Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Eén van de fijnste vertrekken in je huis is de badkamer. Het is immers het vertrek waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiend bad of waar je lekker onder de douche stapt. Maar een badkamer pak je vaak maar één keer goed aan, vandaar dat inspiratie opdoen voor je badkamer een goed idee is.

Misschien wil je zelfs wel meer luxe en ben je aan het rondkijken voor een bubbelbad of een extra groot bad waar je samen in zou kunnen. Verder is er natuurlijk nog veel meer om bij stil te staan als je een badkamer gaat inrichten. Welke kleuren gebruik je in je badkamer en welke materialen? En komt er een toilet of is deze apart gepland?

Inrichting van de badkamer

Het eerste wat je moet weten als je een badkamer gaat inrichten zijn jouw wensen. Wat wil je allemaal in dit vertrek plaatsen? En is dit qua afmetingen ook haalbaar? Denk niet meteen dat dingen niet kunnen, want met slimme oplossingen kan er soms veel meer dan je in eerste instantie denkt.

Laat je informeren door de vakmensen of kijk eens rond bij aanbieders (zowel fysiek als online) naar inspiratie voor je badkamer. Pinterest is hiervoor een fantastisch medium en uiteraard kan je onze site bezoeken, want wij vertellen je graag meer in onze artikelen.

badkamer inspiratie

Welke materialen en kleuren ga je gebruiken in de badkamer?

Met de keuze van materialen bepaal je al voor een groot deel de sfeer in je badkamer. Hout heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan natuursteen.

Daarnaast is ook de stijl van deze materialen een grote blikvanger. Ga je voor ronde vormen of juist voor hoekig? Kies je voor luxe afwerkingen, zoals gouden handgrepen aan de kastjes en een goudkleurige kraan of hou je van modern en kies je juist voor zwart of mat wit sanitair?

Daarmee komen we meteen uit op kleurgebruik in je badkamer. Kies voor kleuren die je mooi vindt, maar sta ook stil bij de sfeer die je wilt hebben.

De ene kleur is namelijk warmer dan een andere en bijvoorbeeld blauw kan je heel erg kalmeren, terwijl rood je aanzet tot actie. Meestal niet de kleur die je in een badkamer zoekt voor inspiratie.

Welke badkamerstijl kies jij?

Badkamerstijlen zijn zeker onderhevig aan trends. Maar dat wil niet zeggen dat jij die trends ook moet volgen. Zeker niet omdat je een badkamer maar één keer goed aanpakt. Daarna kan je met accessoires wel het nodige doen, maar opnieuw betegelen doen je niet snel.

Kies vooral die stijl die jezelf mooi vindt. Want jij moet van je vertrek genieten, niet een ander. Verf is er in iedere kleur (want die kan je immers in alle tinten laten mengen) en daarmee kan je alle sferen maken die je zelf wilt.

Het voordeel van een badkamer in een trend van nu is uiteraard dat er heel veel voor te koop is. Kom je er niet helemaal uit met je badkamer inspiratie? Ga dan niet over 1 nacht ijs, maar kijk eens rustig overal rond.

In magazines, op sites als deze en verder op internet, maar je kunt natuurlijk ook winkels bezoeken of misschien eens vragen bij vrienden of je hun badkamer mag zien…

Welke stijlen zijn er voor je badkamer inspiratie?

Eigenlijk zijn er onmogelijk veel stijlen op te noemen die je een badkamer zou kunnen toedichten, maar we doen een poging met onderstaande inspiratie:

 • Scandinavische badkamer
 • Industrieel
 • Modern
 • Terrazzo
 • Marmeren badkamer
 • Betonlook
 • Landelijk
 • Klassiek
 • Design

Badkamertegels uitzoeken

Een badkamer en tegels horen eigenlijk bij elkaar. Alleen is de keuze in tegels héél groot. Niet alleen qua kleur, maar ook wat vorm en grootte betreft.

Kies je voor een glanzende tegel of juist voor mat? Vind je het mooi als er hier en daar een extra printje op een tegel zit, om zo de muur een beetje speelser te maken of moet alles exact hetzelfde zijn?

Er zijn zelfs mozaïektegels. Het is maar net wat je mooi vindt én welke sfeer je op het oog hebt. Het is het mooist als je kunt zien hoe een tegel eruitziet als het echt een hele muur of vloer inneemt. Alleen 1 tegel zien zegt niet zoveel en dat maakt het uitkiezen ervan soms lastig.

Ga dus zeker kijken in winkels om badkamer inspiratie op te doen op het gebied van tegels.

Kleine badkamers en grote badkamers

Natuurlijk is het een groot verschil of je de beschikking hebt of krijgt over een kleine of een grote badkamer.

Bij een kleine badkamer zal je heel bewust moeten kiezen voor de spullen die je erin zit, daar kan je ook met je inspiratie al rekening mee houden. Je kunt immers niet veel kwijt.

Terwijl je bij een grote(re) badkamer de luxe hebt om met de inrichting te kunnen spelen. Waar plaats je het bad? Kies je zowel voor een douche en een bad? Of zelfs voor een bad in een bijzondere afmeting of vorm?

Maar ook voor een kleine badkamer kan juist een andere vorm precies de oplossing zijn om toch een bad te kunnen nemen! Misschien past een klein rond bad juist wel, of een klein vierkant zitbad in die ene hoek… Zeker met kinderen kan een bad namelijk wel erg fijn zijn. Ook weer een reden om voldoende inspiratie op te doen voordat je aan je badkamer begint.

Renoveren badkamer, doe eerst inspiratie op!

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je niet bezig bent met een nieuwe badkamer, maar dat je op zoek bent naar opknaptips van je oude badkamer.

Omdat het wel eens opgeknapt mag worden, maar een nieuwe inrichting te veel gaat kosten, bijvoorbeeld. Of misschien wil je gewoon enkel en alleen een andere sfeer creëren. Ook dan kan je op onze site inspiratie voor je badkamer opdoen. Een kleine verandering kan al een heel ander gevoel geven.

Om je hier ook alvast wat tips te geven:

 • Kleur de kastjes in een andere kleur
 • Plak mooie decoratiestickers op de tegels
 • Geef je kastjes andere handvatten. Door een opvallende kleur te gebruiken oogt het echt heel anders
 • Koop een tweedehandskastje bij de kringloop en verf deze in een opvallende kleur
 • Koop een andere kraan in een heel andere stijl dan de oude
 • Speel met het kleurgebruik van de accessoires, zoals wc-mat, douchegordijn, handdoeken en dergelijke
 • Zet eens een mooie grote plant in je badkamer (als je de ruimte uiteraard hebt)

Je eigen spa in huis

Door jouw badkamer helemaal naar eigen wens in te richten en ervoor te zorgen dat je graag hier verblijft, kan je een beetje zorgen voor je eigen ‘spa’.  Je eigen kleine wellnesscentrum. Inspiratie nodig voor je badkamer? Kom dan zeker hier regelmatig kijken, wij inspireren je graag!

Scroll naar boven