Buiten woonkamer inrichten; haal binnen naar buiten

Het is een wens van heel veel mensen en laten we eerlijk zijn, voornamelijk vrouwen. Een buiten woonkamer in de tuin. Het gevoel dat je binnen in je huis hebt gecreëerd doortrekken naar buiten. En ik snap dat. Als je de sfeer van binnen ook buiten in een woonkamer onder de overkapping doortrekt met de inrichting dan geeft dat namelijk heel veel rust.

Vandaar vandaag tips over een buiten kamer die aanvoelt als je huis.

buiten woonkamer

In vier stappen naar hét woonkamer gevoel voor buiten

Met onderstaande tips krijg je gegarandeerd dat buiten woonkamer gevoel waar je zo naar op zoek bent.

1. Zorg voor een deels afgesloten ruimte als chill zone

Het fijne van een woonkamer binnen is dat het een cosy ruimte is en dat wil je buiten ook graag creëren. Dat lukt bijna niet als je een onafgesloten ruimte hebt om buiten te zitten.

Belangrijk is dus dat je één of twee wanden maakt waarin je je woonkamer kan maken. Dat mogen dichte wanden zijn, maar je kan ook eventueel kiezen voor lamellen in een wand. Liefst natuurlijk lamellen die je open en dicht kan zetten zodat je ook de wind kan reguleren.

2. Gebruik een vloerkleed in je buiten woonkamer én planten

Richt je buitenruimte op eenzelfde manier in als je binnenruimte. Gebruik daarbij bijvoorbeeld een mooi buitenkleed dat je in je zithoek legt en zet wat planten neer. Heb je een lichtdoorlatend dak boven je woonkamer buiten dan krijgen je planten ook voldoende licht.

Heb je een dicht dak bij je overkapping, hou er dan rekening mee dat de planten niet te ver naar achteren staan. Ze krijgen dan niet voldoende licht om goed te groeien.

3. Gebruik dezelfde sfeer in je chillruimte buiten als binnen

Het is geen must, maar als je in dezelfde sfeer binnen en buiten werkt dan is het woonkamer gevoel nog makkelijker te creëren. Dat komt omdat je de sfeer die je binnen hebt toegevoegd direct buiten in je tuin herbeleeft.

4. Zorg voor comfortabele stoelen óf zitbank

Natuurlijk wil je in je buiten woonkamer net zo lekker kunnen zitten als binnen. Dat betekent dat je lekker onderuit moet kunnen relaxen in een heerlijke bank buiten, of in lekkere fauteuils.

Of je maakt meubels van pallets zoals een fantastische palletbank waar je heerlijk op kan liggen. Met een paar fijne kussens waar je in weg kan zakken maak je de uitstraling en de sfeer compleet.

5. Sfeerverlichting voor een zachte uitstraling

Lekker lang genieten van het buitenleven willen we allemaal. Ook als het begint te schemeren. Kies voor gezellige sfeerverlichting om je woonkamer buiten onder de overkapping een soortgelijke uitstraling te geven als binnen. Binnen zit je immers ook niet in het donker toch?

Het hoeft geen felle verlichting te zijn, liever niet zelfs. Kies voor subtiele verlichting zoals bijvoorbeeld lichtslingers of lantaarns. Heb je geen electra buiten? Kijk dan eens solar lampjes, die zijn tegenwoordig ook steeds beter en mooier van model.

6. Wel of geen tv in je buiten woonkamer?

Het is bij ons regelmatig een terugkerende ‘discussie’. Hangen we wel of geen tv buiten. Wat mij betreft liever niet. Ik vind het heel fijn om buiten in mijn woonkamer te genieten van de rust, het buiten zijn en eventueel een muziekje.

Beter dan staren naar een beeldscherm waarbij je weer geen tijd hebt voor elkaar. En wil je tóch persé een keer iets kijken buiten dan kan je altijd nog een ipad meenemen naar je woonkamer onder het afdak toch?

7. Onmisbaar: een heerlijke openhaard

Ben jij van het type koukleum, maar hou je er wel van om lang van de zonsondergang te genieten? Dan is een openhaard in je buitenruimte onmisbaar. Je creëert er niet alleen een gezellig en romantisch sfeertje mee, maar het houdt je nog lekker warm ook én je kan lekker marsmallows roosteren.

Geen plek voor een openhaard? Kijk dan of je zo’n pasta brandertje kwijt kan voor de sfeer.

8. Tips voor verdere inrichting van je woonkamer buiten

Je zou misschien denken dat je er met bovenstaande tips al bent, maar er zijn nog een paar dingen waarmee je nog meer die woonkamer sfeer kan maken waar je zo naar verlangt. Kijk eens goed in je eigen woonkamer rond.

Wat heb je bijvoorbeeld aan de muur hangen? Hele kale muren buiten zijn ongezellig, dus ook hier kan je helemaal los gaan met bijvoorbeeld binga manden aan de muur, of een mooie macramé hanger. Of knap een oude apothekerskast op om neer te zetten. Marktplaats is je beste vriend.

Denk ook aan leuke bijzettafeltjes of een fijn plaid voor koudere dagen (en gewoon voor de uitstraling die een plaid geeft).

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven