De leukste ideeën voor een Besta kast

De Besta kast is momenteel niet meer weg te denken uit het interieur van velen. Buiten het feit dat Ikea gewoon een fijne kast heeft ontworpen met de Besta lijn is deze ook op veel manieren te pimpen en te gebruiken in je inrichting.

Hij wordt dan ook volledig omarmd door interieur liefhebbers, want een Ikea kast pimpen is helemaal van nu. Voor niet al te veel geld heb je een tof meubel in je woonkamer welke je ook nog eens helemaal naar je eigen idee kan stylen.

besta kast ikea
Een soortgelijk geruit vloerkleed als Samantha heeft liggen vind je hier en vrij goedkoop bij de Action

Toffe tips voor ontwerpen Besta kast

Ik werd geïnspireerd door een Facebookpost van Samantha Brouns Franzen waarin zij laat zien hoe zij en haar man de Besta kast gecombineerd hebben ingezet als tv meubel en vitrinekast.

Ze inspireerde overigens niet mij alleen, maar ook heel wat lezers van die post die nu aan de slag gaan. Leuk om te zien. Ik vroeg Samantha of ze het leuk zou vinden als ik een artikel zou wijden aan haar manier van stylen van de Ikea Besta kast en gelukkig zei ze ja 😉 .

De Besta kast is in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. En niet alleen de modellen die je op de website ziet zijn zo verkrijgbaar, maar je kan ook eindeloos variëren met andere deurtjes, andere kleur tussenvakken en bijvoorbeeld zo’n toffe plank op je Besta kast die je momenteel overal ziet.

Op deze manier creëer je een unieke kast voor in jullie huis, waarna je op je eigen manier de decoratie op je kast kan verzorgen.

ikea besta kast ontwerpen

Begin met een getekend ontwerp voor je eigen woonkamer

Wat Samantha heel slim gedaan heeft is in eerste instantie zelf een ontwerp geschetst voor haar eigen woonkamer.

Kijk welke modellen van de Besta kast er bij jouw ontwerp passen en verwerk die in je eigen ontwerp. Zet bijvoorbeeld het tv meubel van Besta naast de opbergcombinatie met glazen deuren. En kijk vooral ook naar de mogelijkheden in jouw ruimte.

Zo heeft Samantha bij het ontwerp de schouw van de openhaard (die nog gemaakt moet worden) volledig opgenomen in het ontwerp. Wat ze heel mooi gedaan heeft is dat ze de Besta kast met glazen deuren niet direct strak tegen de schouw aan heeft gezet, maar dat ze hier juist wat ruimte heeft opengelaten.

Onderin de combinatie wordt dit wel opgevuld met een deel van het Besta tv meubel wat wel gewoon doorloopt.

besta kast combinatie

Op bovenstaande foto kan je goed zien hoe het Besta tv meubel doorloopt tot aan de kast en hoe de schouw er in verwerkt zit.

Dit vereist natuurlijk wel wat handigheid en daar kwam Samantha haar man aan te pas. Het lage deel zijn overigens twee Besta tv meubels naast elkaar waarbij voor het deel dat recht voor de schouw komt geen kast deurtje wordt geplaatst maar voor de sier houten blokjes worden neergelegd.

De kastjes aan weerszijden van de schouw zijn beiden nog voor de helft te gebruiken. Je zou kunnen bedenken dat dit tv meubel van Besta eigenlijk niet ten volle benut wordt en qua kast ruimte is dat ook zo natuurlijk. Maar door dit tv meubel toch te gebruiken wordt de totaal ontworpen combinatie wel een prachtig plaatje!

besta kast

Ontwerp vervolgens de Besta kast met het Ikea ontwerp model

De ontwerp planner van Besta werkt uitstekend. Ik heb zojuist zelf even zitten proberen en had binnen no-time de leukste ontwerpen gemaakt.

Varieer bijvoorbeeld met losse onderdelen om een afwisselend en uniek meubelstuk te maken. Samantha koos ervoor om het middelste deel in de vitrinekast te maken van een basiselement van geglazuurd eiken.

Daaronder en daarboven zitten de ‘standaard’ witte basiselementen van de Besta kast. Hiermee creëer je een prachtige stijl die uitstekend in een scandinavische woonstijl past.

Wat het geheel uiteraard écht afmaakt is de houten plank die op het Besta tv meubel gemaakt is. Deze komt bij de Praxis vandaan. Je kan zo’n plank op maat laten zagen maar ook eventueel een standaard maat kopen die je daarna zelf op maat maakt.

Tip 1: Koop je een vol eiken houten plank, behandel hem dan met Skylt original lak. Dit is kleurloze lak die je hout niet donkerder kleurt maar wel beschermt.

Tip 2: Leuke en betaalbare accessoires voor op en in je kast vind je bij de Xenos en de Hema!

Meer inspiratie voor Besta kasten vind je hieronder

Wil je graag nog wat meer inspiratie van Besta kasten? Ik ben nog even op Pinterest gedoken voor wat totaal andere opstellingen en ontwerpen. Doe er je voordeel mee!

fbb2781e6b221b3e7263fac0fc7d1249
Bron: Ikgabouwen

f748a5d4a8875c1b7ccfe7e3fac5e593
Bron: Pinterest

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven