er fantastische interieurs mee inrichten!

Ik geef je dan ook graag de nodige interieurinspiratie!

Burgundy kleur: een echte herfsttint voor je huis

De Burgundy kleur is een echte herfsttint. In de volksmond: wijnrood. Ook wel tussen rood en paars in. Dat Burgundy een tint is die je veelal in het najaar tegenkomt is niet zo vreemd, want de dieprode kleur doet denken aan de bladeren van sommige bomen in de herfst.

Toch kan je deze kleur heel mooi combineren in je interieur. Als je maar weet hoe je dat moet aanpakken.

Burgundy combineren in je interieur

burgundy kleur in interieur

Burgundy combineren met zwart en wit

Zoals je hierboven ziet is Burgundy prima te combineren met zwart en wit. Je krijgt hiermee een wat minimalistische uitstraling, mét een kleurtje.

Hou je van deze wijnrode kleur maar wil je het toch rustig houden dan zou dit je keuze kunnen zijn.

Burgundy kleur combineren met beige
Bron: Pinterest Behance

Burgundy combineren met beige tinten

Wil je graag iets meer sfeer en minder scandinavisch gericht interieur? Dan zou je Burgundy eens moeten combineren met beige tinten. Zoals je hierboven ziet geeft dit een enorm sfeervolle en stijlvolle uitstraling.

De Burgundy kleur met beige is haast klassiek te noemen op deze manier, zonder oubollig of tuttig te worden. Omdat deze tinten zo goed combineren zie je al dat ook een houten vloer uitstekend werkt in combinatie met Burgundy in je huis. Of rotan zoals je hieronder ziet.

burgundy met hout en rotan
Bron: Pinterest Drawer

De uitstraling van bovenstaande interieur vind ik fantastisch. Het geeft geborgenheid en warmte en de Burgundy gaat prachtig met de lichte tinten van het rotan, het vloerkleed én het groen van de planten.

Burgundy met donkergroen

Een absolute topper op het gebied van kleurencombinaties is Burgundy met donkergroen. Onderstaande dame laat die op de juiste manier zien.

donkergroen en wijnrood combineert fantastisch

Nu gaat bovenstaande om een outfit, maar ook in je interieur kan je heel goed met deze kleuren werken. Hou er wél rekening mee dat Burgundy en deze kleur groen een behoorlijk donkere sfeer neerzetten in je kamer.

Wijnrode kleur op de muur gecombineerd met donkergroen
Bron: Pinterest Fabmood
burgundy kleur met donkergroen en okergeel
Bron: Pinterest Jamie O bannon

Okergeel en wijnrood combineren in kleuren

De laatste tint waarmee je deze wijnrode kleur goed kan combineren is okergeel. Burgundy en okergeel versterken elkaar in hun aanwezigheid. En zoals je hier ook ziet kan zéfs de combi Burgundy-donkergroen-okergeel heel goed.

burgundy met okergeel kleuren combineren in je interieur
Bron: Pinterest homedeco

Het geeft een retro gevoel in je interieur waar je heerlijk in kan cocoonen.

Burgundy kleur met natuurlijke materialen combineren

Een andere tip die we je kunnen meegeven als je graag met deze kleur wilt experimenteren in je huis is dat je Burgundy gaat combineren met natuurlijke materialen. We noemden hierin al een houten vloer en rotan, maar ook donkere natuurlijke materialen passen heel goed bij deze wijnrode kleur. Kijk maar.

natuurlijke materialen combineren met burgundy
Bron: Pinterest Suzanne Loggere

Het geeft een soort Ton sur Ton effect met de dieprode wijnkleur als basis. Wauw! Dan krijgt het een hele krachtige uitstraling in je interieur, vind je niet?

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven