Behang babykamer; 8x de leukste behang inspiratie

Een babykamer inrichten is een van de leukste dingen die is er als je het mij vraagt. Vooral omdat je iets nieuws gaat creëren voor een nieuw persoontje dat in je leven komt. Een leuk behang voor de babykamer kan qua inrichting al heel veel voor de kamer doen.

De muren van de babykamer verdienen natuurlijk aandacht, want juist die grote oppervlakten zorgen voor een groot deel voor de sfeer.

Even stil staan bij de kleur is ook zeker een grote aanrader. Wil je een zachte sfeer, een natuurlijke look of hou je juist wel van kleur? En dan zijn er nog de printjes die je kunt kiezen als je voor behangen gaat. De keuze is enorm als het over babykamer behang gaat.

We laten je de mooiste voorbeelden zien. Misschien helpt het je om zelf een keuze te maken!

behang voor de babykamer, de leukste ideeën

Behang babykamer

Behangen of schilderen

Wat ga je doen: verven of behangen? Schilderen is misschien aanlokkelijk, want behangen wordt toch vaak als lastig ervaren.

Alleen is het leuke van behangen dat je dan met allerlei patroontjes kan werken. En ook dat is wel heel erg leuk. Je kunt trouwens ook een mix maken van schilderen en behangen.

Kies bijvoorbeeld een leuk behang in zachtgele tinten met groene beertjes erop. Dit behang gebruik je voor 1 muur en de overige muren schilder je in een kleur die hier mooi bij past. Het groen van die beertjes zou dan een idee kunnen zijn.

Dat maakt een kamertje heel mooi en juist omdat niet alle muren hetzelfde zijn is het meteen minder ‘stijf’.

Muurstickers

Of ga voor muurstickers! Zorg voor een egale achtergrond en plak er rustig op los met de stickers. Het leuke hieraan is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar welke sticker komt. Muurstickers zijn er in allerlei maten en kleuren. Dus bij iedere sfeer kan je vast dé sticker vinden die het helemaal afmaakt.

Behang babykamer dieren

Dieren en kinderen horen eigenlijk wel een beetje bij elkaar. Welk kind houdt nu niet van beestjes? Ook voor de babykamer kan je kiezen voor een mooi behangetje met dieren erop.

Bron: Etsy

Woodland heeft een heel lief behang met dieren erop. Het zijn bosdieren in mooie zachte kleurtjes, dus helemaal perfect voor een lief babykamertje. Door de kleurstelling heel mooi te combineren met een natuurlijke look, dus met houten materialen.

Hier vind je dit lieve dierenbehang

Behang babykamer neutraal

Een behang kiezen dat vrij neutraal is heeft ook zo zijn voordelen.

Neutrale kleuren, zonder printjes, wil immers zeggen dat je er eindeloos mee kunt combineren. Daardoor kan je lang doen met dit behang en kan het misschien zelfs wel meegroeien naar de peuterfase of nog langer.

Daarnaast geeft neutraal behang in de babykamer rust. En misschien is dat wel net wat jij graag wilt. Kies je voor wit, dan is het helemaal heel neutraal. Maar je zou ook aan een grijstint kunnen denken. Als het maar niet donker is.

Maar ook andere zachte kleurstellingen kunnen mooi zijn en heel neutraal. Omdat je met behang dan nog wel kunt kiezen voor een werkje, is het toch anders dan dat je de muur gewoon zou verven.

Kijk maar eens naar dit blauwe behang met link-motief.

Behang babykamer beige

Beige is uiteraard ook een kleur die prachtig is om in de kamer voor je baby te gebruiken.

Beige heeft een zachte uitdrukking en is toch net anders dan de geijkte pastelkleurtjes als babyblauw of -roze.

Je kunt beige behang ook krijgen met een klein werkje erin, zodat het geen egale muren worden. Wel zo leuk, toch?

Combineer je het met beige, roomwitte en aanverwante kleuren, dan heb je een heel lieve sfeer die echt bij een baby past en toch niet mierzoet is.

Hier vind je dit toffe behang

Behang babykamer jungle

De jungle in een babykamer? Is dat niet meer iets voor de grotere knullen of meiden?

Nee hoor, die mooie dieren passen prima in jouw babykamer. En ja, die zouden ook nog meekunnen als je baby een ondernemende peuter of kleuter is geworden.

Door nu vooral de zachte kleuren te benadrukken en bijvoorbeeld vooral te combineren met wittinten en hout, krijg je een lieve sfeer in het kamertje. Is je peuter aan een stoerdere look toe, dan ga je het combineren met groentinten of het oranjebruin van de giraffe.

En met de leukste kinderbedden kan je de jungle-look dan nog meer vergroten.

Je vindt dit jungle behang hier

Schattig baby behang

Bij een babykamer denk je toch al snel aan schattig. En natuurlijk kan je daarmee uit de voeten als je op zoek bent naar een behangetje voor de slaapkamer van je kleintje.

Je kunt kiezen voor zachte pastellen, maar ook voor lieve afbeeldingen. Of beide natuurlijk. Ikzelf smelt bij dit schattige tafereeltje van een jong giraffe met een olifantenjong. Hoe lief wil je het hebben?

Oké, ik smokkel nu want eigenlijk zijn het deze muurstickers…maar dat mag de pret niet drukken.

Behang met Winnie de Pooh

Wie is er niet stiekem een beetje verliefd op Winnie The Pooh? Die wil je toch eigenlijk gewoon in je babykamer hebben? Natuurlijk met zijn vriendjes erbij.

Dus ga voor dit leuke Poehbeerbehang. Kleed je babykamer verder ook aan met lieve Poehbeer spulletjes, want die kan je natuurlijk ook overal vinden. En een grote Winnie als knuffel mag al helemaal niet ontbreken!

Je vindt het behang online hier

Dinosaurussen op fotobehang

Ben je niet zo van de zachte babykleurtjes en mag het allemaal best meteen wat meer pit hebben? Dan is dit levensgrote behang echt prachtig te noemen.

Over de hele muur is de afbeelding! De dino’s zullen je baby vast goed beschermen! Niet jouw smaak, maar vind je het idee wel mooi dat een muur één afbeelding is? Zoek dan maar eens verder op fotobehang! Want ook daarin is natuurlijk meer mogelijk dan enkel dino’s.

Je vindt dit behang voor de babykamer bij Muurmode

Bloemen behang babykamer

Oké, dan doen we als tegenhanger ook nog even een romantisch behangetje. Met mooie grote rozen! Prachtig in een romantische kamer. Dus ook voor jouw kleine meisje!

Je vindt dit behang bij Etsy

Wij maken in onze blogposts soms gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven